Belçika krallığının şu anda yaptığı resmen ve alenen milletler arası bir anlaşmayı suiistimal ederek buna mal bulmuş mağribinin yaptığını alenen ete kemiğe büründürmektir.!!!

   Bu yapılan mal bulmuş Mağribi yönteminin yanında aynı zamanda fırsatı ganimete çevirtmedir.!!!

   Belçika hükümeti bu “Mal bulmuş Mağribi” yöntemini  fırsatı ganimete çevirtme yöntemiyle  emperyalist emelleri için bir taşla aynı zamanda birçok kuş vurabilmek için düğmeye bastı.

    Bununla birçok emperyalist ülke gibi Türkiye’nin her yönden gelişmesini kendi istikballeri için zararlı olarak gördüklerinden öncelikle buldukları yöntemle olabildiğince ülkemiz ekonomisine ve vatandaşlarının ekonomisine zarar verilmek isteniyor.

   Bu zararı ise maksimum şekilde uygulayabilmek  ve kendi zihinlerindeki bizim gelişmemizin kendilerine vereceğini hesapladıkları zararı telafi etmek içinde ellerinden geleni açık ve gizli şekilde uygulamakta bir beis görmüyorlar.!!!

   Emperyalistlerin akla izana gelmeyen sinsilikle gelişmemize engel olabilmek için yapıklarından biriside kalkınmamıza harcanacak milli servetimizin bir kısmını yaptıkları şantajla ülkelerindeki  vatandaşlarımızın alınlarının akı olan ülkemizdeki birikimlerini asalaklar gibi almaktır.!!!

OTOMATİK BİLGİ PAYLAŞIMINI BAHANE EDEN BELÇIKA SOSYALDAN YARDIM ALMAYANLARIDA VERGİ DAİRELERİNE ÇAĞIRARAK TACİZ ETMENİN YANINDA ŞANTAJ VE TEHDİTLE ALENEN HARAÇ İSTİYOR!!

  Belçika hükümeti bu uygulamasını Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) üyesi ülkelerin arasında otomatik bilgi paylaşımını öngören Türkiye tarafından da 2011’de imzalanan ve 2019 yılının Aralık ayında ise onaylanarak yürürlüğe giren anlaşmaya dayandırıyor.

     Kamuoyunda şimdilik çok fazla bilinmese de bilgi paylaşımı anlaşması muhteviyatında bulunmamasına rağmen  Avrupa ülkeleri bu kanunu ülkelerinde geçimlerini Sosyal kurumlarından sağlanan desteklerle idame ettirenlere karşı uyguladılar.

  Yapılan bu ilk uygulamayla ülkelerindeki geçimlerini tam veya kısmen sağlayacak geliri olmadığı için sos yaldan yardım alanların kendi ülkelerinde nakit paraları veya gelir getiren mülkleri olanların çalıştıkları veya ikamet ettikleri ülkelerin sosyal kurumlarından yardım almalarının önüne geçilerek nakit birikimleriyle gayri menkullerini edindikleri tarihten itibaren sos yaldan aldıklarını geri alma şeklinde uyguladılar.

YAPILAN TACİZ VE TEHDİTLERLE DÜNYANIN SAYILI DİASPORASI OLAN 5 MİLYON TÜRK GURBETÇİSİNİ ŞANTAJLA KORKUTARAK ATMIŞLARIN BAŞINDAN İTİBAREN BAŞLAYAN DAYANIŞMAYI KIRMAK!!!

  Belçika hükümeti diğer Avrupa ülkeleriyle birlikte  sos yaldan  yardım alanlardan ülkelerinde taşınmaz mülkleriyle nakitleri olanların sorgulanmasının ardından kanunun maksadı dışındaki yeni uygulama başlattılar.

  Maksadı resmen ve alenen dünyanın sayılı Diasporalarından olan  ve atmışlı yılların başından  günümüze kadar kederde kıvançta tasada Türkiye’nin yanında olan gurbetçilerden kendi geçimlerini sağlayacak kadar gelirleri olanlarında tehdit edilmeleri şantaja kadar ulaşan uygulamanın asıl maksadı ülkemiz milli ekonomisine zarar vermek ve dünyanın en sadık diasporalarından olan gurbetçilerimizin ülkemizle dayanışmalarını kırmaktır!!!

BELÇIKA HÜKÜMETİ HİÇ BİR MİLETLER ARASI DAYANAĞI OLMAYAN UYGULAMAYLA GURBETÇİLERİMİZİN ALINLARININ TERİ OLAN MİLLİ EKONOMİYE HARCANACAK PARAYA GÖZ DİKTİ!

   Çeşitli kaynaklardan teyit ettiğim bilgilere göre vergi dairelerine çağrılan vatandaşlarımız Belçika devletinden kendi hak ettikleri maaştan başka herhangi bir isim altında yardım almayanlara burada üst perdeden tehdit edilerek kendilerine ülkemizdeki bankalarda bulunan paralarıyla taşınmazlarının ve bunların gelirlerinin bildirilmesini.

   Bunun için kendilerine verilen belgeyi imzalayarak Türkiye’deki nakit paralarıyla taşınmazlarının listesi ile bunlardan elde edilen kira ve diğer gelirlerinin vergisini Belçika maliyesine ödemelerini.

   Bunu kabul etmeleri halinde haklarında her hangi bir işlemin yapılmayacağı ve sadece bildirdikleri nakitleri ile taşınmazlarından elde edilen gelirden vergi  alınacağını.

   Kabul etmemeleri halinde ise ilk etapta kendilerinden 1200 Euro ceza alındıktan sonra Türkiye’de tespit ettikleri/ettirecekleri nakit paralarıyla taşınmazlarının vergilerinin geçmişe dönük olarak hem faiziyle hem de usulsüzlük cezasıyla birlikte alınmasıyla tehdit ediliyorlar.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ,DIŞİŞLERİ,MALİYE İLE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIKLARI MAKSADI KENDİ ÜLKEMİZİN KALKINMASINA HARCANACAK KAYNAKLARIN GASPINA İZİN VERMESİNLER!!!

    İlk maksadı ülkemizin milli servetinden olabildiğince kaynağın şantaj ve hile ila alınarak alınan oranda milli servetin kalkınmamız yerine kendi hazinelerine girmesini sağlamak ve bununla ülkemizin kalkınmasına bu oranda gem vurmak.

 İkinci maksatları Vatandaşlarımızı da ekonomik yönden zayıflatmak olan ve  ardından ise vatandaşlarımızın Türkiye’deki milli ve milletler arası yasalara uygun olarak elde ettikleri tüm nakit birikimleriyle taşınmazlarının Belçika’ya getirilmesini taciz ve şantajla gerçekleştirmek istiyorlar.

    Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve hükümetin lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu şantajın bertaraf edilmesi için muhataplarıyla görüşmeli.

GEREKENLER YAPILMAZ İSE BELÇIKADAKİ UYGULAMA AVRUPA ÜLKELERİNİN TAMAMINA YAYILIR!!!

  Zaman geçirilmeden yapılacak bu görüşmeler ve gereğinde resmi notalarla Belçika hükümetinin bu şantajıyla oluşması muhtemel zararların önüne geçilmesi.

  Yapılacak bu girişimlerle Belçika’nın Şantaj ve tehdit uygulamasının önlenme sağlanmalı.

  Gereken en şiddetli girişimler sonucunda Belçika hükümetine geri adım attırılırsa bu uygulamanın başarısı için önezedeki avcı gibi bekleyen diğer Avrupa ülkelerinin de bu ve benzeri teşebbüslerinin başlamadan peşinen önlenmesi sağlanmış olur.!!!

   Cuma’mız Mübarek olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

 

 


13.05.2022 08:09:00

Ali Genç

TÜRKİYE BELÇIKANIN BİLGİ PAYLAŞIMI ANLAŞMASINI ŞANTAJA ÇEVİRMESİNİ ENGELLESİN!!!

TÜRKİYE BELÇIKANIN BİLGİ PAYLAŞIMI ANLAŞMASINI ŞANTAJA ÇEVİRMESİNİ ENGELLESİN!!!