Simit organizasyonunun anlamı: Hepinizin aklının toplamından, benim aklım daha fazla. Öyleyse ben ne dersem, nasıl istersem o uygulanmalıdır deniliyorsa bu uygulamaya Simit Organizasyonu veya Despotizm deniyor. Ne yazikki doğu halklarının bu idare şekli hoşlarına gittiğinden kimse kurtulmak istemiyor.

Simit Organizasyonu deyince sadece siyasi idare akla gelmemelidir. Halkın tamamını veya bir kısmını ilgilendiren resmi ve özel bütün kurum ve kuruluşlarda söz konusudur. Bir İlde ŞEHİR gücü veya DEVLETİN GÜCÜ yokta kişilerin gücü söz konusu ise burada simit organizasyonu, DESPOTİZM mevcuttur. Köy, kasaba ilçe ve illerdeki tüm kurum ve kuruluşların birleşik hareket etmeleri şehrin gücünü gösterir. 

Okuyucular, kendi akıl ve mantıkları çerçevesinden illerini, ilçelerini, kasaba ve köylerini ölçüp biçsin, şayet halka rağmen belli bir kişi ve gurubun dediği oluyorsa o yerde kişisel hak ve hukuk yoktur. Dolaysıyla halk SİMİT HALKASINA dâhil olmak mecburiyetinde kalır. Ne yazikki bu durum BİATI mecbur eder. Biatçılıktan da ilmi-irfanı-vicdanı hür insan çıkmaz.

Ortak Akıl’ın anlamı ise: Hepimizin aklı var, ancak konuyu müzakere ederek Ortak Akılla en doğruyu bularak yanılmayı SIFIRA indirmeye çalışmak ve hep birlikte sevinerek suçlu aramayarak nifakı ortadan kaldırmaya da DEMOKRASİ deniyor. Dolaysıyla bütün yönetimlerde ortak akılla hareket etmek en doğrusudur.

Demokratik sistemlerde; insan ve toplum ortak akıl, bilim, düşünce ve vicdanla hareket ettiği için güçlerin birleştirilmesi kaçınılmazdır. Aksaray da güçlerin birleştirilmesinde sıkıntı hiç gitmiyor. Güçlerin lideri de Devletin Valisi ve Halkın seçtiği belediye başkanıdır. 

Yazı icad edildikten bu tarafa geçen milyonlarca yılda gelen ve geçen ne kadar Peygamber, olmuşsa hiçbiri ‘’Simit Organizasyonu’’ modelini uygulamamıştır. Uygulanan model İSTİŞAREDİR. 

Türklerin kurduğu 15 devlette epey bir zaman Simit Organizasyonu görülmemiştir. Ne zaman ki bütün kurumlarda Simit Organizasyonu ortaya çıkmış yani yöneticinin etrafı çevrilip kalın duvarlarla örülmüşse o devletin ve milletin hür ve bağımsız olmasının sonu gelmiştir. Tarih kitaplarında 16 devlet kurmayla övünülmektedir, biz tam tersini düşünerek övünülecek bir durum değil DERS ALINACAK durum olduğu inancındayız. İlk devletimiz bu güne kadar devam etseydi.


Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Sistemi uygulanmaya başlanılandan beri gittikçe artan bir şekilde Simit Organizasyonunu görmekteyiz. Ülkedeki bütün insanlar bundan etkilenmektedir. Cumhurbaşkanlığı, Kamu ve Özel Sektör kuruluşları en kısa zamanda, ortak akla, ehliyet ve liyakata dönmelidir. Aksi halde telafi edilemeyecek yaralar açılır. 81 valinin ortak aklı halkın sesidir, dikkate alınmalıdır.

Türkiye’nin çıkış noktası simit organizasyonu değil, ortak akıldadır. Bütün partililer, partilerindeki simit organizasyonuna dikkat etseler iyi olur. 
    Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola. 


22.12.2021 06:41:00

Rasim Gül

SİMİT ORGANİSAZYONU veya DESPOTİZM

SİMİT ORGANİSAZYONU veya DESPOTİZM