‘’Sahipsiz Vatan, Öksüz ve yetim Doğu Türkistan’’ yazısını, Türk ve Müslüman olmasa da insanım diyenin okuması ve düşünmesi için köşemizi, Dr. Mehmet Güneş’e ayırıyoruz.
‘’Yıllardır beklememize rağmen hiçbir Cuma hutbesinde Doğu Türkistan’da yaşanan zulüm ve işkence dile getirilmediği; sağır sultanın duyduğu Kızıl Çin’in Müslüman Uygur Türklerine yaptığı en şen’i uygulamalardan ve İslami vecibelerin yasaklanmasından tek bir kelimeyle de olsa bahsedilmediği gibi, hutbelerde Uygur Türklerinin felahı için bir dua cümlesi dahi telaffuz edilmemiştir.

Haftalardır, aylardır, yıllardır beklememize rağmen 29 Mayıs 2021 günü okunacak olan Cuma Hutbesinin yayınlanan metninde de; Doğu Türkistan ve mazlum Uygur Türklerinden hiç bahsedilmemiştir.
Veyl olsun!..
Bu hutbeleri yazanlar, aceba; 1949 yılında Kızıl Çin tarafından işgal edilmiş, hem Müslüman hemde Türk olan mazlum, mağdur ve kimsesiz insanların başına gelenleri bilmiyor olabilir mi?

Hutbeleri kaleme alanlar, ateist Kızıl Çin’in; Müslümanlığı ilk seçtiğimiz topraklarda, ata yurdumuz Doğu Türkistan’daki toplama kamplarında ve hapishanelerde Uygur Türklerine akla hayale gelmez en alçak işkenceleri, asimilasyon politikalarını uyguladıklarını,

Erkekleri toplama kamplarına gönderdikten sonra sözde ‘’kardeş aile’’ (!!!???) projesiyle  Müslüman Türklerin evlerine Çinli erkek görevliler yerleştirdiklerini, Çinlilerin Müslüman kadınların, kızların namusunu payimal ettiğini, Allah-Din-Kur’an ve bütün mukaddeslerin çiğnendiğini, yüzlerce caminin yıkıldığını,, binlercesinin kapatıldığını hiç duymamış olabilir mi aceba?

Aceba bütün bunlar Kızıl Çin muhibbi Maoist Perinçek’in dediği gibi ‘’uydurma’’ (????) mı aceba (?)
Yoksa bu sebeple mi tek bir yetkilimizden Çin zulmü aleyhine bir tek bir kelime işitemiyoruz, ne dersiniz?
Aceba bazı yetkililer; Doğu Türkistan’da zulüm görenlerin insan olduğunu, Müslüman olduğunu, Türk olduğunu ve mazlum olduğunu bilmiyor olabilirler mi?

Yoksa Müslüman Uygur Türkleri; ‘’Müminler ancak kardeştir’’ (Hucurat,49/10 Ayet-i Kerimesinin kapsama alanına girmiyor mu ne dersiniz?

Aceba bazı Diyanet yetkilileri, Yüce Dinimizin; ‘’Müslüman kardeşinin derdiyle dertlenmeyen bizden değildir’’ düsturunu, ‘’Zulme rıza zulümdür.’’ İlkesini, ‘’Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.’’ Hadisini bilmiyorlar mı, ya da bir süreliğine unuttular mı?

Bazı Diyanet yetkililerine şunları sormak istiyorum: 
Aceba Uygur Türkleri ‘’İnsan’’ değil mi?
Aceba Uygur Türklerinin imanı, ‘’İman değil mi’’?
Aceba Uygur Türklerinin hayatı, ‘’ Hayat değil mi?
Aceba Uygur Türkleri ‘’Müslüman’’ değil mi?
Aceba Uygur Türkleri, (Muhammed Ümmeti’’ değil mi?
Aceba Uygur Türkleri, ‘’bizim soydaşımız’ ’değil mi?

Yoksa Doğu Türkistan’da kızıl firavunlar tarafından dökülen kanın hiç mi önemi yok? Doğu Türkistan’da dökülen kan, yoksa kan değil de kızılcık şerbeti mi? Söyleyin hutbelerde; Doğu Türkistan’da yaşanan insan haklarını hiçe sayan İslam’ı ortadan kaldırmayı amaçlayan ve hiçbir kitaba sığmayan zulüm ve ahlaksızlıklara neden sesiniz soluğunuz çıkmıyor?

Yetkililerimizin Doğu Türkistan’da yapılan insanlık dışı işkencelere, İslam’ı yok sayan ateist uygulamalara ve mazlum Uygur Türklerini her anlamda asimile etme politikalarına karşı çıkıp, dünya ölçeğinde protesto etmesi gerekirken, bir de kalkıp bütün bu zulüm ve ahlaksızlıkları tel’in edenleri ‘’hassas konuları kaşıyanlar’’ diye kınamaya kalkışılmasına ne demeli acaba?

Doğu Türkistan’a sahip çıkan, zalimler karşısında mazlumun yanında yer alan yetkililere, Uygur Türklerinin felahı için dua eden Diyanet mensuplarına ve bilcümle mü’minlere teşekkürlerimi ve gönül dolusu selamlarımı arz eder; 
Doğu Türkistan’da yaşanan zulmü dünyaya duyuranlara, Uygur Türklerine beyanatla da olsa destek vererek, soydaşlarımızın umut kandillerini söndürmeyenlere ve dayanılmaz Çin zulmünün kanayan yaralarına hiç olmazsa dua merhemi sürenlere, mazlum din ve kan kardeşlerinin ıstırabını yüreğinde duyanlara en kalbi muhabbetlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum. ‘’ 

Hatm-ı kelam: Bu nasıl duyarsızlık, sağır mı vicdanınız? Size neyi emreder dininiz, imanınız? Kim veriyor aceba hutbelerin emrini? Söyleyin kime bağlı fetvanız, fermanınız? Dr. Mehmet Güneş
   Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

 


2.06.2021 05:08:00

Rasim Gül

SAHİPSİZ VATAN: ÖKSÜZ VE YETİM DOĞU TÜRKİSTAN

SAHİPSİZ VATAN: ÖKSÜZ VE YETİM DOĞU TÜRKİSTAN