Yüksek Seçim Kurulu’nun siyasi partilere tanıdığı milletvekili aday listeleri başvuruları süresi doldu. Böylece borsası da kapanmış oldu.  

Siyasi partilerde her ne kadar dışarıya yansıtılmaya çalışılsa da hayli çekişmeli ve kavgalı liste savaşları yaşandı. Adı bende saklı bir partinin temayül yoklamasını izledim değil evlere ülkeye şenlik.  

Aday adayları sille tokat birbirlerine girdi, küfür ve hakaretler havada uçuştu. Yazıklar olsun meclise girmeleri halinde bunlardan memlekete hayır mı gelir şer mi gelir bilemiyorum. Asıl kavga aday listelerin kesinleşmesi sonucunda çıkacak.

Nasıl mı?

Temayül yoklamasında en az oy alanın en çok oy alanın önüne geçmesini de göreceğiz. Bu haksızlığı kabullenmeyen onurlu aday adaylarının partisinden ayrıldıklarını da göreceğiz.  

Tüm bunların olacağını bile, bile parti liderleri ve saz arkadaşları nasıl böyle bir yola başvururlar anlamak mümkün değil.  

Her zaman söylediğim gibi ülkemde adil ve demokratik bir “Siyasi Partiler ve Seçim Yasası” oluşturulmadıkça; ahan da buraya yazıyorum; hiçbir şey düzelmez, düzelemez.
 

Sevgi Ve Saygılarımla
 


 


9.04.2023 10:19:00

Doç.Dr.İbrahim Baykan

MİLLETVEKİLİ BORSASI KAPANDI

MİLLETVEKİLİ BORSASI KAPANDI