Abdullah Kahraman, Aksaray İlinin merkez Karaören Köyünde doğmuş, Hürriyet Mahallesinde büyümüş, askerden döner dönmez valizini alarak, İngiltere yolunu tutan Anadolu delikanlısıdır. İnsanüstü uğraş ve emek vererek İngiltere’de başarılı İŞ İNSANI olmayı başarmış. Başarı, Türkiye-Aksaray- Karaören ve Hasan dağını unutmasına engel olamamıştır.

Abdullah Kahraman, Dünya Hava Sporları Federasyonu ve Dünya Yamaç Paraşütü Federasyonu ile Türk Hava Kurumu arasında geliştirdiği diyalog ve sempatiden dolayı her iki federasyon bütün spor yarışmalarının kapılarını Türkiye’ye ve Aksaray’a açmış durumdadır. Bu başarının Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından da kabul edilmesi Türkiye ve Aksaray’ın yararına olacağını bilmeleri gerekmektedir.

Ayrıca, Türkiye Hava Sporları Federasyonu, başkanı ve genel sekreteri başını kaldırıp Türkiye’deki Hava sporları heyecanını ve Dünya’da, FAI’den ve Türk Hava Kurumundan izinsiz hiçbir şey yapılamayacağını aksi halde kendi bindikleri dalı keseceklerini anlamalılar.

Halen İngiltere’nin İskoçya Bölgesinde Türk İş İnsanı olarak devam eden, Abdullah Kahraman, özellikle Hava Sporları ve Yamaç Paraşütü konusunda Türkiye ve Aksaray için elinden gelenin, fazlasını yapmaktadır. 2005’te başlayarak 2022 yılına kadar, Aksaray’a aşağıda yer alan yarışmaları getirmiştir. Aksaray, Ulusal ve Uluslararası hiçbir spor dalında bu kadar yarışmaya şahit olmamıştır.

1- 2013’te Yamaç Paraşütü Festivali,

2. 2014’de Yine Yamaç Paraşütü Festivali,

3. 2015’de Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası,

4. 2016’da Dünya Kupası Ön Elemesi,

5. 2018’de Dünya Kupası yarışması,

6. 2019’da Rusya Açık Şampiyonası,

7. 2019’da Dünya Kupası Ön Eleme Şampiyonası,

8. 2021’De Dünya Kupası Yarışması,

9. 2022’de Asya Tur Şampiyonası, 4-10 Eylül 2022’de yapılacak

Abdullah Kahraman ve Aksaray Hava Sporları Kulübü Derneği 2022 yılı Eylül ayında yapılacak Asya Tur Şampiyonasının başına Federasyon tarafından bir şey gelmemesi için Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer’den yardım ve destek beklemektedir.

Aksaray’ın başardığı işleri çekemeyenler, Yamaç Paraşütü yarışmalarını ve özellikle Süper Kupa Finalinin Aksaray’da yapılmasını önlemeye çalışıyorlar. Hedefleri, 4-10 Eylül 2022 tarihinde yapılması kesinleşen Asya Tur Şampiyonasını iptal ettirmek için Ankara’da müthiş kulis çalışmaları yapılıyor. Yöneticilerimiz istediğinde bu çalışmaları yapanların adlarını veririz.

Aksaray Hava Sporlarının ve Abdullah Kahraman’ın hedefi, ‘’Dünya Süper Kupa Finali’nin Aksaray’da yapılmasıdır. Dünya Kupası Şampiyonası, her yıl dört ülkede yapıldıktan sonra Süper Kupa Finali TEK ülkede yapılmaktadır. Bütün çalışmalar bu ülkenin Türkiye ve Aksaray olmasıdır. Dünya futbolunda final maçı ne ise Süper Kupa Finali ’de aynı değerdedir.

2021 yılındaki, Dünya Kupası yarışmasını 35 ülke televizyonlarında altı milyon kişi izlemiştir. Tek ülkede yapılacak Süper Kupa yarışmasını ise yüz milyon kişinin izleyeceği beklenmektedir. Dünya’ya, Türkiye- Aksaray ve Hasandağı, Dünya’ya bundan daha mükemmel nasıl tanıtıla bilinir? Böyle bir yarışmanın ilinde olması için birçok uğraşmaktadır.

1905 yılında Paris’te kurulan Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI), Dünya’da sportif havacılığın en yetkili kuruluşudur. FAI’nin tek yetkili üyeside Türkiye’de; Türk Hava Kurumudur. Türkiye’de yapılan yarışma izinleri Türk Hava Kurumu üzerinden alınmaktadır. Aksaray, 4-10 Eylül 2022 tarihinde yapılacak Asya Şampiyonasıyla 8.ci Uluslararası Şampiyonayı yapacağız. Türkiye’de hiçbir il iki dünya şampiyonasından fazla yapamamıştır.

Aksaray’a sorunsuz Süper Kupa Finalini almak için tek eksiğimiz Güney Uçuşları olan yerimizin olmayışıdır. Hasandağı nın bilindiği gibi Güney Uçuşları Niğde İli sınırları içinde olacağından bu şampiyonayı iki ilin yapması gerekiyor, bu da oldukça zor. Aksaray’da Ekecik dağı ile Sinandı dağında Güney Uçuşuna hazır yer ve yol mevcut.q

Aksaray İline 30 Km. uzaklıkta olan Ekecik dağının zirvesindeki askeri radar, Sinandı dağında da Sit alanı engel gösterilmektedir. Ekecik dağının yüksekliği 2033 metredir, hâlbuki uçuşlara 1000 metre bile yetmektedir. 1000 metrede yapılacak kalkış alanının, Zirvedeki askeri radarlarla bir alakası olamaz, Sinandı dağındaki Sit alanına zarar verecek bir durumda yoktur. İlgililer baktığında bu durum görülecektir. Güney Uçuşlarının bu iki yerden birinde yapılması için Valimiz, Milletvekilimiz ve Belediye Başkanımızın yardımına ihtiyaç vardır.

 HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

 

 


5.07.2022 07:58:00

Rasim Gül

TÜRKİYE VE AKSARAY, ABDULLAH KAHRAMAN

TÜRKİYE VE AKSARAY, ABDULLAH KAHRAMAN