Üç değerli öğretim üyesi hemşerimiz, Prof. Dr. Mustafa Serdengeçti, Prof. Dr. Tarık Sevindi ve Prof. Dr. Alper Kılıçaslan’ın profesörlüğü almaları ve göreve başlamaları bizi çok mutlu etmiştir. Eşlerini, anne ve babalarını tebrik ediyor kendilerini kutluyor üstün başarılar diliyoruz.
 
Belediye başkanımıza da bir öneride bulunmak istiyoruz. Belediye Kültür Müdürlüğüne, Aksaraylı profesörlerimizi tespit ettirip, kitap haline getirtmelidir. Böylece bilim insanlarımıza önem verilmesi, gençlerimize örnek olur.

Başarıya giden yolları görmelerini sağlar ve gençleri bilime motive etmeyi sağlar. Bilimsel hafıza oluşur. Bu tip eserler halkımızda da ilgi, alaka ve memnuniyet uyandırır. Ayrıca insanımıza değer vermenin ispatıdır.

PROF. DR. MUSTAFA SERDENGEÇTİ:

1968 Aksaray doğumlu, Aksaray Lisesini bitirmesinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinin İngilizce bölümünden mezun oldu. Uzmanlık eğitimini Gülhane Askeri Tıp Akademisi Nükleer Tıp Anabilim dalını bitirdi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde Aksaray, Ak Parti Milletvekili seçildi. Milletvekilliği süresinde çeşitli komisyonlarda görev yaptı.

Milletvekilliğinden sonra, Konya Meram Tıp Fakültesinde ve Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yaptı. Profesör olunca Ankara Şehir Hastanesinde göreve başladı halen görevine devam ediyor.

Ulusal ve Uluslararası birçok kongrede çalışmalara katıldı. Çok sayıda makaleleri yerli ve yabancı dergilerde yayımlandı. İyi düzeyde İngilizce bilen Serdengeçti evli ve dört çocuğu vardır.

PROF. DR. ALPER KILIÇASLAN:

1977 yılında Aksaray’da doğdu. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2002 yılında mezun oldu. 2008 yılında Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanı, 2010 yılında aynı bölümde yardımcı doçent oldu.
2013 yılında Hong Kong Üniversitesi Prince of Wales Hastanesinde ultraonografi rehberliğinde bölgesel anestezi konusunda eğitim aldı. 2015 yılında EDAIC sınavlarında başarılı olarak,  Avrupa Anesteziyoloji ve Yoğun bakım Diploması almaya hak kazandı. 2015 yılında doçent ve 2021 yılında profesör oldu.
Uluslararası indekslerde 40 dan fazla, ulusal indekslerde 20 den fazla yayını, 420 den fazla atıfı, birçok kitap bölüm yazarlığı ve 2 adet kitap editörlüğü bulunmaktadır. İngilizce bilmektedir.

Aile hekimi Uzmanı Dr. Ayşe Özlem’le evli olup iki çocuk babasıdır.

PROFESÖR DOKTOR TARIK SEVİNDİ:

1974 yılında Aksaray’da doğdu, Aksaray Lisesini bitirdikten sonra
Lisans öğrenimini Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği programını da 1996 tamamlamıştır. 

Yüksek lisans öğrenimini 2002 yılında, Niğde Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında tamamlamış, doktora öğrenimini 2006 yılında Gazi Üniversitesinde tamamlamıştır.

Niğde Üniversitesinde, 1999-2007 yılları arasında Araştırma görevlisi, 2007-2013 yılları arasında Yardımcı Doçent olarak görev yapmış, 2013-2015’de Aksaray Üniversitesi’nde Yrd. Doçent, 2015-2017de antrenörlük programında,

2017 yılından itibaren, Doçent Doktor ve 2021 yılı itibariyle de Profesör Doktor olarak görev yapmaya devam etmektedir. 
Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan 16 makalesi, bildiri kitaplarında basılan 13 adet bildiri bulunmaktadır. Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan 9 adet makale bulunmaktadır. 8 lisansüstü tezde danışmanlık yapmıştır.

Prof. Dr. Tarık Sevindi uzman sınıf öğretmeni yüksek lisans mezunu Banu hanımla evli olup, Sude ve Zeynep adında iki kızları vardır. Üç profesörümüze, eşleri ve çocuklarıyla birlikte mutluluk, esenlik ve başarılar diliyoruz.
                             
   Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

 

 


12.04.2021 05:46:00

Rasim Gül

ÜÇ PROFESÖRÜMÜZÜ KUTLUYORUZ

ÜÇ PROFESÖRÜMÜZÜ KUTLUYORUZ