Rasim Gül

Tarih: 20.10.2024 06:54

TÜRSAB’LI, TURİZM ÇALIŞTAYI MUTLAKA YAPILMALIDIR

Facebook Twitter Linked-in

        Aksaray’da yıllardır, TURİZM’den bacasız fabrika olarak bahsedilir. Maalesef Aksaray’da turizmde kayda değer bacasız bir fabrika yapamadık. Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray belediyesi olarak Ihlara Vadisine hâkim bir yere ‘’ Cam Teras’’ yaptı. Günlük binlerce kişi Cam Terastan Vadinin muhteşem görüntüsünü izliyor. Fotoğraf çekiyor-çektiriyor, yorgunluğunu gidermek için Cam Teras kafede, Vadiyi seyrederek, çayını içiyor, dondurmasını yiyiyor, çeşitli yönlerden Vadiyi izliyor. Ciddi bir anı ve memnuniyetle Cam Terastan ayrılıyor.

       Demek ki Turizm konusunda BOŞ laf bırakılır, insanların rahatça gelebileceği yerler yapılırsa insanlar oraları dolduruyor. Aksaraylı, Nevşehir hikayelerini bırakarak kendisinin sahip olduğu, turizm değerlerini anlatacak, gösterecek ve tanıtacak çalışmalar yapması gerekiyor. Küsmeyi, darılmayı ve dedikoduyu bırakıp, iktidardan ve iş adamlarından yatırım istemelidir. Yatırım gelene kadar da susmayıp, pes etmeyerek hizmet istemeye devam etmelidir.

       Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 14.000 üyesi olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Genel Başkan Yardımcısı Davut Günaydın’la, İstanbul’da görüşüp, Aksaray ‘da turizmin gelişmesinin yollarını aramak için 2024 yılı temmuz ayı içinde TÜRSAB’la, Aksaray’da toplantı yapılması kararı almışlardı.

         Paris Büyükelçiliği emekli kültür ateşesi, Turizmci, Aksaray sevdalısı İbrahim Çamkerten, Ankara’da Davut Günaydınla konuyu tekrar görüşerek, 2024 yılı temmuz ayı içinde TÜRSAB’la Aksaray’daki yetkililerle toplantı yapmak için Vali Bey’den olur beklendiği belirtilmişti. Toplantı, Tasarruf Tedbiri ’ne takıldıysa gereken finansmanı bulmak zor değil. Aksaray Borsa başkanı Hamit Özkök’ün çare bulacağına inanıyorum. Doğrusu toplantıyı, Hamit Başkan düzenlersin. 

         Hiçbir mazeret toplantıyı engellememeli. Aksaray, Turizm Çalıştay toplantısını mutlaka yapmalıdır. Aksaray, 2025 yılında yapılacak turizm yatırımlarının programını yapabilsin. Aksi halde 2025 yılıda ölü geçer. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, karar verirse iyi olur. Bu toplantı yapıldığında Aksaray Turizmine ciddi katkı yapacağı açıktır. Toplantı Hamit Özkök’ün himayesinde olursa Aksaray Belediyesi, Ticaret ve Sanayı Odası, Turizm Dernekleri, Otelciler Birliği, İş adamları da mutlaka destek vermekten kaçınmayacaklardır. Aksaray Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysu Altaş hocanında Aksaray turizmiyle ilgilenmesinden gerçekten çok mutlu oldum. 

         Aksaray Üniversitesinden turizm için gerçekten ciddi bir ses çıktı. Kendilerini bir toplantıda tanıdım, görüşlerini dinledim böyle bir değerin ASÜ’de olmasından gurur duydum. İnanıyorum ki Altaş Hoca Aksaray turizmine çok şey kazandıracaktır. Dolaysıyla turizm çalıştayı bir an evvel yapılmalıdır.          

HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —