Ekonomik sorunlar, haksızlık, hukuksuzluk gibi halk sağlığını doğrudan etkileyen nedenler toplumu bunalıma itmektedir. Bu yüzden toplumun gazının alınması zorunlu olacaktır.

Maalesef; günümüzde yapılan miting ve gösteriler için mekan yasaklamaya karşın yapılan toplu gösteriler mal ve can kayıplarına neden olmaktadır.

Hal bu ki; koşulları belirlenecek özgürlük alanlarında kontrollü bir şekilde miting ve gösterilerin yapılması daha akıllıcadır. Bu tür etkinliklerin koşulları belirlenmiş bir düzende yaptırılması; mal ve can kaybını önlemenin yanında; suç oranlarının da azalmasını sağlayacaktır.

Nasıl mı?

Her il ve ilçelerimizde park ve bahçe alanları var. Gösteri ve miting yapacak dernek, kulüp ve parti yönetimleri; ilgili mülki amirine yapacağı etkinlikle ilgili konuyu ve katılımcı profilini önceden bildirecek,

Yapacakları miting ve gösteri bu alandan dışarı taşmadan sadece burada gerçekleşecektir. Buraya verilecek herhangi bir çevre zararı ise; yine toplu gösteriyi yapacak grup tarafından tazmin edilecektir,

Bu etkinlikte atılacak slogan, okunacak basın açıklaması; hakaret ve küfür içermeyecek ve kişilik haklarına saldırılmayacaktır,

Buradaki etkinliği; yazılı ve görsel basın takip edip halka objektif bir şekilde sunabilecektir,

Etkinliğin selameti için; burada oluşabilecek taşkınlık ve provokatif eylemlere karşı emniyet güçleri hazır bulundurulacaktır.

Böylece hem toplumun gazı alınmış, hem de kanunsuz yapılan gösterilerin vereceği zararların da önüne geçilmiş olunacaktır.

Sevgi ve Saygılarımla


2.06.2023 10:55:00

Doç.Dr.İbrahim Baykan

TOPLUMUN GAZI NASIL ALINIR?

TOPLUMUN GAZI NASIL ALINIR?