Bu konuda öncelikli olarak sorumluluk dolayısıyla da aralıksız olarak çaba sarf etmesi gerekeni 2004-14 arası Aksaray Belediye başkanlığını yapan.

   DDY Genel Müdür yardımcılığından istifa ederek Aksaray Belediye başkanlığına Ak Partiden aday olduğunda kendisinin ve partisinin seçim vaadi Aksaray’ın demir yoluna kavuşturulması olduğundan ilki 2004 Mart’ında olmak üzere daha sonra 2009 Martında yeniden tekrarlanan ,18 Aralık 2010’da Başbakan Yıldırım tarafından Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme bakanı olarak önce OSB’de iş adamlarımıza, ardından ise Ak Partinin Genişletilmiş İl toplantısının yapıldığı Belediye Tiyatro salonunda tekrarlanan.

  Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise ilki 26 Mayıs 2011’de,sonuncusu ise 2 Haziran 2018’de  olmak üzere çeşitli defalar sözü verilen nihayetinde geçtiğimiz Ekim ayında kendisiyle bir saat özel görüşen Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun konunun ehemmiyeti konusunda kendisini ikna etmesi üzerine  çözümün bulunmasına karar vermesi.

  26 Aralık günü Partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında il başkanı Hüseyin Altınsoy’un konuyu gündeme getirmesiyle bu yıl içinde ihalenin yapılması için O zamanki Ulaştırma ve Altyapı bakanı Mehmet Cahit Turhan’a  verdiği talimatının   yerine getirilmesi için daha öncede bu konudaki yazılarımda defalarca belirttiğim gibi  bu vaatle 2 dönem Belediye başkanı ve 25. Dönem milletvekilliği seçilme imkanına kavuşması nedeniyle Nevzat Palta’nın gecesini gündüzüne katarak hattın hizmete açılmasına kadar aralıksız olarak çaba sarf etmesi şarttır.

   Nevzat Palta gerekeni yaparak bu sözün tutulmasında üstüne düşeni hakkıyla yaparak başarıya ulaşılmasını sağlarsa şimdiye kadarki gecikmeden dolayı oluşan olumsuzluğu telafi ederek hemşerilerimizin kendisine verdiği desteği karşılamış olur.

   Bu konuda mevcut vekiller, il ve ilçe başkanı ve İGM başkanı ve Belediye Başkanıyla birlikte çaba sarf etmesi gerekenlerden ikincisi ise 2014-19 arası Aksaray Belediye başkanı olan Haluk Şahin Yazgı ’dır.

  Yazgıda Belediye başkanlığı döneminde yapılan referandumlar, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle 2 genel seçim esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veya ilgili bakanlar ile DDY genel müdürleri tarafından bu konuda verilen sözün mutlaka zamanında gerçekleştirilmesi için var gücüyle ferdi ve  eski vekiller ile mevcut vekiller ve partisinin teşkilatlarıyla işbirliği yaparak çalışması gerekir.

 Bu konudaki 3. sorumluluğu olan ise yine geçmiş ve günümüz milletvekilleriyle, il ve merkez ilçe ile ilimizin diğer ilçelerindeki partisinin teşkilatları, İGM başkanı, partisinin ilçe ve belde belediye başkanları ile işbirliği yaparak Ak Partinin 16 yıl 3 ayı dolduran vadesi çoktan dolan sözünün gerçekleştirilmesine kadar gecesini gündüzüne katması gerekeni  mevcut Belediye Başkanı Evren Dinçer’dir.

   Gerçekleştirilecek hizmet görünüşte Aksaray’a yapılıyormuş gibi görülse de ilimizin coğrafi konumu nedeniyle gelecek hizmetin aslında özelde bölgemize ,genelde ise ülkemizin tamamına olduğu bilinci ile Nevzat Palta, Haluk Şahin Yazgı ve Evren Dinçer tarafından gerekenlerin birlikte ve 2002’den bu yana ilimizden seçilen vekiller ile günümüz vekilleri ve partinin teşkilatları ,ilimiz Meslek Odaları ve  STK’larıyla da iş birliği yapılarak hizmeti gerçekleştirilmesi, aksinden ise ilimi ve ülkemiz ile Ak parti ile ilgili oluşturacağı olumsuzlukları göz önüne alarak kaçınmaları dileğiyle. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


9.07.2020 21:19:00

Ali Genç

Palta,Yazgı ve Dinçer’in 1.Görevleri Demir Yolu Hattının Temelini Yıl İçinde Attırmaktır!