27 Mayıs kanlı darbesini yapanların yargılanmaması ve hak ettikleri cezayı almamaları bu darbeden sonrakiler için yol oldu.
  Çünkü milletin ekmeğini yiyip vatanın suyunu içip havası soluyanlar sahipleri ve velinimetleri olan insanlarımızın kendi evlatlarının  ve bakmakla yükümlü olduklarının boğazından keserek ödedikleri vergilerle alınan silahları çevirip sahipleri ve velinimetleri olan milletin milli iradelerini yok etmenin yanında 1950-60 arasında yıllık ortalama %10 olarak gerçekleştirilen kalkınmanın da önünü kestiler.
  Bu cuntacıların yargılanmamaları nedeniyle 9 Mart 1971 kalkışması Mit tarafından deşifre edilince Komünist kalkışmanın ifşa edilmesi üzerine bu darbeyi bastıranlar tarafından 3 gün sonra 12 Mart darbesi yapılarak millet iradesiyle seçilen Meclisten güvenoyu alan Demirel hükümetini istifayla devirerek atadan CHP’li olanları sözüm ona tarafsız Başbakan yaptılar.
  Bu darbenin de yargılanmaması 9 yıl sonraki kanlı 12 Eylül 1980 darbesi için yol oldu.
  12 Eylül’ün 30. Yıl dönümü olan 12 Eylül 2010 da yapılan referandumla 12 Eylül cuntacılarının yargılanmasını engelleyen maddenin kaldırılarak yargılanmaların önünün açılmasıyla açılan davalarda 12 Cuntacıları cezalandırılarak millete tepeden bakanlardan yaşayanların rütbeleri söküldü.
  Yine  sözüm ona demokrasiyle balans ayarı yapan 28 Şubatçılar da yargılanıp  mahkum edilmelerine rağmen aldıkları cezaları çekmemeleri milletin içinde bir yara olarak kaldı.
İLK DARBEYLE SON KALKIŞMA 15 TEMMUZ’DAN ÖNCEKİ SON KALKIŞMA 27 NİSAN’DA YARGILANMADI
  28 Şubatçı cuntası yargılanırken onlara destek veren Yüksek yargı ile yükseköğretimle siyasetçilerle Meslek Odaları ve STK’ yetkilileriyle medya mensuplarının da yargılanmamaları bu darbe için bir eksikliktir.
  Bu eksiğinde göz önüne alınarak 27 Nisan Cuntacıları ile onlar destek veren siyasetçiler, Meslek Odaları, STK’lar ile Yargı kurumlarıyla Medya mensuplarının da mutlaka ibreti alem için yargılanıp hak ettikleri cezayı almalarının sağlanarak demokrasimize zarar verecek tüm yolların bunları alacakları  ibretli cezalarla engellenmesi için gerekenlerin zaman geçirilmeden yapılması.
  Zaman geçirilmeden akla gelen tüm olumsuzlukları bertaraf edecek 2002 den günümüze kadar elde edilen kazanımların sivilleşme ve normalleşmenin korunacağı ve artılarının da oluşmasına yol açacak tam sivil bir anayasanın zaman geçirilmeden yapılması dileğiyle.
  Rabbim yar ve yardımcımız olsun.


27.04.2024 06:16:00

Ali Genç

MİLLETİN BEKLENTİSİ DEMOKRASİMİZİN İSTİKBALİ İÇİN 27 NİSAN’CILARINDA MUTLAKA YARGILANMASI!

MİLLETİN BEKLENTİSİ DEMOKRASİMİZİN İSTİKBALİ İÇİN 27 NİSAN’CILARINDA MUTLAKA YARGILANMASI!