Eskiden olduğu gibi yabancı turistler kafileler halinde Aksaray merkezine gelmediği gibi ilimizin merkez ilçeden sonraki en büyük ilçesi olan akla  gelebilecek her konuda yerli ve yabancı turiste hitap edecek yer altı ve üstü kıymetlere ve turizmin her çeşidine hitap edecek tabiat anıtlarına ,dini mekanlara sahip olan Ortaköy ilçesine de ne ecnebi(yabancı),ne de yerli turist geliyor!!! 

ORTAKÖY’DE GEZİLECEK YER OLMADIĞI İÇİNMİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLER GELMİYOR?!!! 

  Turistin gelmemesinin sebebi ilçe merkeziyle bağlı yerleşim yerlerinde yerli ve yabancı turistlerin gezebileceği yer olmadığı için mi bu ilçemiz merkeziyle bağlı yerleşim yerlerine yerli ve yabancı turistler gelmiyor?!!! 

  Aksine ilk paragraf tada bahsettiğim gibi Ortaköy ilçesinin merkezi ile bağlı 29 yerleşim yerinin tamamında yer üstü ve altında akla gelen, gelmeyen yerli ve yabancı turistlere her konuda hitap edecek binlerce tarihi yer ve yine aynı şekilde sayısız ziyaret sebebi var.!!! 

 ORTAKÖY İLÇESİ İSLAM VE HIRISTİYANLIK İNANÇ TURİZMİNDENDE NASİBİNİ ALAMIYOR!!! 

  Ortaköy ilçemize bağlı yerleşim yerlerinin istisnasız olarak tamamının yer altı ve üstünde insanlık tarihi ile başlayan uygarlıklardan günümüze kadar gelenler tarafından oluşturulan eserlerin yanında, Hıristiyanlık dininin yaşanmasının yasak olduğu dönemde yapılanlarla, bu dinin serbestçe yaşanmasından sonra yapılan ibadethanelerle birlikte İslam dinine mensup olanlar tarafından da  ziyaret edilecek birçok  tarihi eserleri ve dini merkezleri bulunmasına rağmen ilçe inanç turizminden de maddi manada hiç pay alamıyor.!!! 

 ORTAKÖY YUNUS EMRE HAZRETLERİNİN NİMETLERİNDENDE HİÇ FAYDALANAMIYOR!!! 

  Ortaköy ilçemizin İnanç turizminden en çok faydalanacağı kişi tüm dünyaya nam salan ve bu BM tarafından da içinde bulunduğumuz yılın ismi verilen ilçenin  Reşadiye(Ziyaret) köyü sınırları içindeki Ziyaret Tepede metfun bulunduğu sayısız ilim adamı tarafından yapılan araştırmayla kesinleşen Yunus Emre Hazretleridir. 

  Fakat ilimiz ve  Ortaköy ilçesinin atanmış ve seçilmişlerinin istisnaya bile giremeyecek orandakilerin haricinde kalan genel ekseri sinin, Meslek Odaları ile STK’larıyla sayıları yeterli olmasa da mevcut medyasının da akıl almaz umursamazlığı nedeniyle Ortaköy ilçemizin akla gelebilecek turizmin tüm kollarıyla birlikte genel olarak inanç turizmi, özel olarak ise Yunus Emre  hazretlerinin nimetlerinden de hiç mi, hiç faydalanamamaktadır.!!! 

  Ortaköy ilçemizin akla gelen sayısız yer altı ve üstü imkanlarına rağmen hiç hak etmediği bu olumsuzluğunun ortadan kaldırılarak Kırşehir ve Nevşehir taraflarından itibaren yapılacak bir programla turizm turlarının güzergahına alınması. 

ORTAKÖY’ÜN TURİZİMDE HAK ETTİĞİ YERE GELEBİLMESİ İL VE ORTAKÖY MÜLKİ İLE MAHALLİ İDARECİLERİNİN SAMİMİ İŞ BİRLİĞİYLE BELİRLENECEK PROĞRAMIN ZAMANINDA UYGULANMASINDA! 

  Bu turların tarihi ve turistik eserlerin bulunduğu yerleşim yerlerinin yanı sıra ilçe merkezinin de turizmin nimetlerinden faydalandırılmasını sağlayacak şekilde olmasının Vali Hamza Aydoğdu ile ilimiz Milletvekilleri İnceöz, Aydoğdu, Erel ve Kaşlı, Aksaray Belediye başkanı Evren Dinçer, İGM başkanı Mehmet Tüzün ve Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan. 

  Ortaköy Kaymakamı Rasim Belge Belediye Başkanı Ali Rıza Özdemir İGM üyeleri İzzet Demiryürek, Akip Ekici ve Mehmet Çakıroğlu ilimizin ve Ortaköy’ün Meslek Odalarıyla STK’larının yanında tüm atanmış ve seçilmişleri tarafından yapılacak samimi işbirliğiyle sağlanması dileğiyle. 

  Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 


3.02.2021 00:55:00

Ali Genç

ORTAKÖY’E NEDEN YERLİ VE ECNEBİ TURİST GELMİYOR?

ORTAKÖY’E NEDEN YERLİ VE ECNEBİ TURİST GELMİYOR?