Geçtiğimiz Cuma günü Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök Borsa binasında basın mensupları ile bir araya gelerek bu güne kadar yaptıklarını anlatarak basını bilgilendirdi. Tabi bu yeni çalışmalarının açılışını ve temel atma törenini yapmak üzerek Pazartesi günü Ticaret Borsası Genel Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı yapmayı planlamaktadır. Yani Pazartesi günü Hisarcıklıoğlu ilimize gelerek bu açılış ve temel atma törenine katılacak.

Hamit Özkök gerçekten Borsa Başkanı olduktan sonra Borsada ciddi manada gelişmeler ve çalışmalar yaşandığını yakından görmekte idik. En önemlisi Borsa binasını taşıyarak ilin şanına yakışır bir Pazar yeri yapmayı hedefleyerek gerçekleştirdi.

Tabi aynı alan içerisine doğru dürüst bir Hayvan pazarı yok iken hayvancıları rahat ettirecek bir Hayvan pazarını Borsanın yan tarafına yaparak hizmete sunmuştur. Kontrollü ve sağlıklı bir alan içerisinde hayvancılarımız alışverişlerini yapabilmektedir.

2 yıldır Pandemi nedeni ile durmadan çalışan Borsa Başkanı Hamit Özkök bazı çalışmalarının açılışını bu nedenle yapamadıklarını bizlere iletmiştir. Dolayısı ile Pandemi sonrası bu açılışlarını yaparak kamuoyu ile paylaşmayı düşündüğünü söyledi.

Pazartesi günü neler yapmayı planladıklarını şu şekilde iletti. Tarımsal depo ve iş yerleri, bunların sayısı ise 129 adettir. Bu çalışmanın parasal değeri ise 200 Milyon lira. Ne kadar istihdam yapılacak derseniz 645 istihdam olacak şekilde.

Bir sivil toplum kuruluşunun 200 Milyon liralık yatırım yaparak 645 istihdam yapması kolay bir iş olmasa gerek. Bu da gösteriyor ki, Borsa Başkanı ilimizde boş durmadan güzel çalışmalar yapmaktadır.

Organize besicilik tesisi alanında da bir çalışma yaparak bu alanda başarı gösterilmiştir. Bu besicilik alanı ise 105 adet olarak belirlenmiştir. Bunun bedeli ise 157 Milyon 500 lira olarak harcama yapılmış. İstihdamı ise 315 olarak belirlenmiştir.

Borsanın bir başka güzel çalışması ise Lisanslı depo tesisler. Eskiden dar alana sıkışan borsa tesislerinin yanında depo işlerine de el atarak muhtelif yerlere bunları kurmuştur. 2 adet olarak kurulan depo ise 30 000 milyon olarak harcama yapılmış. 30 tane istihdamı var.

Tohum eleme tesisi konusuna el atan Borsa yine 1 adet eleme tesisi kurmayı amaçlamış. Bunun içinde 9.000 milyon gibi para harcaması yapmıştır. Burada istihdam ise 10 olarak belirlenmiş ve güzel bir çalışma.

Bakıldığında gerçekten güzel bir çalışma yapılıyor ve fevkalade bir başarı gösterilerek bu çalışmalara 396 Milyon lira harcama yapılıyor. Bu yapılan işlere ise bakıldığında toplam 1000 istihdam sağlanıyor. Bunlar fevkalade bir başarı ve çalışmadır.

Bu çalışma ve harcamalar, ülke genelinde baş sırada yer alan bir çalışmadır. Şu ekonomik kriz esnasında 396 Milyonluk bir çalışma öyle sıradan çalışma değildir. Korkmadan cesurca yapılan bu çalışmalar bir başarıdır.

Pazartesi günü Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile açılacak bu çalışmalar, borsada yapılacak. Saat 15 00 gibi yapılacak açılışlara herkes katılabilir. Bizde bu güzel başarılardan dolayı Sayın Hamit Özkök ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

 


11.06.2022 15:41:00

Erdogan Kaya

Özkök’ün Borsa başarısı

Özkök’ün Borsa başarısı