Sn. Başkan hatırlayacağınız üzerine Ankara’dan Aksaray’a size makamınızda yaptığım bir ziyarette; “Aksaray’da İz Bırakanlar” adlı kitabımın basımı için sizden bir ricada bulunmuştum.

Memnuniyetle ilgileneceğinizi söylemiştiniz. Araya pandemi engeli çıkmıştı bu nedenle kitap basımının gecikebileceğini ilgili personelinizden telefon görüşmemizde öğrenmiştim.

Ancak; pandemi engeli bitti ve aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen bu konu ile ilgili bir yanıt şu ana kadar alamadım. Amacım yılların emeği bu eserimin yayınlanarak Aksaraylı hemşerilerimize sunulmasıdır.

Bu vesileyle Aksaraylı gençlerimiz Aksaray’da atalarımız nasıl bir iz bırakmış tanımış ve öğrenmiş olacaklardır. Ayrıca bu hayatlardan ders de çıkarabileceklerdir. Bu basılacak kitap için benim hiçbir maddi talebim ve beklentim yoktur.

Amacım; eserdeki iz bırakan onlarca büyüğümüzün hatırlanması ve anılmasıdır. Beni böyle bir çalışmaya iten ana sebep ise; diğer illerin benzer eserleri var da neden Aksaray’ın olmasındı.

Bu mektubumu yukarıda bahsettiğim görüşmemiz bağlamında hatırlatma amaçlı yazıyorum. Mektubuma vereceğiniz yanıtınızı yine bu yazar köşemde yayınlayacağım. Çalışmalarınızda başarı dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım.

Doç. Dr. İbrahim Baykan Emil: ibrahimbaykan0668@gmail.com

Gsm: 0538 506 30 55


24.01.2023 10:41:00

Doç.Dr.İbrahim Baykan

Sn. BAŞKAN Dr. EVRER DİNÇER’E AÇIK MEKTUBUMDUR.

Sn. BAŞKAN Dr. EVRER DİNÇER’E AÇIK MEKTUBUMDUR.