Ellili yaş grubu olanlar çok iyi hatırlar. 1974 yılında Kıbrıs barış harekâtı olmuştu. O yıllarda ülkeyi Başbakan olarak Rahmetli Bülent ECEVİT yönetiyordu. O savaşlı yılları gayet iyi hatırlıyorum da; o savaşta sağcısı, solcusu, iktidarı, muhalefeti ve tüm sivil toplum kuruluşları tek yürek olmuştu.  Devletin ve Başbakanın aleyhine bir kişi bile çıkıp da hiçbir eleştiri yapmadığı gibi tüm Türkiye devletinin yanındaydı.

Geçenlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyib ERDOĞAN tarafından milli birliğimizin simgesi ve en önemli nişanesi olarak ülkemizde “Biz bize yeteriz Türkiyem” adı altında bir yardım kampanyası başlatıldı.

             Bu yardıma, ülkemizde çok sayıda kişi ve kuruluşlar başta olmak üzere sağduyulu yardımsever vatandaşlarımız duyarlılık göstererek ellerinden geldiği kadar yardım ediyor ve etmeye de devam ediyorlar. Allah onların hepsinden de razı olsun

Bazı çevreler, bu yardım kampanyasının sözde “Tayyibe yardım” olduğunu öne sürüp, buna da çeşitli kılıflar uydurarak, bir kuruş bile yardımda bulunmadılar. Bununla da kalmayıp devletimizi ve cumhurbaşkanımızı haksız yere pervasızca eleştirdiler.

               Üstelik de haksızca pervasızca eleştirdiğimiz Recep Tayyib ERDOĞAN,  son 6 ay içinde, önce Suriye’de İdlip’de yedi düvelle savaşıp başarı kazandı ve büyük bir tarih yazdı. Ardından Elâzığ depremi yaşandı ve bu depremde tüm mağdurların her yönüyle yaraları sarıldı ve mağduriyetleri giderildi. En son olarak da dünyayı kasıp kavuran, zengin emperyalist ülkelerin bile sefil perişan olduğu nerdeyse ‘milat ‘ konumunda olan korona virüs olayı alınan tedbirler sayesinde olumlu bir şekilde seyrediyor.

              Bu kadar badireleri çok şükür sağ salim atlatan devletimiz ve ülkemiz bununla da kalmayıp birde dünya süper devletlerine bile maske, sağlık ve ilaç yardımında bulunuyor.

               Mademki bir Kıbrıs savaşında herkes o dönemin Başbakanın arkasında ona destek verirken, tek yumruk olurken, şimdi ise İdlip savaşı, deprem ve korona virüs ile kararlı, akılcı mücadele eden Cumhurbaşkanımızı böyle zor ve meşakkatli bir zamanda, yaptığı yardım talebini ciddiye almayıp, tek yumruk olmayı bırak yerden yere vurmaya çalışıyoruz. Güya yapacağı yardımı Cumhurbaşkanına kızdığı için etmiyorlarmış. Bu kadar Tayyib düşmanlığımı olur. Nerde kaldı senin ülke sevdası, vatan sevdası, buna dense dense sözde vatanseverlik denir.

               Recep Tayyib ERDOĞAN’ı sevmeyebilirsiniz, sevmek zorunda da değilsiniz ancak ülkenizi sevdiğiniz için, küçük de olsa karınca kararınca milli birliğimiz açısından önemi büyük olan yardım talebine olumlu cevap vermemiz gerekirdi. Çünkü Recep Tayyib ERDOĞAN,  bugün var yarın yok ancak bu cennet vatan ilelebet var olacak ve var olmaya da devam edecek. Saygılarımla

        Sağlıcakla kalın…!!!!

           Gürsel  ÖZKAN


Tarih: 21.04.2020 11:54

Gürsel Özkan

Sözde Vatanseverlik