Aslen Sağlık Kasabasından olup Hacı Hasanlı Mahallesindeki apartmanında oturan Rahmetli Niyazi-Kadriye çifti, Külhani Alibaba Türbesinden, Şemsiyeli Caddeye çıkıştaki sağ köşede zemini dükkân olan üç katlı Aksaray’ın en güzel binalarından biri olan evlerini Aksaray İmamhatip okuluna bağışlıyorlar.

Bizim tapu dairesi binanın intifa hakkını Aksaray Merkez İmamhatip Okulu öğrencilerine, mülkiyetini ise Milli Eğitime Müdürlüğüne yazıyor. Bunda ne var diyeceksiniz elbette fazla bir şey yok sadece iki sahibi oluyor ve Ankara Din Hizmetleri kayıtlarına da geçiyor. Üç sahibi olduğundan 30 yıldır bakımsız, perişan halde kurtarıcı bekliyor.

Netice de apartmanın altındaki dükkânlar kapanıyor, daireler boşalıyor ancak rahmetli Kadriye Teyze’nin sattığı bir dükkân açık ve kira getiriyor. Binaya ÇÜRÜK raporu veriliyor ve Aksaray Belediyesi yıkım kararı veriyor ama yıllardır yıkım kararı uygulanmıyor. Yıkım kararını uygulamayarak, belediye başkan ve encümen üyeleri suç işliyorlar.  

Belki de Aksaray Belediyesinin, verdiği karardan haberi yok, savcılığa suç duyurusunda bulunan da yok. Dolaysıyla metruk hale gelmiş apartmanda duruyor. Umarım bu yazıyı okuyan belediye yetkilileri görevlerini yerine getirir aksi halde savcılığın resen harekete geçmesi gerekir. Binadaki açık dükkânda bir kiracı ve birçok giren çıkan var. Bina çöktüğünde ölen insanlara için nutuk atmanın ve ağıt yakmanın hiç faydası olmaz. 

OTUZ YILDIR okul gelirden oluyor, dolaysıyla rahmetli Niyazi-Kadriye Ok çiftinin yaptığı HAYIR yerine gelmiyor. Otuz yıldır bu hali bilen Valiler, Milletvekilleri ve belediye başkanları gelip geçiyor, olayı ne bilen, ne gören nede ilgilenen olmuyor. 

Aksaray’da, elden geldiği kadar her olayı gören, duyan ve gereğini yapan Hamza Aydoğdu Vali haberi olur olmaz işe el koyuyor ve gereğinin yapılması için Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Tanışır’ı görevlendirerek en kısa zamanda çözülmesini istiyor. Umarım en kısa zamanda çare bulunarak üzücü hal ortadan kaldırılır.

Olay çözüldüğünde, Niyazi-Kadriye Ok çifti mezarlarında rahat edecekler çünkü vakfettikleri bina için gereği yapılarak Merkez İmamhatip Okulu öğrencilerine yardım akışı başlayacak. Valinin Kapısı Devletin Kapısıdır, kapıya gelen her insan dinlenecek ve sorunu varsa çözülecektir düsturu ile çalışan Vali Hamza Aydoğdu 30 yıllık kör düğümü çözecektir.

Vali Hamza Aydoğdu’nun önderliğinde, Milli Eğitim Müdürü, H. Ömer Kartal’ın da kör düğümü çok iyi anladığını ve hiç vakit geçirmeden, Din Hizmetler Genel Müdürlüğüyle irtibata geçerek, Vali Beyin emirleri doğrultusunda, Hukuk Çerçevesinde çözüleceğine yürekten inanıyorum.
Rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu’nun bir sözünü hatırlatmak istiyorum. Yazıcıoğlu, ‘’Bürokrat-Politikacı çatışır, bürokrat kaybeder. Bürokrat, çatışsa koltuğunu çatışmasa itibarı gider. Bürokrat ne yapsın, görmez, duymaz, makamında oturur, sütre gerisine çekilir.’’
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, siyasi iradeyle, bürokratik idareyi, halka hizmet yolunda en iyi şekilde götürmeye gayret ederek, görüyor, duyuyor, makamından oturmuyor ve sütre gerisine çekilmiyor. Siyasetçilerin, bürokratların, Sivil Toplum Örgüt temsilcilerinin, basın mensuplarının ve halkın bütün samimiyetiyle yardımcı olmaları gerekir ki hizmet daha da artsın ve Aksaray kazansın.
   HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.
 


27.12.2021 07:42:00

Rasim Gül

VALİ HAMZA AYDOĞDU, 30 YILLIK PROBLEMİ ÇÖZÜYOR

VALİ HAMZA AYDOĞDU, 30 YILLIK PROBLEMİ ÇÖZÜYOR