Her gün salalar veriliyor, Her gün Belediye binasından den anonslar yapılıyor.

Falan oğlu falan, Falan kızı falan vefat etti. Allah Rahmet eylesin!

Ervah Kabristanlığına gömülen gülene, Kimse dünyaya baki kalmıyor vesselam.

 

Bizim Yunus(Yunus Emre) ne güzel demiş

Yok yere geçirdim günü, ah nideyim ömrüm seni
Geldin geçtin bilmedim, ah nideyim ömrüm seni
Seni bahaya almadım, anın çün kadrin bilmedim
Sana vefadar olmadım, ah nideyim ömrüm seni

Gerçekten yok yere geçiriyoruz ömrümüzü, Bir gün hiç bitmeyecek sandığımız bu ömür, bir anda bitivermiş, Azrail (A.S) karşımıza dikilmiş olacak.İşte o an, iş işten geçmiş olacak ve son pişmanlık fayda vermeyecek.

Neden hala dünyaya bu kadar bağlanıyoruz ? Neden bu ömrün bir gün biteceğini düşünmüyoruz? Aksaray deyimi ile Günahlara Gırla Dalıyoruz. İşimiz gücümüz dedi kodu, İşimiz gücümüz mâlâ yâni işlerle iştigal etmek.

Dürüst olmamız gerekirken neden işimizde, gücümüzde, çevremizde, evimizde, camide, cemaat´te, cemiyette dürüst olamıyoruz veya olmuyoruz. Dürüstlüğü biz yanlış mı algılıyoruz acaba.

Dürüstlük nedir?

Dürüst, ?doğru? kimse anlamına gelir. Dürüstlük içtenlik, doğruluk, açıklık, gibi kişilik özelliklerine sahip olmaya işaret eder. Yalan, hile, düzenbazlık gibi olumsuz eylemleri değil, doğruluk ve gerçekçilik gibi olumlu eylemleri içerir.

Dürüstlük denince mangalda kül bırakmıyoruz, Ama nedense kendimiz dürüst olamıyoruz. Bu şatafatlı  gibi gördüğümüz dünya hayatında yolun sonu bir gün bitecek. Öbür Âlemde insanlar en çok dürüstlük konusunda hesap verecek. Acaba bunun ne kadar bilincindeyiz?

Ali´nin, Veli´nin gönlünü hoş etmek için farklı davranışta bulunup, dürüstlük ilkesine uyamazsak, birilerinin maşası olursak veya birilerinin gönlünü hoş edecek davranışlarda bulunup, dürüst olma kavramını göz ardı edersek, işte Allah bunu soracak ve çetin bir hesaba çekecektir.

Ömür bitmeden kendimize gelelim ve çevremize dürüst olalım

 

ÖZLÜ SÖZ

Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz

 

 

 


18.10.2016 09:54:41

Mustafa Avcı

Ömür Bitiyor Kendine Gel

Ömür Bitiyor Kendine Gel