Kelime anlamı rağbet edilen gün olan Rağbet Kandili İslami takvim olan Kameri Hicret takvimine göre biz Müslümanların mutlaka değerlendirilmesi gereken Mevla’mızın biz kullarına sunduğu hem geçmiş günahlarımızdan tövbe ederek kurtulmamız hem de yeni değer biçilemeyecek sevaplara kavuşmamıza vesile olacak kaçırılmayacak olan çok önemli günlerden birisidir.

  Arapça “Rağabe” kökünden gelen ve anlamı her hangi bir şeye rağbet etmek istemek olan Recep ayının ilk Perşembe gecesini Cumaya(27 Şubat Perşembe’yi Cuma’ya ) bağlayan geceye denk gelen Regaip kandilinde de diğer kandiller gibi yapılması gereken ibadetler olan müstesna mübarek bir gecedir.!!!

   PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED(S.A.V.)İN REGAİP GECESİ DUASI!

  Anonim İslam kaynaklarında bu konuda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in Regaip kandilinde "Allah'ım, Recep ve Şaban aylarını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur" dediği belirtiliyor.

İSLAM BÜYÜKLERİ PERŞEMBE GÜNÜNÜ ORUÇLA GECESİNİ İSE KAZA NAMAZIYLE KURAN OKUYARAK VE BOLCA TÖVBE İSTİĞFAR EDEREK BÜYÜKLER VE HASTALARI ZİYARETLE VE HAYIRLA GEÇİRİRLERDİ

 Regaip Kandili de İslam büyükleri ve alimleriyle birlikte tüm Müslümanlar tarafından27 Şubat Perşembe gününü ve dilerlerse Cuma gününü de oruçla geçirerek hem sevabından faydalanacakları, hem de yaklaşmakta olan Ramazan orucuna vücudumuzun alıştırılması, hazırlanması sağlanacaktır.

  Yine kandilin başlayacağı Perşembe(27 Şubat 2020) akşam Namazı ile Yatsı Namazının ve Cuma Sabahı kılınacak Sabah Namazının Camilerde cemaatle eda edilmesi.

   Borçlu olanların borçlarını ödemeleri, yolda ve zorda kalanlara yardım edilmesi ve bolca Kuranı kerim okunarak en azından bir günlük kaza Namazı kılınması, hastaların ziyaret edilmesi, yetimlerin hatırlanarak gönüllerinin alınması gerekir.

    Diğer tüm önemli dini günlerimizle birlikte Mabudumuz tarafından bizlere günahlarımızdan kurtulmamız ve yeni sevaplara kavuşmamız için sayısız imkan ve fırsatlar bahşettiği bu günün ve gecesinin hakkıyla biz dini mübini İslamın mensupları tarafından idrak edilmesi dileğiyle tüm din kardeşlerimizin Regaip Kandili mübarek olsun.   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.        

(*) Bu günkü yazımı yazarken “https://www.aksam.com.tr/yasam/regaip-kandilinde-ne-olmustur-regaip-kandili-anlami-nedir/haber-828626”daki bilgilerden faydalandım. Emeği geçenlerden Mevla’mızın razı olmasını diliyorum. Ali Genç


Tarih: 26.02.2020 16:53

Ali Genç

RABBİMİZİN RAĞBET EDENE RAĞBET ETTİĞİ GECE REGAİP KANDİLİ