Aslında Hak kelamı olmalarına ve bundan dolayı da semavi  Din olmalarına rağmen mensupları tarafından tahrif edildikleri için semavi olmaktan çıkartılarak paganla şan ve bu nedenle Cuma hutbesini okuyan İmam efendilerin hutbe sonunda belirttikleri Rabbimiz tarafından yüce kitabımız Kuranı kerimin Ali İmran suresinin 19. Ayetinde indinde din olmadıkları belirtilen dinlerle dinimiz İslam’ı bir birinden ayıran ana özellik bizim dinimizin kitabı Kuranı kerimin ayetlerinin 23 yılda sebep sonuç ilişkisine göre gelmesi ve mensuplarının  mutlu ahiretiyle birlikte mutlu dünyasını da belirlemesidir.!!!

İSLAM İNANCINDA ALLAH(C.C.) DIŞINDA HOCADA,ŞIHDA PEYGAMBERLERDE SUÇU BAĞIŞLAYAMAZ!

   Yüce dinimizde Ruhbanlık sınıfının olmaması kulun işlediği suçlarını Hristiyanlıktaki gibi Rahibin af edememesi af etme ve cezalandırma yetkisinin de sadece Mevla’mızda olması.

   Mevla’mızın ise  mutlak adaletiyle kullarına işlem yapacağını hiçbir sevap ve günahın karşılıksız kalmayacağı belirtilen Zilzilal suresindeki zerre kadar sevap ve günah işleyenlerin bunun karşılığını göreceği gerçeğiyle  Pazartesi günü idrak ettiğimiz Ramazan bayramına Ramazan içinde görevlerini hakkıyla yapanlar rahat vicdanla girerek bayramdan haz aldılar.

   Hiçbir dini mazeretleri olmaksızın oruç yiyenler, hatta bunu pervasızca milletin içinde oruçlunun gözünün içine baka baka kercen yapanlar ise vicdan azabıyla bayrama ulaştılar ve bayram kendilerine zehir oldu.

   Dünyanın en güzel olanı ve insanı mutlu eden şeyi yaptığı işi alnının akıyla tamamlayıp o işi yapma gayesi olan maddi veya manevi kazanca ulaşmaktır.

      Ne mutlu yer yüzünde nüfusu 2 Milyara ulaşan Müslümanlardan genelde tüm ömürlerinde özelde ise Ramazan ayı boyunca hem dillerini, hem gözlerini imsak ile akşam Ezanı arasında korumalarının yanında fiziki bir engel olmamasına, yemek istedikleri yiyecekleri ve içmek istedikleri  içecekleri de alabilmek imkanına sahip olmalarına yeme içmeden ,cinsellikten kendilerini koruyarak manevi olarak haz aldığımız bir ibadet ayını başarıyla tamamlayanlara.

       Ne mutlu onlara ki bu ayda daha önceki birçok menfi davranışlarını müspete çevirenlere Namaz kılmayanlardan Namaza başlayanlara, Namaza başlayanların ezici çoğunluğu mübarek Ramazan boyunca fırsat buldukça Camilerde olmak üzere 5 vakit Namazını eda etme imkanı ve bu imkanla gelen manevi mutluluğu yakalayanlara.

     Yine iftarımızı açmamızdan sonra hem diğer zamanlarda bir araya gelme imkanını bulamadığımız bir çok eş ve dostumuzun da geldiği Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’in Sünneti olan Teravih Namazını hoca efendilerin ardından kılarak hem manevi mükafata kavuşan ,hem de  Yatsı ile birlikte 33 Rekata ulaşan Teravih Namazını, selamları arasında getirilen Salavatların yanında fizik olarak ta harcadığımız eforla  vücudundaki toksinlerin atılmasını sağlayanlara.

      Teravih ve vakit Namazları öncesi Vaizlerin ve İmam efendilerin Camilerde verdikleri vaizlerle bilgilenenlere, İçinde onun bulunmadığı 83 yıla denk gelen  bin aydan daha hayırlı olan Yüce dinimizin Kitabı Yüce Kuran’ın Peygamber efendimize inmesinin yıl dönümü olan Kadir gecesini huşu içinde kutlayanlara.

      Adili mutlak olan Mevla’mız bu vasfıyla bu ay boyunca yaptıklarımızın/yapılanların karşılığı olanlarıyla bizleri İzni keremiyle anamızdan doğmuş gibi günahsız hale getirme vaadine kavuşanlardan olmamızı bize bahşeden Mevla’mıza sonsuz hamd ve şükürler olsun.

 ORUÇ TUTMAYAN VE ATMOSFERİNDEN FAYDALANMAYANLARIN GELECEK ORUÇ AYINI HAKKIN EMRİNE GÖRE GEÇİRMELERİ VE SAMİMİYETLE HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMALARI NİYAZIMDIR!!!

  Rahmet gazabını kuşatan Ezel ve Ebet olan Mabudumuzdan niyazımız Ramazan boyunca bu mübarek ayın atmosferine uymayanlarında yaşadıkları pişmanlıkla girdikleri bu bayramın son Bayramları olması ,gelecek Ramazanı  Hakkın emrine uygun şekilde idrak ederek sağlık ,sıhhat ve imanla gelecek Bayrama ve daha nice nice bayramlara görevlerini bi hakkın yapma huzuruyla ulaşmaları/ulaşmamız daha nicelerine kavuşmamız niyazıyla.

      Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

      

 


4.05.2022 17:53:00

Ali Genç

RAHAT VİCDANLA VE VİCDAN AZAYIBIYLA BAYRAMA GİRENLER

RAHAT VİCDANLA VE VİCDAN AZAYIBIYLA BAYRAMA GİRENLER