Liderlerimizin çıkar kavgaları, Halkın bölünmesine ve hinleşmesine yol açtığı gibi demokrasimizin kökleşmesini de engelliyor. Birde engerek zehiri gibi torpili baş tacı etmek MİLLİ BİRLİĞİ bozuyor.

 Liderlerin birlik vurgularına, inanma gün geçtikçe azalıyor. Hatta gençlik gülüp geçiyor. Şatafatlı nutukları dinlemiyor bile. Etnik ve dini konuları hoyratça kullanılması ve camiye siyaset sokmak toplumumuzu rahatsız ettiği gibi kafasını da ciddi şekilde karıştırıyor.

 Rus Çarı Deli Petro ile Osmanlı padişahı Sultan Mahmut aynı dönemde yenileşmeye, sanayiye, teknolojiye başlamış olmalarına rağmen sonuca baktığımızda Osmanlının parçalanarak İmparatorluğu kaybettiğini, aynı zamanda yenileşme ve teknolojide Rusya’dan geri kaldığını görüyoruz.

Hatta Rusların devletini koruduğu ve topraklarını genişlettiği gibi Dünyanın ikinci süper gücü olmayı başardıklarını görüyoruz. Biz ise İmparatorluğu yaşatamayıp, kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerinde bile ittifakla anlaşmayı beceremedik. Kimisi yapmaya, kimisi de yıkmaya uğraşıyor.

Devlet ve Milleti, özellikle siyasi partileri, tarikat ve cemaatleri yönetenler titreyip kendilerine gelmeleri gerekir ki bu millet bölünmesin. Birliğini muhafaza ederek çağı yakalasın ki yüzü gülsün.

 Neden icap ettiğini kimsenin anlamadığı devlet açısından hiç önemi olmadığı halde, halkın 36 ekalliyetten meydana geldiğini ortaya sürerek, halkın kafasını karıştırmak, bölücülerden başka kime ne fayda sağlar ki?

Biz isteriz ki liderler, bilim adamlarımıza, ehliyet ve liyakat sahiplerine sahip çıksınlar. Yıkıcı ve bölücü unsur, torpil ve parti bağnazlığını uygulamadan kaldırarak, güvenilir olduklarını ispatlasınlar.

Dini ve milli bayramlarda bile birbirini tebrik etmeyen, liderler iyi yaptıklarını sanıyorlarsa kesinlikle aldanıyorlar. Çünkü bu davranışlar kabile reisleri arasında olabilir, milli devlette asla olmaz. Bayramınız kutlu olsun.

    Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.


2.08.2020 10:07:00

Rasim Gül

Milletimizi Bölen Nedenler