Konu ile ilgili  eleştiri hakkımın saklı tutarak iki kurumda ’da düzenlenen törenlerin muhteşem olduğunu belirterek Sezar’ın hakkını Sezar’a verilmemesi gerekliliği ve gerçeğiyle yapılanları  dile getiriyorum!!!

  Gerçekten de katılımcılarla ziyaretçilerin  ilgisiyle sayıları göz önüne alındığında yapılan hizmetler taktiri fazlasıyla hak ediyor.!

   Bu muhteşem iki etkinliği hem de birbirileriyle koordineli olarak gerçekleştirilmesini sağlayan kurumların başkanlarıyla yönetim kurulu üyeleri ve kendilerine bu hizmetleri yapmaları için yetki veren meclisleri de taktirin en iyisini hak ediyorlar.!!!

  Yazının ilk satırından itibaren  bahsettiğim etkinlikler Pazartesi günü ATSO(Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası) ve Aksaray Ticaret Borsasında eski TBMM’si başkanlarından Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Cemil Çiçek ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile eski tarım bakanlarından Kutbettin Arzu’yla Türkiye’nin dört bir yanından Aksaray’a  gelen Borsa ve Sanayi odası başkan ve üyelerinin, Aksaray il protokolü ile ilçe protokol üyelerinin yanında Meslek Odaları ,STK temsilcileriyle meydanında top yekun katılımıyla Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Aksaray Ticaret Borsasında yapılan açılışlar, temel atma  ve tapu dağıtımının yapılmasıyla birlikte ilimiz sanayisi, hayvancılığı ile ziraat ine katkısı olanların ödül törenleriydi.

    Cüneyt Göktaş ve Hamit Özkök başkanları ile yönetim kurulu üyeleri ve Meclislerinin  yanında iki kurumun qersonelininde bu iki törenin kusursuz olması için var güçleriyle çalıştıkları her iki kurumda da yapılan törelerin kusursuz şekildeki icraatıyla ete kemiğe büründü.

Hisarcıklıoğlu ve Çiçek'in Aksaray'daki ilk durağı  olan ATSO’da “Aksaray iş dünyası ile buluşuyor” programı çerçevesinde sırasıyla Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi, Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Tesisi ile Elektrikli Araç Şarj İstasyonu ve TOBB başkanı Hisarcıklıoğlu’nun ismi verilen Meclis Salonu'nun açılışı gerçekleştirildi..

Daha sonra Aksaray Ticaret Borsası'nda, “Şehrin lokomotifi, şehrine değer katıyor” isimli programa katılan Hisarcıklıoğlu ve Çiçek, burada da Tarımsal Depolar ve İş Yerleri, Organize Besi Tesisleri, Lisanslı Depolar ve ilçelerdeki tarımsal depoların açılışını yaptı ve Tohum Eleme Tesislerinin temel atma törenine katıldı.

   Hem ATSO hem de Ticaret Borsasındaki törenlerde odalar tarafından başarıları belirlenenler, önemli miktarda ihracat yapanlarla tarım ve hayvancılıkta önemli başarılara imza atanlara plaketler ve taktir belgeleri verildi.

 Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun Aksaray’ın tarımsal ve hayvan potansiyelini Türkiye’deki genel tüketimi karılama oranlarını vererekanlattığı  konuşmasıyla Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer’inde şehrimizi ve  yapılanları dile getirdiği konuşmaları da davetliler ve toplantıya katılanlarca dikkatlice dinlenilmesinden sonra  Türkiye’nin dört bir yanından gelen iki odanın temsilcilerinin de bilinenin aksine ilimizin sahip olduğu muazzam potansiyeli hakkında yeni bilgilerin sahibi oldular.

   Emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. Cuma’mız mübarek olsun.

 Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

 

 


17.06.2022 07:22:00

Ali Genç

TÜRKİYE MÜTEŞEBBİSLERİYLE ZİRAATÇİLERİNİN NABZI AKSARAY’DA ATTI

TÜRKİYE MÜTEŞEBBİSLERİYLE ZİRAATÇİLERİNİN NABZI AKSARAY’DA ATTI