“Cumhuriyet sizden; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister. (M. K. ATATÜRK.)
Yine bir 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması. Bu gün de her yıl olduğu gibi; beylik laflarla öğretmenlere methiyeler düzülecek.
Belki de bu günün hatırına bir parmak bal çalınacak. Ders ücretlerine devede kulak bir artış yapılacak veya yapılmayacak. Atanamayanlar yine mağdur olduklarıyla kalacak.
Gelelim eğitim sistemimize:
Eğitim sistemimizin bana göre İki büyük sorunu var:
Birincisi; Eğitim,
İkincisi; Sistem.
Sanki farz olmuş gibi her Milli Eğitim Bakanı değiştiğinde sistem değişir. Emekli bir akademisyen olarak yıllarca dilimde tüyü bitti; şu kılık kıyafet serbestliğini getirmeyin diye.
İngiltere bile bir dönem kıyafet serbestliğini uygulamış bakmışlar sakıncalı tekrar eskiye dönmüşler. Diğer bir konu ise; Öğretmenlerin eskiden olduğu gibi derse girerken önlük giymeleri konusudur.
Öğrenciler ders dinlerken gözleri ister istemez öğretmenin o gün giyindiği kılık kıyafete ve takıp takıştırdıklarına odaklanmış olması derse olan dikkati dağıtmaktadır. Günümüzde bazılarına bakıyorum da öğretmen demeye bin şahit istiyor. Erkeklerde bir karış sakal, bayanlarda botokslu surat, silikonlu göğüs.
Mesleğini hakkıyla ve bir öğretmene yakışır şekilde görevini yapan öğretmenlerimizin gününü kutluyor ve hak ettikleri değerlerin verilmesini can- ı gönülden diliyorum.
Sevgi ve Saygılarımla