Topluma, para gücü, yalan, tehdit ve fitne hakimse, toplumun başına neler geleceğini Allah’tan başka kimse bilemez, tahmin dahi edemez. Bela gelir her insanı bulur. Kaçmak isteyende kurtulamaz. Yakın zamanda hemen yanıbaşımızdaki örnekler: Suriye, Irak, Ukrayna, Libya ve daha acısı yarı bağımsız 15 Türk ülkesi.

Çünkü para gücü, yalan, tehdit ve fitne sistemi esir alır. Hakkı-hukuku koruyacak devlet gücü aciz kalır. Devlet gücü, para, tehdit, yalan, fitne ve siyasi güçle elde edildiği için görev yapmaz, yapamaz veya yaptırılmaz. Doğru-eğri, haklı-haksız, ahlaklı- ahlaksız, namuslu- namussuz, bilen- bilmeyen, vatansever-hain birbirine karışır; bilim ve vicdan yürürlükten kalkar. Vahşi kapitalizm denen BİREYCİLİK baş köşeye oturur. Toplumculuk ortadan kalkar. Kimsesizin ve altta kalanın canı çıkar.

Topluma, hukukun üstünlüğü, ehliyet, liyakat, bilim ve akıl hâkim olamaz. Dolaysıyla halk nereye gideceğini kestiremez. Toplum fireni arızalı otomobile benzer. Ne zaman, nereye çarpacağı belli olmaz. 1960, 1980, 2016 ihtilalleri o günün idarecileri bilemedi. Halk büyük sıkıntılar çekti, işkenceler gördü. Halen çekmeye devam ediyor. Direk veya dolaylı zarar görmeyen kalmadı.

Günümüzde tek çare, İstiklal Savaşında nasıl asker, sivil, bürokrat, esnaf, tüccar, köylü, şehirli, amansız- fakatsız, hiçbir karşılık beklemeden birleşti. Vatanı ve namusunu korumak ve kurtarmak, hürriyetini kazanmak için bir araya geldiler ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdular. Şimdide aynı ruh ve inançla bir araya gelerek, kurulan tuzakları, komploları çiğneyerek, dar boğazdan çıkılacak. Dolaysıyla Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet yaşatılacak.

Türkiye’de,100 yıldır lafı edilen ‘’ Reformlar’’ yapılamadı. 100 yılda ‘’Milli Eğitim Sistemi’’ en az 50 defa değiştirildi. Halen de değiştirilmeye devam ediliyor. Bir türlü oturtulamadı. 60-70 yıldır, Anayasa değiştirilir. Bir türlü bünyeye uygun hale getirilemedi. 100 yıldır uygulanan kanunlar, Türk-İslam kültürüne uygun olmadığı için beklenen sonuç alınamıyor. Ülke adeta kanun ambarı oldu. Kanunlar bünyeye uygun hale getirilmedikçe, sonuç alınamayacaktır.

Türkiye ekonomik alanda, Milli Kurtuluş noktasına gelmiştir. Bu nokta 100 yıllığın birikimidir. 100 yıldır ülkeyi yönetenlerin mutlak payları var. Hiç kimse hatasız ve masum değil. Önemli olan hata ve masumiyet arama değil, birlik olup Ülkeyi dar boğazdan çıkarmadır. Dar boğazdan çıkıldıktan sonra, sağ duyu sahibi Türk Halkı, herkesin hak ettiği payı, hak edene verir.

Esas mesele para gücünü, yalanı, tehditi, siyasi kayırma ve fitneyi ortadan kaldırıp, ‘’Milli Birliği’’ sağlayarak PİLANLI EKONOMİK MODELE geçmedir. Ekonomik sistem ‘’Serbest Piyasa Sistemi’’ olarak geçiyor ama şu uygulanan tamamen başı bozuk sistemdir. ‘’ Milli Kalkınmayı’’ başlatıp, her konuda yeniden doğuş anlamına gelen Rönesansı başlatmaktır. Bu konunun iktidarı, muhalefeti olmamalıdır.

Pazar günü idrak edeceğimiz, Kurban Bayramınızı kutluyor, Milletimize, tüm sevdiklerinize, huzur, mutluluk, birlik-beraberlik getirmesini Tanrı’dan niyaz ediyorum.

     HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUVAFFAK OLA


14.06.2024 08:22:00

Rasim Gül

TOPLUMA, PARA GÜCÜ, YALAN, TEHDİT, FİTNE HAKİMSE

TOPLUMA, PARA GÜCÜ, YALAN, TEHDİT, FİTNE HAKİMSE