Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, belediye ve il başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri halkın istediği adaylardan mı seçiliyor? Hayır, halkın istedikleri değil, genel başkanların ve parti başkanlarının veya yakınlarının istedikleri seçiliyor. Dolaysıyla EGEMENLİK kayıtsız şartsız milletin değil üş-beş kişinin oluyor.

Parti başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve üyeleri, il genel mislisi üyeleri, vicdanıyla hareket edebiliyorlar mi? Hak, hakikat ve adaletten yana tavır koyabilirler mi? Daha açığı ADALET uğruna genel başkana karşı çıkabiliyor mu? Hayır çıkamıyor.  Bir tek örnek gösterilebilir mı? Asla gösterilemez.

Milletin seçtiği vekil ve milletin seçtiği belediye başkanı milleti temsil edemiyor, genel başkanı temsil ediyorsa, adaletsizliğe, hırsızlığa, soyguna hayır dediğinde kapının önüne konuyor hatta vefasız, sağcı, solcu, hain, Fetö’ cü, PKK lı ilan edilerek linç ediliyorsa, Egemenlik Kayıtsız Şartsız nasıl seçilenlerin dolaysıyla Milletin olabilir?

Genç nesiller,  Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Milletin olmasını istiyorsanız, bilimden ve adaletten yana olmalısınız,  gelecek için umut olursunuz. Yoksa keyfinize, çıkarınıza göre hareket ederseniz, inanın sizde çok çeker, gelecek için asla umut olamazsınız.

 ‘’…Kalbi eğitmeden, aklı eğitmek eğitim değildir. Vicdan olmadan, bilgi sahibi olmak tehlikelidir…’’diyen bilginin bu sözünü hiç unutmamak lazımdır.

Mevlana ‘’Akıl bir kuzu, nefis bir kurt, iman ise çobandır. İman kuvvetli olmazsa, nefis aklı yer’’ diyor. Birçok insanımız nefsin aklı yemesini zevkle seyrediyor. Bu tipler çatının tepelerine çökmesini hiç hesaba katmıyorlar.

Erich Fromm ise ‘’İnsan seviyorsa iki şeyi asla yapmaz, Aldatmaz ve ağlatmaz. Çünkü aldatmak insan onuruna; ağlatmak ise insanın yüreğine yapılmış en çirkin saldırıdır.’’ Diyor

Bugün ülkemizde, nefsin aklı yemesi, vicdanın sızlamaması ile hem aldatma hemde ağlatma var. Şayet bir gün egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmasının yanında, topluma akıl ve bilim rehber olursa işte o gün halkın kurtuluşudur.             

 Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

 

                                            

 

         

 

 

 


17.08.2020 09:30:00

Rasim Gül

Türkiye’de, liderlerin egemenliği

Türkiye’de, liderlerin egemenliği