31 Mart Mahalli Seçimlerinde Ak Partiden Aksaray belediye Başkanı seçilen Sayın Evren Dinçer görevi önceki belediye başkanımız sayın Haluk Şahin Yazgı´dan teslim aldı. Kendisi 5 yıl boyunca Aksaray´ın Şehri Emini olarak görev yapacak. Sayın Dinçer görevi icabı (Çevre Şehircilik Bakanlığında Daire Başkanı idi) Ankara´da yaşadığı için bazı konuları hatırlatmak istedik.

1-   Aksaray 11.000 yıllık bir tarihi içinde barındıran,birçok özellikleri olan tarihi bir kenttir.              

1989 yılına kadar ilçe olarak Niğde iline bağlı kaldığı için Türkiye´de Niğde Aksaray veya Konya Aksaray olarak anılmaktadır.(Bizler bunun önüne geçmek için 68 Aksaray Kültür Derneğini Kurduk.(Kendi imkanlarımız, Belediye ve Valilik desteği ile tanıtım çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.)                       

Sayın Haluk Şahin Yazgı tanıtım için çok çalıştı.Çokta yol katetti.Aksaray Tarihinde ilk defa İstanbul Fesane´de ´´İstanbul Kökleriyle Buluşuyor temalı,Aksaray İli Tanıtım Günleri düzenledi ve çokta güzel olmuştu.Ama devamı gelmedi?´´Somuncubaba Aşkın Sırrı Filmi yapıldı.Çeşitli tanıtım Fuarlara katılıp Aksaray tanıtımı yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor.Tanıtım yapılırken Ankara ve İstanbul´da yaşayan yazılı ve görsel basınla iç içe olan Aksaray´lılardan da faydalanmalıyız.

2-   Aksaray´da yol ortasında yürümek adettendir.Yol ortasında sohbette serbesttir.(Hastam vardı,bir zaman Ankara´da yoldan karşıya geçtiğimde bana para cezası kesmişlerdi)Şehrin en değerli yeri olan Bankalar caddesinde istediği  yere işporta tezgahı açmak ta serbestir.(İstanbul Eminönü de öyleydi?)Şehir içinde garibanları korumak adına Ucube yapılar ve yerleşimler mevcuttur.Garibanı başka bir şekilde koruyamazmıyız?Aksaray Vilayetine yakışmayan çişrkinliklerin temizlenmesi yerinde olur kanaatindeyiz.

3-  Kent Konseyi kurulsa,Aksaray Kültür Sokağı açılsa,Yöresel imalatlar yapanlar,Aksaray´ın yemeklerini, tatlıları ve kurabiyelerini yapanlar imkansızlıklar içindedir.İmalat güzel iyide yapılmaktadır.O kadar güzelde yapılmaktadır ki,Ankara´da ziyaretine gittiğim bürokrat benden Aksaray İnce Elek Tatlısı istedi.Borçlandığımı söyledim.Ama mahçup oldum.Ambalaj sorunlarından dolayıdır ki yapılanlar burada kalıyor.Buna çare bulunamaz mı?

4-  Sayın Evren Dinçer Ateşten bir gömlek giydiğinizin farkındasınız sanırım.Siz Ankara´yı ve bürokrasiyi biliyorsunuz.Sizden beklentilerimiz çok yüksek.Projelerinizi biliyoruz ve destekliyoruz.Aksaray´ı şehir gibi bir şehir yapmanızı bekliyoruz.

5-   Sayın Evren Dinçer, Garibe gurabaya sahip çıkmanızı,zenginlerin değil,fakirlerin sofrasında bulunmanızı istiyoruz.Bizzat ,yerinde ve kendiniz görerek vijdanınızla karar vermenizi istiyoruz.Halk günü yaparak halkla içiçe olmanızı ve sorunları bizzat görmeniz yerinde olur diye düşünüyoruz.

6-  Sizden önce görev yapan Sayın Haluk Şahin Yazgı Gücünün yettiğince iyi ve kalıcı hizmetler yaptı.Tarih bunları yazacaktır. Bizler inanıyoruz ki iyi hizmetleri devam ettireceksiniz. Arkanızda Hayırla Yaddedilecek eserler bırakacaksınız.

7-   Bizler Aksaray için  elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince  Aksaray için çalışıyoruz  ve çalışanlara da destek oluyoruz. Üzerimize düşen görevleri de yapıyoruz. Hani meşhur bir söz var ya?  ´´Kendim için istiyorsam namerdim´´   Kendimiz içinde hiçbir talebimiz olmaz, olamaz.

8-   Önemli konuların içinde, Aksaray´da Kangren haline gelen ve vatandaşları bezdiren, çok çok pahalı olan Otopark sorununun da çözülmesi gerekmektedir. Otopark Sorununun çözülmesi Aksaraylıları memnun edecektir.

9-    Sayın Dinçer Yaptığınız her iyi işte yanınızdayız ve destekleriz.Kamuoyununda tepkisini çekecek,yanlış bulduğumuz işlerinizin de karşısında olacağız.

       Sayın Başkan yeni göreviniz Hayırlı Olsun.Allah Utandırmasın.Kazanan Aksaray Olsun.


23.04.2019 15:34:57

Cemalettin Öztürk

Sayın Evren Dinçer

Sayın Evren Dinçer