Belli yaşın insanları hatırlarlar, ülkeden bir rahmetli vali Recep Yazıcıoğlu gelip geçti. Tabi kaza sonucu hayatını kaybetti, ama kazamıydı suikastmıydı geldi geçti gitti Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun. O günden bu güne kadar ülkemizde bir başka vali çıktı ama bu vali mülkiyeli değil, devletin eğitiminde görev yaparak atanan bir vali. Ülkenin her yerinde konuşulan bir vali, Aksaray valisi Hamza Aydoğdu.
Belki Sayın Aydoğdu’yu mülkiye kökenliler kıskanabilirler. Hatta ve hatta belkide kabul etmeyebilirler. Ama makamına yapışmadan, ne zaman nerede olacağını tahmin edemediğiniz bir zamanda anında orada olan bir vali olduğu için kabul görmeyebilir.
Biz çok vali gördük, kırmızı plaka ile gittiği yerde vatandaşa yaklaşmadan uzaktan el sallayan, korumaları tarafından vatandaşları yanına yaklaştırmayan. Genel olarak koltuğunu muhafaza etmek için vatandaş yerine siyasi ve üst kesimle ilişkili olanları gördük.
Siz ne zaman gördünüz devletin valisinin ayakkabı boyacısı, banklarda oturan yaşlı ve emekliler ile oturup çay içen bir vali gördünüz mü? Kendisine mesaj atan bir garibanın ve öğrencinin talebini kırmayarak gidip evinde ziyaret eden bir vali gördünüz mü? Hafta sonu uzanıp oturmadan bir köy pazarında satıcısıyla ve yaşlısıyla sohbet edip onları dinleyen.
Tebdili kıyafet ile vatandaşın sağlık konusundaki şikayetlerini sabahın erken saatinde normal bir vatandaş gibi denetleyen. Ansızın bir imalethaneye gidip üretimi inceleyen ve mezbahane gibi bir kurumu yerinde görüp denetleyen bir vali.
Son günlerde ülke genelinde yaşanan bir yaygara sonucu AVM’lerin raflarında boş satan yağ stokunu Organize Sanayide bulunan depolarını ekibi ile baskın yaparak depodaki yağları tespit ederek, “ saat 11 00, de 17 00 kadar bu yağlar marketlere dağılmazsa el koyup hükmet meydanında vatandaşa dağıtacağım. Bütün sorumluluk bana ait” diyen bir vali. 
Sorumluluk alarak makamını riske atan bir duruş bu olsa gerek. Efendim bu bir gösteriş ve şov diyenlerde oluyor. Koltuğunda oturursun çalışmıyor deriz, çalışınca şov deriz. Bu tür sözleri söyleyenler art niyetli insanlardır. Halkın nerede ise tamamında kabul ve memnuniyet görmüş bir valimiz var. Bir haftadır ülke genelinde konuşulan bir vali.
Dedim ya eskiden valinin kırmızı plakasını görür ya da uzaktan el salladığına şahit olurduk. Kendisini yakinen biliyorum ki, sayın vali herhangi bir vatandaş yolda belde, sokakta ve mesaj yolu ile ilettiği talebini bakarız demeden anında ilgilenmektedir.
Ben bunlara çoğu zaman şahit olmuşum ve bizzat görmüşümdür. Ben şuna da şahit olmuşumdur, eski bir valimizin bir kurumda çalışan ve her fırsatta hükumete söven birisinin çocuğunu özel olarak yerleştirdiğinde biliyorum
Kendisine çalışan bir adam yerine Sayın valim neden bir garibanı yerleştirmedin dediğimde, “baskı ağırdı suç benim mi” diye bana bizzat söylemiştir. Ama Sayın Aydoğdu kendisinden önce yapılmış bir ihaleyi gözünü kırpmadan iptal edebilmiştir.
Geçen günlerde bir dostum Sayın vali Milletvekilliğine mi soyunuyor diye bana sordu. Bende inanın böyle bir sözü duymadım ama keşke olsa dedim. Vatandaşın gönlünde taht kurmuş ve vatandaşın dertleri ile dertlenen bir vali neden vekilimiz olmasın?
Ha son dönemlerde elini taşın altına sokan başka valilerde mevcuttur. İnşallah sayın vali Aydoğdu diğer illere örnek olur. Bu tür başarılı valilerin sayısı artar. Vatandaşın içerisinden gelen ve onların derdini kendine dert eden valilere ihtiyacımız var.
Siyasilerden isteğimiz Sayın vali Aydoğdu’nun ilimizdeki valiliğinin en azından bir yıl daha uzun olması. Çünkü buna ilimizin ihtiyacı bulunmaktadır. Kafasındaki hizmetleri hayata geçirene kadar kalmasından yanayım.

 


Ayhan Karpınar
15.03.2022 10:10:11
Size sizin gibi güzel düşünen hizmeti yerinde görüp taktir eden. Ülke ve ülkesine ve insanlıga hizmet eden Vali ve Devlet görevlisinionure etmek ve gerçeği yansıtmak ziyadesi ile bizimse mutlu etmiştir. Aksaray’a ve insanlıga hizmet eden siz basın mensuplarına ve sayın Vslimiz Hamza Aydogdu beye teşekkür ediyorum. Yapılınca oluyordemekki. Bizim ve ülkemizin bu duyguları yaşayan ve yaşatan insanlara ihtiyacımızvar. İyili vardınız iyimi gündemi sıcak tutuyor örnek oluyorsunuz. Size ve tüm Aksaray a hayırlı günler hayırlı işler diliyorum. Allah a emanet olunuz.

15.03.2022 00:06:00

Erdogan Kaya

Vali Aydoğdu Türkiye’ye örnek olmalı

Vali Aydoğdu Türkiye’ye örnek olmalı