Ülkemizde iz bırakan yöneticiler yerine, dışardan etkilenen, boş laf üreten, dedikodu ile geçinen yöneticiler olduğu sürece bu millet daha çok çeker. Genel başkan olunabiliyor, önemli olan lider olabilmek.

           Atatürk, Cinnah, Gandi, Dögol, Tito ve benzerleri LİDER dir. Bunlara benzemeyenler de genel başkandır. Özellikle sözde okumuş kesim liderle genel başkanı ayırt edemiyor. Lider tümü düşünen hakkı-hukuku uygulayan adamdır. Lider yokluğu milletimizin çilesinin bitmesine engel oluyor.

           Feraset sahibi olanlar, bu ülkede izdırap çekmektedirler. Hangi konuya el atarsanız atın, neye bakarsanız bakın, ruhlar şahlanamıyor. Çünkü sözlerin içerisinde doğruluk payını bulmak çok zor.

           Gerçek sorunlar, konuya yansıtılmıyor. Siyasal sorunlar ve popülist görüşlerle toplum oyalanıyor. Tarihe hükmeden İRADE ye ne oldu da ülke çapında dahi geçerli olmuyor?

           Kütür emperyalizmine uğrayan halkımızın bilinci de sömürgeleşti. Mevcut durumu (statikoyu) yıkmadan bu millet asla hürriyetine ve huzura ulaşamaz.

           Medeni bir Türkiye’de yaşamıyoruz. Etnik kökenin ve meshebin, meşrebin araştırıldığı bir ülkeye asla medeni denemez. Bu gün daha da beteri yapılmaktada, hangi siyasi partiye ne kadar bağlı olduğun ve hizmet ettiğin öne geçmektedir.

           Bilimin, liyakatin, ehliyetin işe yaramadığı, insan olmanın para etmediği ülkede, gençlik nereye gidiyor sorusunu yöneltenlere, bir yığın boş boğazlık edenlere önce aynaya bak, sonra gençliği sorgula demeliyiz.

          Düşünen insanı alır cezaevine atarsanız, düşünmeyen sadece fiziksel ve üreme ihtiyacını düşünen yığınlara ülkeyi teslim etmiş olursunuz. Bu grupta sadece padişahım çok yaşa diyerek önüne gelene alkış tutmaya devam eder.

           Düşünenlerin kıymetinin olmadığı bir ülkede, gençlik neyi niçin düşünüp başını belaya soksun, geleceğine ipotek koydursun?

           1980 öncesi devlet, millet ve gelecek için sağda ve solda ölümü göze alan ve de ölen gençlerin hatıralarına bile saygı duymayan ve onların kanları üzerinde siyaset yapanlar olduğu sürece, gençlik kendini kullananlara asla inanmayacaktır. Dolaysıyla biatçı gençlik yetiştirilmektedir.

           Bu gün ülkemizde, Adalet, Meşveret, Ehliyet, Liyakat, Merhamet, Hakkaniyet kelimelerinin neredeyse manalarının yok olduğu bir hayat yaşanmaktadır.

            Ülkemizde, mesuliyet taşıyan yerlerde bulunan bilumum vicdan ve merhamet sahiplerine dir sözümüz, elbette iktidar olanlar başta olmak şartiyle.

       Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.


21.08.2020 10:55:00

Rasim Gül

Ülkede Gerçek Sorunlar, Söylenmiyor

Ülkede Gerçek Sorunlar, Söylenmiyor