İnsan vücudu gelişim döneminin ardından yaşla birlikte fiziksel olarak ağrılarla yüzleşmeye başlar. Ağrılar hareket kabiliyetini kısıtlamaya başlayınca bu kez kısır bir döngüye girer. Hareketsizlikte ağrı sebebi olarak sorunu büyütür. Böyle bir döngüye girmeden önce önlemleri almak gerekir. Süreci uzatmak ya da süreci ertelemek, özel bir neden yoksa doğru değildir. Sağlık ertelemeye gelmez.

Aksaray fizyoterapi de sağlığı korumanın kazanmaktan daha kolay olduğunu her zaman vurguluyoruz. Fizyoterapi de fiziksel rahatsızlıklarla uğraşırken şunu fark etmek mümkün oluyor. Hasta son aşamaya kadar bir şekilde idare ediyor. Sıcak uygulama yapıyor, masaj yaptırıyor, basit ağrı kesiciler kullanıyor. Bütün bunlarla çoğu zaman süreci rahatlatıyor ancak süreç bitmiyor. Fiziksel rahatsızlıklar bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Bir zaman sonra yaşam tarzında değişiklik yapılmadığı için ve günlük yaşamda yapılan hataların düzeltilmediği için sorun evde yapılan basit uygulamamalarla ertelenemez hale geliyor. Ertelemenin çözüm olmadığı anlaşıldığında ise süreç orta ilerisi seviyeye kadar gelebiliyor. Aksaray fizyoterapi bu neden koruyucu sağlık yaklaşımlarına verdiği önemi ilk dönem de alınabilecek hastalara da veriyor. İlk dönemde hasta eğitiminin yapılması ve gerekli tavsiyelerle rahatsızlıkların gidişatına olumlu yönlendirmeler yapılabilir.

Sağlık kaybedilince anlaşılan bir değerdir. Aksaray da biz fizyoterapist olarak bunun mücadelesini veriyoruz. Bizler mesleğimizin hakkını vermek için mücadelemize her platformda devam ediyoruz. Günümüzde sosyal medya kullanımın geldiği noktayı çok iyi biliyor ve sosyal medyanın gücüne inanıyoruz. Bu nedenle çalışmalarımızın hedefine ulaşması için bu alanda da oldukça etkin çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar kimi zaman yazılar şeklinde olurken okumayı sevmeyenler için artık yoğun video çalışmalarına da başlamış durumdayız. Konuyu özetleyen videolar ve görseller ile hedefimize ulaşmak için daha etkili şekilde çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Canlı yayınlarla, gazete ve sitelerde köşe yazıları ile bilgilendirme çalışmalarımız 10 yıla yakın bir süredir devam ediyor.

Aksaray fizyoterapist olarak biz çağa ayak uydurmaya devam ediyoruz. Cihazlar ve yöntemler olarak nasıl günceli takip ediyorsak bilgilendirme ve bilinçlendirme konusunda sizlere ulaşmak için aynı güncel kanalları kullanmaya çalışıyoruz. Sağlık ertelenmez sağlık görmezden gelinerek çözülmez bu nedenle sağlığınızı önemseyin onu koruyun ve sorun yaşadığınızda mutlaka bir uzmana başvurun.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…


Tarih: 08.06.2020 17:35

Abdullah Güdendede

Sağlık ertelemeye gelmez