Tüm dünyada Pandemi başladı başlayalı kıvıran, kıvırana anasını satımın. 
Nasıl mı? 
Alın size gördüklerim ve duyduklarım.
*Beş adet gişesi olan bir kısım banka şubesi tek gişe çalışıyor. Üstelik içeriye müşterilerini tek, tek alıyor. Nedeni sorulduğunda: “Pandemi nedeniyle kısıtlamaya girdik; diğer memurlarımız evden hizmet veriyor.” 
İyi de kardeşim kaç vatandaş internet bankacılığını kullanıyor? Üstelik adamın nakde ihtiyacı var.
*Bir yakınımın anlattıklarını aynen aktarıyorum:
65 üzeri kabul edilen devlet kurumu bir yaşlı bakım evine eşimle birlikte müracaatımızı yaptık. Bakım evi yetkilisi bize; müracaatınızın kaydı ile ilgili belge adresinize posta yoluyla gönderilecek dedi. 
Aradan tam 2 ay geçmesine rağmen yazı gelmedi. Daha sonra biz kurumu Üçer gün arayla 5 kez aradık. Beşinde de aldığımız yanıt aynı: “Pandemi dolayısıyla posta kullanmıyoruz mail adresinizi verirseniz yazıyı elektronik posta üzerinden yollayalım” 
Tamam dedik ve mail adresimizi verdik. Aradan 15 gün geçti mail gelmedi. Tekrar aradık; aldığımız yanıt: “Sizin mail adresinizi kaybettik tekrar alabilir miyiz?” Tekrar verdik Bir hafta oldu yanıt bekliyoruz. Gelmez ise tekrar aramayacağız; ilgili Bakanlığa ve CİMER’e yazacağız. 
Tek kuşkumuz basit bir yazışmayı beceremeyen kurum idaresi bize burada nasıl davranacak Allah bilir. Şimdi soruyorum bunun Pandemi ile ne alakası var? 
“Pandemi bahane kıvırmak ve kaytarmak şahane.”

Sevgi ve Saygılarımla


8.10.2020 13:02:00

Doç.Dr.İbrahim Baykan

Pandemi Bahane Kıvırmak ve Kaytarmak Şahane

Pandemi Bahane Kıvırmak ve Kaytarmak Şahane