Karadeniz Teknik Üniversitesinde, görev yaparken, yeni kurulan Aksaray Üniversitesini tercih eden Prof. Dr. Yusuf Şahin, 2006 dan 2022 yılına kadar 16 yıl Dekan, Rektör yardımcısı, 7 yıldır, Rektör olarak Aksaray Üniversitesine hizmet vermektedir.

Verilen bütün görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışan, Prof. Dr. Yusuf Şahin, sakin ve hizmet aşığı bir yöneticidir. Başarılı hizmet yapmanın sırrının sevmenin ötesinde, âşık olmak olduğunu belirten âşık olarak yapılan her hizmetin mutlaka başarılı olacağına inananlardan.

‘’Evrensel Düşünen Yereli Gözeten’’ ilkesiyle hedefine ilerlemekte olan Aksaray Üniversitesinin tarihi 1986 yılında açılan Yüksekokulla başlamıştır. 2006 yılında, üniversite

Olarak 17 profesörle eğitime başlayan, Ulusal ve Uluslararası camiada elde ettiği başarılarla dikkat çeken Aksaray üniversitesi, 111 profesör, 138 Doçent olmak üzere toplam 798 öğretim elemanı ve 317 idari personel tarafından yürütülen 24.000 nüfuslu büyük bir kurum olmuş.

Aksaray Üniversitesi ve Rektör Yusuf Şahin deyince akla gelecek ve akılda kalacak ne olabilir sorusuna, Şahin, düşündük, valilerimizle ve siyasi iradeyle birlikte sağlıkla ilgili yatırımlara öncelik vermenin daha doğru olduğuna karar verdik. Tepede Tıp Fakültesi yanında Veterinerlik Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve iki yıllık Sağlık Yüksek Okulu, Sağlık Bilimleri

Enstitüsü kurmanın en doğru yatırım olduğunu belirledik ve başardık diyor.

Aksaray Üniversitesi Araştırma Hastanesi yüzde doksan beş oranında ihtiyaçlara cevap verecek duruma geldi. Bu oranın yüzde yüze çıkarılması ve çevre illerden hasta kabul etme seviyesine gelme çalışmaları yapılmaktadır. Tıp Fakültesi 1-2-3.cü sınıf öğrencileri, eğitim ve öğretime Aksaray’da devam etmektedir. Önümüzdeki yıl bütün öğrenciler Aksaray’da olacaktır. 2023-24 eğitim döneminde Diş Hekimliği Fakültesinin de öğrenci alacaktır.’’

Rektör Yusuf Şahin deyince, Üniversitede öğrenci- akademisyen- öğrenciler arasındaki ve Üniversite-Bürokrasi-Siyaset Kurumu- Sivil Toplum Kuruluşları- Halk arasındaki uyumu sağlaması, Üniversite ve Aksaray’a en büyük hizmetlerden biridir. Yusuf Hocadaki, sabır ve şükür, mazur görme ve affetme hasletlerini pek az kişide gördüm.  

Aksaray Üniversitesi bünyesinde, 13 Fakülte, 3 Enstitü, 1 Yüksek Okul, 6 Meslek Yüksekokullar eğitim ve öğretime devam etmektedir. Rektörlüğe bağlı: 1- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı, 2- Enformatik Bölüm Başkanlığı, 3- Güzel Sanatlar Bölüm Başkanlığı, 4- Türk Dili Bölüm Başkanlığı, faaliyet göstermektedir.

Aksaray Üniversitesinde 57 Ülkeden 1.700 yabancı öğrenci bulunmaktadır. Bu öğrencilerin Aksaray’ı ülkelerinde tanıtmaları konusunda, Valiliğe, Belediyeye, özellikle Ticaret Sanayi Odasına ve Ticaret Borsasına ciddi görev düşmektedir. 1.700yabancı öğrenci diplomalarını aldığında adı geçen kurumlar, küçük bir hediyeyle, Aksaray’ı tanıtım rehberi verebilirler. Üniversitede CİMER’in kurulması ve ÇAY saati programı yapılması olağanüstü bir proje.

Üniversitede aynı zamanda 2.000 öğrencinin faydalanabileceği Dev Kütüphanesi, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve ASÜBİS; Aksaray Üniversitesi Akıllı Bisiklet sisteminin kurulduğu ender üniversiteden biridir. Orta Anadolu ağırlıklı olmak üzere bütün illerden ve yurt dışından öğrencilerimiz eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

Üniversitemizin bina ve yeraltı yatırımları tamamlanmış durumdadır. Ağaçlandırma ve çimlendirme de de büyük başarı elde edilmiştir. Tüm sosyal imkânlarla donatılmış Kampüs alanı öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.

Bilgi ve teknolojiyi kullanabilen, rekabetçi, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayabilecek nitelikli insan gücü yetiştirme Misyonu ve Üniversite- sanayi- toplum işbirliği temelinde evrensel düzeyde faydalı bilgi ve yenilik üreterek, bilim ve teknolojinin gelişmesine ortak olan bir üniversite olma vizyonuyla[r1]  yoluna devam etmektedir. 

                                                           Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola


2.07.2022 08:15:00

Rasim Gül

REKTÖR, PROF. DR. YUSUF ŞAHİN

REKTÖR, PROF. DR. YUSUF ŞAHİN