Gazetelerin haftada 6 gün yerine 2 gün yayınlanması nedeniyle Ramazan ayı içinde yapılanların önemlilerini bile yazamadığımdan bu yazımda gelişmelerin belli başlılarına panoramik olarak bakacağım.

GIDADA ÜRETİMİN ARTTIRILMASININ HİBE DESTEKLERLERİNİN YANINDA İL ÖZEL İDARESİ İSE HAYAT STANDARDININDA ARTIRILILARAK KÖYLÜNÜN DOĞDUĞU YERDE KALMASINA İVME KAZANDIRILDI!!!

   Vali Hamza Aydoğdu’nun göreve başladığı günden itibaren sürekli motive ettiği il birim amirleri ve ilgili Meslek Odalarıyla ve siyasilerle birlikte bir taraftan Mevcut OSB’mizin en verimli şekilde çalışmasının sağlanmasının yanında Ortaköy, Eskil ve Sultanhanı’na yeni OSB’lerin açılmasının sağlanması.

    Üretimin arttırılması kamu tarafından ilgili paydaşlarıyla 7/24 esasına göre yapılan çalışmalar Ramazan ayı boyunca da gün boyu ara verilmeden devam ettirilirken üretici Meslek Odaları da hem üretimin arttırılması hem de bunun için nelerin yapılması konusunu işledikleri çalışmaları da aralıksız sürdü.!!!

SÜTÜN İSTİKBALİ İÇİN ÜRETİCİLERLE BİRLİĞİN SESİNE MUTLAKA KULAK VERİLMELİ!!!

    Medya mensuplarıyla İftarda buluşan Aksaray Süt Üreticileri Birliği başkanı Esat Zengin’in ilimizle birlikte bölgemizin de önemli miktardaki süt ihtiyacını karşılayan ilimizdeki süt  veriminin arttırılması için mutlaka süt verimini arttıran yem fiyatlarının makul bir seviyede tutulması, Süt fabrikalarının üreticiye yemi dayatmamaları, fiyat artışının ana sebebi olan yakıt ve diğer enerji giderlerinin de makul seviyede tutulmasının sağlanması.

“VERİMLİ ÜRETİM İÇİN SÜT VE YEM PARİTESİNİN SAĞLANMASI SUNİ TOHUMLAMADA ÜRETİCİNİN AVRUPA ÜLKELERİNDEKİ GİBİ KISA EĞİTİMİN ARDINDAN BUNU KENDİLERİNİN YAPMALARIDIR”

 Süt yem paritesinin kanunlaşması, yani bir kilo süt ile en azında 1 kilo 300 gram yem alınabilmesinin bir sisteme bağlanması.

 2’inci olarak süt üreticilerinin ve hayvancılık yapanların çok, çok mustarip olduğu suni tohumlamada bütün Avrupa ülkelerinde hizmeti üreticinin kendisi gerçekleştirirken bizde ise bunun yerine Veteriner mecburiyeti var.” Diye belirttiği meseleler için  ilgili ve yetkililerin mutlaka gerekeni yapmaları  süt veriminin istikbali için elzemdir.

 YAĞLIK AYÇİÇEĞİ VE DİĞER TOHUMLARIN YANINDA KAZ ÜRETİCİLERİNE 2500 KAZ DAĞITILDI!!!

 Nisan ayın 9’undaki köşemde bilgisini verdiğim üreticilere %75’i hibe olmak üzere dağıtılan yüzlerce ton  Yağlık Ayçiçek, Nohut, Mercimek ve diğer hububat çeşitlerinin yanında Vali Aydoğdu’nun direktifleriyle  Aksaray İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi tarafından oluşturulan kaynakla 50 üreticinin her birine 45’er olmak üzere 2250 kaz dağıtımıyla 2014’de başlayan kaz dağıtımı günümüze kadar 130 kaz sayısına ulaşılmasına önemli katkılar sağlandı.

Vali Hamza Aydoğdu, Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve üreticilerin katıldığı dağıtım töreninde konuşan Vali Aydoğdu;

   “Üretim, istihdam ve ülke ekonomisine katma değer sağlayacak yeni bir projeyi hayata geçirmek üzere bir kez daha bir aradayız.

 “Aksaray,  Gerek jeopolitik konumu gerekse de turizm, tarım, sanayi ve iş gücü bakımından sahip olduğu potansiyel ile Türkiye’nin parmakla gösterilecek sayılı illerinden birisidir. Bunu, Aksaraylılar olarak biz söylemiyoruz. Resmi TÜİK verileri söylüyor.” diyerek bu konudaki çalışmaların getirisini anlattı.

VALİLİK”GÖNLÜMÜZ BİR SOFRAMIZ BİR İFTARDA BİRLİKTEYİZ” SLOĞANIYLA 7 İLÇE,1 BELDE 13 KÖY, ÖĞRENCİ YURTLARINDA PROTOKOL GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARINDAN 22.850 KİŞİYLE İFTAR YAPTI!!!

    Aksaray Valiliği Vali Aydoğdu ve yazının girişinden itibaren belirttiğim motive edilen paydaşları, kamu kurumları, yatırımcılarla ilgili işlemler Ramazan ayı boyunca gün boyu hızlandırılmış çalışmayla rutinin üstüne çıkartılan açılış, tohum ve  üretimi arttıracak diğer törenler ile sanayi yatırımlarının arttırılmasıyla bu yatırımlarda istihdam edilecek olanların tespiti, daha çok kişi iş ve dolayısıyla aş sağlanması, rüzgar ile yağışlardan zarar görenlerin zararlarının tespiti ile karşılanması çalışmaları akşam ise iftar programlarıyla aralıksız olarak devam etti.!!!

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in katılımıyla Hırkatol köyündeki ilk bakanlı iftarda dahil Ramazan ayı boyunca Gaziler ile Şehit yakınlarına Polis Okulunda 1150 kişinin katılımıyla  7 ilçe ile ,Gülağaç ilçesinin Demirci Beldesi 13 köyde gerçekleştirilen ve il protokolü ile siyasilerin de katıldıkları Afad İl Müdürlüğü ve müdür Cezmi Türkmen‘in koordinesindeki 22.850 kişinin katıldığı iftarlar 6 araç, kurumlardan 15 personel ve 108 Afad destek gönüllüsü görev aldıkları bu programlarda devletle millet kaynaşması sağlandı.

    11 Ayın Sultanı Ramazan’da millet ve devlet işbirliğiyle gerçekleştirilenlerin bir kısmına panoramik olarak baktığımız yazıma hoş görünüze sığınarak Pazartesi günü devam edeceğim.

    Maddi ve manevi istikbalimizi sağlayacak birliğimiz ve ahde vefanın gereği için takip edilmesi dileğiyle. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Devamı Pazartesi’ye.

 

 


7.05.2022 08:44:00

Ali Genç

Temel Gıda’da Çözüm İçin Üreticinin Dinlenmesi Ve Ramazan Ayına Panoramik Bakış

Temel Gıda’da Çözüm İçin Üreticinin Dinlenmesi Ve Ramazan Ayına Panoramik Bakış