Bence nazar: “İnsanların yaptığı hata ve yanlışların ardına sığındığı bahanelerdir.”
Nasıl mı?
Alın size örnekler:
*Anne çocuğunu soğuktan korumuyor; çocuk zatüre oluyor hastalanıyor hatta ölüyor. Anne hiç kendinde suç aramadan doğrudan evine gelen mavi gözlü komşusunu suçlayarak çocuğuma nazar değdi de ondan bu hale geldi diyor,
*Kadın Bir karış topuklu ayakkabı giyiyor ve ayağını burkuyor düşüp topuğunu kırıyor. Vay efendim benim yeni ayakkabılarıma nazar değdiler diyor. Sen ya yürümesini bilmiyorsun ya da kaldırımlar hatalıydı.
*Adam yeni araba alıyor; kaza yapıyor bahane hemen hazır “Biz de nazar var yeni araba aldık kem gözler arabamıza  nazar değdi.”
Bu gibilere: “Yav bırakın bu bahaneleri nazar diye bir şey yok tamamen sizin hatanızdan kaynaklanıyor” desem de nafile. Klişe cevapları hemen hazır:  “Öyle deme kitapta varmış.” 
Hangi kitapta?
Kuran’da
Neresinde?
“Valla bilmiyorum hocalar öyle söylüyor; hatta hocalar nazar muskası yazarak koruyorlarmış.” Siz ne diyorsunuz bir dönem nazara kurşun döktürenler bile oldu bu ülkede. 
Alın size hatadan kıvırmanın ve çarenin en kolay yolu. Git O halde; hocaya para ver yazsın sana bir muska kendini sağlama al.
Tıp otoriteleri ve fizikçiler kötü enerji yayılımını onaylıyorlar ama bu yukarıdaki vatandaşların sığındığı nazar değil; tamamen fizyolojik bir olaydır. Bunları birbiriyle karıştırmamak gerekir.
Ben bu yüzden nazara inanmam ben gönüllü kobayım kim isterse gelsin bana nazar eylesin. İnanan da inansın.

Sevgi ve Saygılarımla


8.11.2020 18:48:00

Doç.Dr.İbrahim Baykan

Nazara İnanmam

Nazara İnanmam