DAHADA İYİ  OLABİLİRDİN 2018 !!!

Şükür kavuşturana, sizlerle yeniden beraberiz.

Sayın valimiz Ali Mantı ya ve dün bir dost ziyaretinde görüştüğüm Sayın Hüseyin Altınsoy Bey e ve Sayın; Evren Dinçer beye de başarılar diliyorum.

     2018 yılının Ülkemiz ve Aksaray için iyi geçtiğini söyleyebiliriz. Çünkü Dünya genelinde yaşanan değişik toplumsal ve ekonomik dalgalanmalar ve değişimler olmuştur. Ülkemiz de ve Aksaray da insanların Ülkesine bağlılığının fazla olmasından dolayı bu değişimler minimize seviyede kalmıştır.

Birbirlerini görüp tanıyıp tanımadığına bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında devlet ve ülkesi için elinden gelen gayreti gösterdiklerini düşünüyorum.

Tabiî ki 2018 yılı Ülkemiz ve Aksaray için daha da iyi olabilirdi. Bunun için daha çok fedakârlık gerekir. İnsanların bir kısmını çok fedakâr kılan ülkesine bağlılık, bir ulusa ait olma duygusunun maxsimize edilmiş halidir ki, bu duygunun ülkemizde daha fazla olmasıyla geçen yılların marjinal faydayla devam etmesi mümkün olabilir.

Her sabah birbirinden habersiz ayrı coğrafyalarda ve birbirini tanımayan insanların işine gitmeleri ve ülkesine aidiyet duygusuyla bağlanmaları önemlidir. Ülkemizi ?Aksaray ımızı sevmeleri aynı düşünce etrafında birbirlerinden habersiz aynı olaya odaklanmaları manevi bağları daha da güçlendiren ve bizleri diğer ülkelerden ayıran en önemli hususlardan birisidir.

Örneğin milli marşlar; şarkılar, türküler ne kadar sıradan olursa olsun, eşzamanlı olarak söylendiğinde tüm grup üyeleri muhtemelen kendilerini geçmişten bugüne uzanan kendi topluluklarının içerisinde hissedeceklerdir. Tamamen birbirinden uzak olan insanlar aynı ezgiyle aynı duyguyu tadarlar. Böylece bir atmosferde ortak bir duygu alanı yaratmış olurlar.

Birlik ve beraberlikle Daha mutlu yıllar olur inşallah.

 

Yusuf. E.KOÇ

Çoklu Yetenek Kuramı Uzmanı

Avrasya Yazarlar Birliği Üyesi

sibernetik_67@hotmail.com

 

 


İlkay rızvan
27.12.2018 14:04:12
Hocam kendinizi özlettiniz.Ayda bir kezde olsa yazınızı bekliyoruz.İyi günler.

27.12.2018 11:15:07

Yusuf Ersin Koç

Mutluluk Terminolojisi 3

Mutluluk Terminolojisi 3