04.07.2022 günü STK Platformunun kahvaltısına katılan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, 8-10 kadar soru ve öneriyi dinledikten sonra yaklaşık 45 dakika süren bir konuşma yaptı. Toplantıya yeni başkan İlhan Demir davet ettiğinde İstanbul’dan Aksaray’a gelmek üzere yolda olduğumu belirterek davete katılıp katılmayacağımı geliş saatimin belirleyeceğini bildirdim. İlhan Başkanın ilk toplantısına gerçekten katılmak istiyordum. Hızla hazırlanarak toplantıya yorgun halimle katıldım,iyiki de katılmışım, Vali Bey’inmanifestosunu dinlerken bütün yorgunluğum uçtu gitti.

MANİFESTOSU, 45 dakika sürdü. Vali Bey, STK, Dernek, Vakıf, Sendika başkanları,  İl Müdürleri hakkında düşündüklerini örneklerle sade bir Türkçeyle anlattı. Aksaray’daki STK, Dernek, Vakıf, Sendika, Medya, İşadamlarının ve halkın, devlet kurumlarının neyi yaptıklarını neyiyapamadıklarını dedikodu ve boş laftan uzak durarak nasıl yapılacağını anlattı.Dinleyenleri bilmem ama Zinciriye Medresesinin sütunları anladı.

Vali Beymealen, ‘’ STK başkanı olanlar temsil ettiği yerin gerçek sorunlarını ve eksikliklerini bilmelidir.Hiçbir makam hava atma ve şahsi çıkarlar için kullanılan yer olmamalıdır. Makamların sadece, halka ve hakka hizmet yeri olduğunu bilmeyen yetkili sadece dedikodu yapar. Geldiğimiz yerden bir gün gideceğimizi ve hesap vereceğimizi bilerek görev yapmalıyız.

Eğer şehir ve şehirli olmak istiyorsak, hızla kalkınanAksaray’ın hızını kesmeden en kısa zamanda Orta Anadolu’nun yıldızı yapmak istiyorsak her şeyden evvel birbirimizi gerçekten sevmeliyiz, saymalıyız ve birbirimizi anlamalıyız. Birbirimize tepeden bakmamalıyız, çalışanların moralini bozacak ve hızını kesecek söz ve hareketlerden kaçınmalıyız.

Arkadaşlar valinin neden bu kadar koştuğu ve amacının ne olduğu dedikodusu yapılıyor. Yapmayın Allah aşkına, koşturmayayım da ne yapayım? Bizleri illere halka hizmet etsin diye vali yapıyorlar. Bizim hizmetten başka ne derdimiz olabilir? Konuttan makama, makamdan konuta gidip gelmeyi elbette bende bilirim. Ama bu benim karakterime uymaz. Bizlerin illerde vali olarak kalma süremiz yaklaşık olarak bellidir. Bizler gideriz sizler kalırsınız.

Herhangi bir konuda halkı temsil edenler, halkın dert ve isteklerini bilmeli ve çözmeye çalışmalıdır. Şayet konu kendini aşıyorsa, Devletin müdürlerine intikal ettirmeleri, müdürleri de aşıyorsa devletin valisi olarak biz varız, bizim kapımız devlet kapısıdır, ayırt etmeden herkese açıktır. Bütün başkanlarımız müdürlere, müdürlerinde başkanlara saygı duymak zorunda olduğunu bilmelidirler. Yöneticiler, diğer yöneticilere tepeden bakmamalı ve dışlamamalıdır.

Vatanperver yetkili, önce kendini değil halkını düşünen ve tabii ki onun değerleri içinde kavga verendir. Bu tip insanların önünü kesmek, moralini bozmak veya bir sıfat yakıştırmak oldukça yakışıksız ve çirkindir. Burada ki en büyük rütbe millete adanmışlık, hak sahiplerinin sesini duymak ve yerine getirme rütbesidir.

Asıl sorun, Aksaray’ı ve başkalarını değiştirme değil kendini değiştirmedir. Kendimizi değiştirmek ve daha fazla faydalı hale getirmektir. Yönetici, toplumun bir kesimini dışlamamalı, dışlamayı önlemelidir. Bilimde, sanatta, kültürde, örf-adet ve törede bir olmayı sağlamalı ve daha çok üretim yapılmasını desteklemeli ve teşvik etmelidir.’’

Vali Hamza Aydoğdu’nun gerçekten ders alınacak konuşmasından biz üzerimize düşeni anladık ve yapmamız gerekeni yapacağız.

HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN


Hacı Bayram çabuk
8.07.2022 16:20:45
Üstadım Kaleminize Yüreginize saglik.Simdiden Sizlerinde Kurban Bayramı Mubarek olsun.Sayın Valiminde Dediklerinin ilk cümlesinden son cumlesine kadar Katiliyorum.Lakin bunu bilmeyen idareciler var.Bazi Sendikalar olsun bazı STK lar olsun Bazı müdurler olsun.örneğin önceki il Sağliķ Müdürümuz bana seni Çagiracagım dedi Hastanenin aylik 2 buçuk trilyon zarari ile bilahare çağirmadan da gitti şimdi bu müdurümüz görevini yapmış mı sayıliyor.Haa benim hanerim olmadan zararla ilgili nir icraat yaptimi desem Zarar Devam ediyor,Zarara ugratanlar Araya Siyaseti sokarak yalan yanlış bilgilerle aynı görevlerine devam ediyorlar.Hastanenin Borcunu ve hizmet veremedigini tüm Aksarayim biliyor.Bakalım Yeni Müdurümuz Abdullah beyde Kerim bey gibi yapmaz inşallah Şimdi ben izinliyim Lakin Bayram Sonrası izinim bitiyorGÖRECEGİZ.BİRSEY YAPMAZSA İSTE I ZAMAN SAYIN VALIME IŞ DÜŞÜYOR SAYIN VALIMİDE AŞARSA PROPLEM DİREK TOP ANKARAYA DÜŞÜYOR.TEKRAR IYI BAYRAMLAR USTADM

8.07.2022 09:20:00

Rasim Gül

VALİ BEYİN,HİZMET MANİFESTOSU

VALİ BEYİN,HİZMET MANİFESTOSU