Geçen hafta bir hasta ziyareti için Aksaray Üniversitesi Araştırma Hastanesine gitmiştim. Çıkışta girişin yan tarafına büfe şeklinde bir şey yapılıyordu, merak edip bakmak istedim. Oradaki arkadaşlara sordum, ne olduğunu öğrenmek istedim. Aksaray Belediyesi tarafından hasta yakınlarına çorba ikramı yeri yapılıyormuş. Sonra Belediyeden meylime gelen haberler içerisinde burası ile ilgili bir haber vardı. Haberi okuyarak detaylı bilgilenme imkanı buldum.
Bu yapılan küçük kulübe nefis bir görüntü ile yapılmış. Sabah erken gelen hasta yakınlarına sıcak çorba ikramı yapılması planlanmış. Sabahın erken saatinde sıra almak için gelen hastalar için mükemmel bir hizmet.
Hastanede çalışarak nöbete kalan personel için de iyi bir hizmet. Uzaktan sıra almak için sabahın erken saatinde buraya gelen insanlar en azından sabah çorbasını içme imkanı bulurlar. Aynı şekilde şehir dışından gelen insanlarda buradan istifade ederler.
Sayın Belediye Başkanı Evren Dinçer’in yaptığı sosyal faaliyetlerin bana göre en iyisi. Sosyal Belediyecilik bu olsa gerek. Bu bana göre bir devasa iş merkezi kadar önemli hizmettir. Çünkü bu hizmetten her kesim istifade edecektir.
Sosyal Belediyecilik deyince biz hep eğlence ve günü birlik görseller olarak anlamaktayız. Asıl daimi olan ve herkesin istifade edeceği bu tür sosyal hizmetler çok önemlidir. Ben bu güzel hizmeti düşünmesinden dolayı Sayın Dinçer’i tebrik ediyorum.
Daha önceleri bu tür hizmetler veriliyordu, ama daimi değildi. Bu hizmetin benzeri her ne kadar üniversitede öğrencilere veriliyorsa da, bunu okullar açıldığında belli saatler içerisinde bunu sürekli hale getirmek bir sosyal hizmettir.
Bazı şehirlerde bu ve benzeri yapılan sosyal çalışmalar dışarıdan gelenler tarafından konuşulmaktadır. Ben başka şehirlerde okuyan ve yaşayan insanlardan kaldıkları şehirdeki bu tür hizmetleri kendi memleketlerinde anlattıklarını biliyorum. Bizi neden gelen misafirler ve hasta yakınları kendi yaşadıkları yerlerde anlatmasınlar.
Bu hizmetler her ne kadar küçük gibi görünse de büyük bir hizmettir. Bu ve benzeri hizmetler yıllardır ihmal edilmiş belkide hatırlanmamıştır. Bunların hatırlanması bile güzel bir hizmettir.
15 gün önce torunları Kılıçaslan parkına götürdüm, oturduk. Buraya gelen insanların doğru dürüst bir tuvaleti ve mescidi yoktu. Buraya bir tuvalet ve mescit gerekli idi. Yapılan mescidi gezdim, çok hoşuma gitti.
Hadi erkekler bir şekilde namazını kılabiliyor ama, hanımlar nasıl namazlarını kılacak diye düşünmenize gerek kalmamış. Buraya güzel görünümlü bir mescit yapılmış. Bunun adı nedir, işte size bir sosyal belediyecilik hizmetleridir.
Efendim bunlar küçük ve basit işler diyenler olabilir, olacakta. Ama buralarda ihtiyaçlarını giderenlere sormak lazım. İlimizde eksik olan bu tür sosyal belediyecilik çalışmaları küçümsenemez. Benim çok hoşuma gittiğini söyleyebilirim. 
Herhangi bir yere gittiniz, tuvalet ihtiyacı duyduğunuzda, tuvalet bulamazsanız, devasa iş yerleri ve binalar yapsınlar umurunuzda olmaz. İşte bu hizmetlerde bunun benzerleridir. Küçük gördüğünüz bazı işler büyük hizmetler verir. Dolayısı ile Sayın Belediye Başkanı Evren Dinçer'i tebrik ediyorum, benzer hizmetler bekliyoruz. 

 


Tarih: 15.07.2020 00:35

Erdogan Kaya

Sosyal belediyecilik bu olsa gerek