Müslüman’ın yılbaşını kutlamaması için sayısız manevi ve maddi sebepleri var!!! 

  İlki  Müslümanlığın olmazsa olmaz şartı olan Amentümüze göre ilk insan ve ilk Peygamber olan Hz. Adem(A.S.) atamızdan son Peygamber olan biz Müslümanların Peygamberi Nebiler Nebisi Hz. Muhammed(S.A.V)’e efendimize kadarki tüm  Allah(C.C.)’nün elçilerini  kendi Peygamberimiz gibi hak bilir ve kendileriyle birlikte Mabudumuz tarafından kendilerine gönderilenlere de iman ederiz!!! 

  Bu inancımızla diğer tüm Peygamberlere ve getirdiklerine iman ederken bu çerçevede Hz. İsa(A.S) efendimize de Peygamber olarak kabul eder ve onunda Yaratanımızdan getirdiklerine de iman ederiz. 

  Bundan dolayı batıl olmasa bile Hz. İsa(A.S.) efendimiz Ulular Ulusu Rahmanın elçisi olduğuna göre  onun doğumu dinimizce yasaklanan  alkolle, danslarla, kumarla kutlanamaz.!!! 

  İkincisi bizim inancımızın emirlerine göre Cenab-ı Allah(C.C.) tarafından Yüce Kitabımız Hz. Kur’an’ın Ali İmran Suresinin 19. ayetindeki “Şüphesiz Allah katında Din İslam'dır. 

   Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra sırf, aralarındaki ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığa düştüler. 

   Kim Allah'ın ayetlerini inkâr ederse, bilsin ki Allah hesabı çok çabuk görendir.” Buyrularak onların dinlerinin olmadığı  Mevla’mız  tarafından belirtildiğin için kutlanamaz.. 

ALLAH(C.C.) “HIRISTİYAN VE YAHUDİLERLE DOST OLANLAR ONLARDAN OLUR!!!”DİYOR! 

  Müslümanların ise dini olmayanların, yani dinsizlerin kutlamalarını İslam dışı haramlara bulaşmasalar bile bu gibi günleri kutlamaları doğru değildir. 

  Çünkü Yüceler Yücesi Yaratanımız dini olmayanlardan dost edinmememizi yüce kitabımız Hz. Kur’an’ın Maide Suresinin 1. Ayeti kerimesinde ”Ey iman edenler” Yahudiler ve Hıristiyanları dost edinmeyin.!!! 

  Onlar birbirilerinin dostudurlar.!!! 

  Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur.!!! 

  Şüphesiz Allah zalim kavmi doğru yola iletmez.” diye buyuruyor.!!! 

HZ.MUHAMMED(S.A.V.)”DÜNYADA KİME UYARSANIZ AHİRETTE ONLARLA BERABER OLACAKSINIZ” 

  Nebiler Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V) ise mübarek Hadisi Şeriflerinde bu konuda ”Herkes dünyada kimin bayrağı altında bulunmuşsa, kime uymuş, kimi desteklemiş, kimleri rehber edinmişse, ahirette de onun bayrağı altında bulunacaktır. 

  "Ümmetim benden sonra yetmiş üç fırkaya ayrılacak, bir fırka müstesna diğerleri hep ateştedir." Onlar kimlerdir ya Resulullah !"Benim ve ashabımın yolunda olanlardır.!!!" (Ebu Dâvud) 

  Peygamberimizin Mübarek Sahabeleri Hıristiyanların yılbaşını kutlamış mı?!!!.. 

  Kesinlikle kutlamadılar. 

  Bu bilgiler ışığında Müslümanların hem kendilerinin, hem ailelerinin ve evlatları ile akrabalarının dünya ve ahret saadeti için bizim dinimizi ve Peygamberimizi kabul etmeyen, Allah C.C.) tarafından ise dinsiz oldukları Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim’in Ali İmran Suresinin 19. Ayeti kerimesinde belirtilen dinsizlerin yılbaşını dini bayramları olan Noel’in finali olarak kutlamalarından dolayı kutlayamaz. 

 Ayrıca da bu kutlamalarında içki içmeleri, kumar oynamaları, dans ve benzeri İslam dışı faaliyetler yapmalarının yanında çam katliamında bulunmaları nedeniyle mutlaka uzak durmaları, çevrelerini de  uzak durmaları için ikaz etmeleri gerekir. 

  Akıl sahibi her Müslüman tarafından dinimizin emirlerinin hilafına olan yani dinimize karşı olan her şeyle birlikte gayrimüslimlerin dini bayramı olan Noel’in finali yılbaşını da ne şekilde olursa olsun kutlamaları ve bu kutlamadan dolayı defterlerine yazılacak günahlara da buluşmamak için bu gün ve gecesindeki kutlamadan ne surette olsa olsun uzak durmaları. 

  Bu gece içinde bulunduğumuz Miladi 2020’nin biteceği saat 24’ten önce lambalarını kapatarak istirahatlerine çekilmeleriyle hem günaha bulaşmayarak kendilerini korumalı, hem de bu günaha bulaşmamalarından dolayı Mevla’mızca takdir edilecek sevaba kavuşmaları dileğiyle. 

  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun 

(*)Bu günkü yazımı yazarkensırasıyla”http://www.kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=3,http://www.kuranikerim.com/melmalili/maide.htm ve http://www.hakikat.com/dergi/168/bsyz168.html” sitelerindeki bilgilerden faydalandım. Emeği geçenlerden Allah(C.C.) razı olsun. Ali Genç 

 


31.12.2020 07:49:00

Ali Genç

MÜSLÜMAN NOEL’İ HIRISTİYAN BAYRAMI, YILBAŞINI İSE NOEL’İN FİNALİ OLMASINDAN KUTLAYAMAZ

MÜSLÜMAN NOEL’İ HIRISTİYAN BAYRAMI, YILBAŞINI İSE NOEL’İN FİNALİ OLMASINDAN KUTLAYAMAZ