ORUÇ BİTTİ DİN DEĞİL!..

    Hangi akla hizmettir?

   Akla ziyan bir şekilde hiçbir dini dayanak bulunmamasına rağmen birçok kişinin sanki sadece Cuma ve Bayram günlerinde dinimizin direği Namaz kılınacakmış sakat uygulaması maalesef Ramazan içinde uygulanıyor.

    Hiç Namaz kılmayan bir çok kişi akşama kadar oruç tutarken yine olabildiğince 5 vakit Namazını da kılarlar ,özelliklede Teravihi hiç kaçırmamaya çalışırlar.

   Fakat Ramazan bitince sanki dinde bitmiş gibi dinin asla izin vermediği bir duyguya kapılarak Ramazanda yaptıkları ibadetleri bıçakla keser gibi keserler. 

RAMAZAN´IN BİTİMİYLE  DİNMİZDE, İBADETLERİDE BİTMİYOR!!!

     1 Aya yakın zaman boyunca ilimizin, ülkemizin, diğer İslam ülkelerinin ve Müslümanların bulundukları dünyanın her yerinde başta şehirlerin genel olarak merkezlerinde bulunan Selahattin Camileri/Camii Kebirler veya Ulu Camiler olarak tabir edilen büyük Camilerde, mahalle Camilerinde, her yerde bulunan Mescitler mümin ve mümineler tarafından tıklım, tıklım dolduruldu.

    Camilerimizin her yaş ile cinsiyetten Müslümanlar tarafından doldurulması her günün sabah Namazından başlayarak öğle ve ikindi Namazlarında yoğunlaşırken, akşam Namazının iftar vakti olması nedeniyle azalsa da bu mekanların özellikle Yatsı ve bu Namaza bağlantılı olan Teravihlerde ise bazen azalmalar ve çoğalmalar olsa da her yıl yeni rekorlara imza atıldı.

    Çok az bir kısmı cahil cesaretiyle sanki Cennete girmeyi garantilemişçesine gün boyunca ağızlarını bağlamalarına, yani oruç tutmalarına rağmen iftarlarını açar açmaz bu güzel ibadeti taçlandıracak olan akşam Namazı ve  yatsı Namazı ile  akabinde kılınacak Teravih Namazı yerine kahvehanelerin yolunu tutarken.

   Müslümanların ezici çoğunluğu ise 7 sinden 90´nına kadarı ise  Namaza giderken sokakları, ardından ise  en merkezi Camilerden en uzak semtlerdeki Camilere kadar Rabbimizin  evlerini doldurdular.

    Buralarda Ramazan boyunca kılınan Namazlar, Namaz öncesi veya sonrası yapılan vaizler, getirilen Tekbirler, çekilen Salavatlardan v e Tesbihatla dualardan nasiplendiler.

     Teravi Namazlarında veya gündüz gittikleri Camilerde çoktandır göremedikleri eş ve dostlarıyla bir araya gelip has bı hal edip hasret giderdiler.

     Durumu iyi olanlar mallarının Zekatlarını ve vücutlarının zekatı olan Fitrelerini ödediler.

    Kurumlar, kuruluşlar ve  zenginler tarafından ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakti yardımlar yapıldı.

   Darda ,yolda zorda olanlara maddi ve manevi imkanlar ulaştırıldı.

  Nihayetinde Mevla´mız kabul eylesin Pazar sabahı onun izniyle Bayrama ulaştık.

 RAMAZAN CUMARTESİ GÜNÜ BİTTİ FAKAT İLK AYETİN İNDİRİLMESİYLE BAŞLAYAN DİNİMİZ VE  EMİRLERİYLE İBADETLERİ İSE KIYAMETE KADAR DEVAM EDECEĞİNDEN RAMAZANDA BAŞLANAN İBADETLER ÖMÜR BOYU DEVAM ETTİRİLMELİ

     Tüm din kardeşlerimizin mutlaka dinimizin emirlerinin sadece Ramazan ayı veya diğer mübarek günler  ve Cuma günüyle sınırlı olmadığını!, Müslümanların  akıllarının ermesinden itibaren son nefeslerine kadar Rabbimiz tarafından kendilerine emredilenleri ömürlerinin her saniyesi ,dakikası, saati, günü, ayı, yılı ve ömrünün tamamında yerine getirilmesi gerektiğini bilmeleri.

 Bu çerçevede dinimizin emirlerinin Cebrail Aleyhisellem tarafından Peygamberimize iletildiği andan başlayarak kıyamete kadar bunların geçerli olduğu bilinciyle Ramazan ayında edindikleri  ibadet ve diğer hizmetleri Ramazan´ın bitiminde terk etmemeleri gerekir.

    Tüm din kardeşlerimizin daha önceki ibadetlerinin yanı sıra Ramazan ayında yapmaya başladıkları yeni ibadet ve taatlerinide son nefeslerine kadar devam etmeleri, devam ettirmemiz dileğiyle

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


28.06.2017 09:11:54

Ali Genç

Unutmayın!..

Unutmayın!..