Dün günkü yazımda bir çok somut kanıtlarla birlikte TUİK’in verilerine göre Aksaray’dan çevre illerin daire satışlarının misli misline satışın gerçekleştirildiğini bu nimete kavuşanların kendilerine Hakkın izni ile ve rızası kavuşmak  için  sağlayanlara  vefasızlığını yazdım.
  Bu gün ise günümüzde yaşayan belli yaştakilerden çok yeni doğanların istikballerini karartacak tarım ve hayvancığı tehlikeye düşürün “Vur” deyince” Öldür” anlaşılan yatay ve dikey mimaridir. 
ÇEVRE İLLERİN AKSİNE”VUR DEYİNCE ÖLDÜR”ANLAŞILAN AKSARAY’DAKİ TARIMI VE HAYVANCILIĞI BİTİREN YATAY- DİKEY  MİMARİ KONUSUNDA MESLEK ODALARIYLA BİRLİKTE MÜTEAHHİTLERDENDE KAMUYA AKSEDEN CİDDİ BİR TEPKİ YOK!
  Komşu iller Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir ve Niğde şehirlerine gidenler ülkemizin deprem yönünden en iyi duruma sahip Aksaray’daki  çocukluğumuz ve gençliğimizde hububat ve sebze ile şehir içindeki hayvancılık yönüyle kendi kendine yeten .
 Hatta fazlasını ise başta komşu ve kardeş Nevşehir iline “Çökelikçi” ismi verilmesine sebep olan Nevşehir’in  Aksaray’dan süt ürünleriyle sebze ve meyvelerini işleyip mamul madde olarak bize satması bizim meyve sebze ve et ile sütte  kendi kendimize yetmemizin yanında artanı da satmamız iyi bir örnektir.
 Nevşehir’in dışında ise ürettiklerimizi Türkiye’nin her yerine satan ve şu anda Belediyenin hizmet götürdüğü yerlerde 1 milyon insana yetecek alan içinde bunun ancak Çeyreği kadar nüfusun barındığı yanlış yatay ve dikey mimari anlayışıyla Aksaray’daki uygulanan yatay mimarinin aksine  komşularımızdaki  dikey mimariyle yapılan binaları gözünüzün önüne getirin.
 Bu konuda ATSO başkanı Ahmet Koçaş tarafından Müteahhitlerle yapılan ve  kendilerine katkı için WhatsApp tan Ahmet Beye bilgi arz ettiğim çalışma haricinde bu konu da kamuoyuna akseden Belediyeye veya merkezi hükümete akseden bir çalışması olup olmadığını duymadım.
DEMOKRASİ VE KALKINMA SEVİYESİ YÜKSEK ÜLKELERDEKİ ŞEBEKELERİ İÇİNE ALARAK YAPILANIN EN AZ BİR ASIR YENİLEMEYE İHTİYAÇ BIRAKMAYAN TÜNEL SİSTEMİ VE EN KÜÇÜK TABİAT OLAYINA KARŞI SAVUNMASIZ ARTI DOLGU YERİNE ONLARCA ASIR DAYANAN EKSİ DOLGU İÇİNDE ÇALIŞMA VARMI?!!!
  Müteahhitlerimizin çok çok istisna dışında kalanlarının tamamı bir çok vesileyle veya  turistik gayeyle gittikleri Balkan ülkeleri ile  Avrupa ve dünyanın bir çok yerindeki ülkelerde gördükleri tüm alt yapı şebekelerini içine alan ve yapımından sonra alt yapı şebekelerini yaz ve kışı ile ilk ve sonbahar mevsimlerinin tabiat olaylarının tahribatından maksimum koruyarak en az 1 asır buraya yeniden bir yatırıma ihtiyaç hissettirmeyen “Tünel  Sistemine” geçilmesi ,en azından yeni yapılaşma yapılan yerlerde bunun uygulanması konusundaki onlarca yıldır sürdürdüğüm çağrıya cevap vereni duymadığım gibi Belediyeye bu konuda girişimi de duymadım.
İPEK VE KRAL YOLLARININ GÜNÜMÜZE GELMELERİNİ SAĞLAYAN EKSİ DOLGU YERİNE TABİATIN EN KÜÇÜK TAHRİBATIYLA YOK OLAN ARTI DOLGUNUN YANLIŞININDA DİLE GETİRİP EKSİ DOLGUYA GEÇİLMESİNİ İSTEYENDE YOK!!!
   Bir üst ara başlıkta belirtilen günümüzde demokrasi ve kalkınma seviyeleri yüksek ülkelerdeki tüm alt yapı şebeklerini içine alan tünel sistemi içinde Alt yapı Anadolu’dan başlamasının yanında  halen ilimiz sınırları içinde  görülen ve  günümüz E.90 ile Akdeniz ile kara denizi bir birine bağlayan yollardaki çakışma gibi makas yapan antik ve kral yollarının yapımlarının üstünden binlerce yıl geçmesine rağmen günümüze gelmelerinin sebebi artı dolgu tekniği yerine eksi  dolgu tekniğinin uygulanmasıdır.
  Bu konuda da maalesef diğer Meslek Odalarımız ile birlikte Müteahhitlerden de  kamuoyuna akseden Belediyeye iletilen bir tekliflerini görmedim de  ve duymadım da.
MÜTEAHHİTLER GELECEĞİN MODERN AKSARY’I İÇİN TRAMVAY VE METRO GÜZERGAHININ ZAMAN GEÇİRİLMEDEN BELİRLENMESİ VE BU GÜZERGAHLARDA İNŞAATA İZİN VERİLMEMESİNİ İSTESİN!!!
   Atalarımız” Bir elin nesi var?, İki elin sesi var” sözleriyle ferdi olarak meselelerin hallinin  samimi birliğiyle kişiler ile kuruluşların bunu başarması şansının yüksekliğinden dolayı bu sözleri söylemişler.
   Bir kaç hafta önce en az 40 yıldır her vesileyle dillendirdiğim Aksaray’ın şehir olarak mutlaka zaman geçirmeden geleceğini  planlarken ulaşım için mutlaka hafi raylı sistem olan Tramvay ve bir ileri hamlesi olan metro için güzergahların zaman geçirilmeden belirlenmesini önemi Aksaray Belediye Başkan yardımcısı Yakup Kadri Perek’in makamında imardan sorumlu Başkan Yardımcısı Fuat  Güler’e söyledim.
  Onlarca yıldır dile getirdiğim ve iki başkan yardımcısına birkaç hafta önce ilettiğim bu konunun mutlaka Aksaray Müteahhitler Birliği olarak müstakil şekilde veya il merkezindeki diğer Meslek Odalı  ve STK yetkilileriyle birlikte Belediye nezdinde girişimlerde bulunarak ivedilikle güzergahların belirlenmesini sağlatmaları ve belirlenen güzergahlarda bu hatların geçişine engel olmayacak şekilde yapılaşmaya izin verilmesinin belediye imar planına işlenmesini sağlamaları gerekir.
  Pazartesi günü Milletimizin katmanlarının Müslümanların kardeş oldukları İlahi emriyle kenetlenerek kazanılan Şanlı Malazgirt Zaferinin 953. senesi olması  nedeniyle 30 Ağustos’a kadar bu konuyu ardından ise 1071’de  kapıları açılan Anadolu’dan bizi atmak isteyenlere karşı  kazanılan  şanlı 30 Ağustos Zaferiyle ilgili yazılarımı  paylaşmak istiyorum.
 Mevla’mız izin verirse bu yazımla ara vereceğim Vilayet nimetlerine 16 Eylül Pazartesi günü devam edeceğim.
    Memleketimiz mutlu geleceği için ilgili ve yetkililer tarafından gereğinin yapılması için okunması dileğiyle.
    Rabbim yar ve yardımcımız olsun.


22.08.2024 17:30:00

Ali Genç

NİMETE KAVUŞANLARIN TARIMLA HAYVANCILIĞI KORUYACAK YATAY- DİKEYDE’DE ÇABALARI YOK!!!

NİMETE KAVUŞANLARIN TARIMLA HAYVANCILIĞI KORUYACAK YATAY- DİKEYDE’DE ÇABALARI YOK!!!