İlimiz valisinin değişimi ile valilik bünyesinde de bazı değişimler yaşandı. Tabi devamı gelir mi gelmez mi bu Sayın valimiz Hamza Aydoğdu’nun tasarrufudur. Sayın vali gelmeden önce ilimiz ile ilgili dersine iyi çalışmış. Yaptığı sosyal gezi ve ziyaretler kamuoyunda konuşulmaya başladığını hepimiz biliyoruz. Tabi bu arada valilik bünyesinde yaptığı bazı değişiklikleri ben şahsen olumlu buluyorum. Buna kırılmanın ve gocunmanın anlamı yok. Dün o koltuklarda başkası oturuyordu, bu gün sizler ve yarın başkası oturacaktır. Koltuklar kimseye ebediyen baki değildir.
Devletimizde hantal ve metal yorgunluğu aktif hale getirmek lazım. Senin adam, benim adam ve yakınım tavsiyeleri bir tarafa atılarak devletimiz ve ülkemize daha yararlı insanların gelmesi kadar doğal bir durum olamaz.
Değişiklik yapılan insanların kötü bir insan olduğu anlamı taşınmamalı. Sayın vali kimseyi inciltip, küçük düşürmeden yaptığı değişikliği doğal karşılamak lazım. Gelen idarecilerin kendi bünyesine ve aktifliğine ayak uyduracak insanları seçmesi çok doğal hakkıdır.
Ama bu değişim ve tempolu insanları bularak ortaya çıkarıp görev verme konusu siyasi kanatta pek görülmez. Aslında siyasi idarelerde bu daha aktif olmalı. Ama seçilenler senin yakının, benim yakınım olayına daha çok önem verirler. Bundan dolayı da başarıyı çoğu zaman yakalayamazlar.
Belediyelerde bu daha çok görülmektedir, siyasette tepki olayı ve partili olayı daha çok ön plana çıkar. Partili olsun ama liyakatli ve iş bilen insanlar getirilmelidir. Bir kurumda 5 yıldan fazla ayna kurum idarecisi olan insanlar değişime uğramalı. Metal yorgunluk elbette oluyor ve kurum verimi düşüyor. Kuruma yeni heyecan ve aktiflik katılmalıdır.
Valilik bünyesinde yapılan değişiklikler isabetli bir karardır. Verim alınmadığında tekrar değişim elbette kurum amirinin takdiridir. Ben burada değişim yapılan yerlerdeki arkadaşları rencide etmek istemiyorum, insan olarak kalitelidirler. Ama devlet kurumlarında bu değişiklikler elbette vardır.
Valilik bünyesindeki resmi elamanlardan ben şahsen rahatsızdım. Bu rahatsızlığım şahıslarından değildir resmiyettendi. Sivilleşmesi doğru bir karardır. Sivil kurumlara sivil insanlar gelmelidir, resmiyet halkımızı rahatsız eder. Vatandaş kurumlara daha rahat girip çıkmalıdırlar.
Bundan dolayı da bu değişime siyasiler müdahale etmemelidir. Siyasi kurumlarda müdahale daha çok olur. Ben memuriyetimde bunları çok gördüm, ehil olmayan iki keçiyi güdemeyecek insanlar belli makamlara oturtulmuş bunun zararını başkanlar görmüştür.
Kendini idare edemeyen insanlar, siyasi kurumda bir yerlere gelmek için kırk takla atarlar. Üstündeki başarılı idarecisinin ayağını kaydırmak için olmadık dedikodular yaparlar. Ben şahsen idareciliğimde bunları çok yaşadım ve iftiraya bile uğradım ama ham dolsun en ufak bir disiplin cezası dahi almadan emekli olarak sivil hayatıma başladım.
Burada önemli olan makamlara oturmak değildir. Makamın hakkını vererek üstündeki idarecisinin çalışmalarına ne katma değer eklerimin hesabını yapmalıdır. Bunu yapamayan idareci, hem kendisine ve hem de üst amirine zara vermektedir.
Dünyanın her yerinde olduğu gibi, ülkemizde de nasıl yeni iktidar kendi ekibi ile çalışıyorsa. Her idareci kendi ekibi ile çalışmak ister. Kendine yakın, güvenebileceği ve heyecan yaratan insanlarla çalışması kadar doğal bir durum olamaz.
Her idareci on yıl on beş yıl aynı yerde oturan idareci ile çalışmaz. Akıllı idareciler yeni heyecan ve motivasyon sağlarlar. Yok efendim kadrosu varmış, şunu varmış bunu varmış demeden eş değer yerlerdeki alt kadroya çekerek yeni heyecanla çalışır.
Bende sayın valimizin yaptığı bu değişikliği benimsiyorum. Bunu söylerken değişime uğrayan hiç bir kimseyi basite almıyorum. Bu bir tercih meselesidir, devletin bünyesinde bunlar her zaman yaşanan olaylardır. Darısı yeni ekip ve heyecan yaratmaya. Sayın valimizin ilk çıkışları çok önemli ve ben şahsen kendisinden ümütlüyüm.

 


HP
19.07.2020 21:07:32
Hiç

Hafız Murat
19.07.2020 21:10:31
Aynen sayın valimiz rotasyon sonucu Ağaçören ilçesine tayini çıkan Şube Müdürü Murat Görmezi merkeze görevlendirme yaparak adaleti tesis etmiş.

19.07.2020 17:49:00

Erdogan Kaya

Vali beyin değişiklikleri isabetli