Bununla ilgili olarak 03.10.2019 Perşembe günü 2. daimi köşem olan (-) Parantez İçinde ”AKSARAY BELEDİYESİ KARA MUSTAFA PAŞANIN MERZİFONA YAPTIĞI TÜNEL SİSTEMİNİ YAPAMAZ MI?!!!” başlığı altında; 

  Türkiye Cumhuriyetinin İstiklal Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy un tabiri ile 1. Dünya savaşı ile Kurtuluş savaşındaki gibi şu andaki gibi sözüm ona kendisini medeni ülke olarak tanıtan tek dişi kalmış canavarlara ve onların içimizdeki uzantılarına rağmen güçlenerek başta  savunma  sanayisi ve  artan üretimini ihracata çevirmesi olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarıyla eşe dosta güven, hain ve düşmana korku veren güçlü bir ülkedir. 

  Bir Belediyeci olarak merhum Özal hükümetleri döneminde  Belediyelere sağlanan imkanın şu anda misli mislinin sağlandığını da bilen olarak  güçlü ülkemizin güçlü bir Belediyesi olan Aksaray Belediyesinin gelirlerinin akılcı bir şekilde yönetilmesi ve bununla akılcı yatırımların yapılmasının sağlanabilmesiyle akla gelen tüm yer altı ve üstü yatırımlarının onlarca hatta yüzlerce yıl bir daha dönülmeyecek şekilde gerçekleştirilerek her yönüyle  yaşayan hemşerilerine  en iyi yaşanabilir şehir standardının yaşatılmasının önünde hiçbir engel yoktur.!!! 

BELEDİYEMİZ TÜM ALT YAPI YATIRIMLARINDAKİ ARIZALARI VE DOLAYISIYLADA BUNLARIN SEBEP OLDUĞU GİDERLERİ VE YOLLARIN KAZILMASIYLA, TRAFİĞİN KESİLMESİNİ ORTADAN KALDIRIR! 

  Aksaray Belediyesi sahip olduğu maddi imkanlar ve makine ile ekip ve ekipman ile demokrasi ve kalkınma seviyelerini maksimum seviye çıkartan ülkelerdeki gibi Su, Elektrik, Pis Su ve  yağmur suyu Kanalizasyonundaki, Gaz ve Telefon ile İnternet hizmetlerinde meydana gelen arızaları ortadan kaldıracak, binde bire  indirecek sistem olan  içine tüm alt yapıları alan tünel sistemine çok fazlasıyla geçebilecek imkanlara sahip.!!! 

MERZİFONLU KARA MUSTAFA PAŞA’NIN YAPTIRDIĞI TÜNEL SİSTEMİNİ BELEDİYE YAPAMAZMI?!!! 

  1635-83 yıllarında yaşayan aslen Amasya’nın Merzifon ilçesinin Marinca köyünde doğan ve 2. Viyana yenilgisinden sorumlu tutulduğundan Belgrat’ta idam edilen Merzifonlu Kara Mustafa Paşa komşu ve kardeş Nevşehirli Damat İbrahim Paşa ve hemşerimiz Ortaköylü Hacı Ali Paşa gibi memleketini unutmayan devlet adamlarındandır. 

  Hizmet edebilecek makamlara geldikten sonra Osmanlı devletinin sınırlarının birçok yerine hanlar, hamamlar ve Camiler ile birçok eser yaptırmasının yanında memleketi Merzifon ’ada Camii, Kütüphane, Sübyan mektebi, Han, Hamam ve Bedesten gibi yapıları kazandırdı. 

  Bu hizmetlerinin yanında o zamanın şartlarında ilçesinin atık su ile yağmur suyunu toplayıp belirlenen yere sevkini yapan içinde çalışacak insanların boylarından daha yükse ve birkaç kişinin de içinde yan yana rahatça çalışabileceği genişlikte kanalizasyonlar yaptığını Merzifon’da Liseyi okuyan  Genel cerrahi Uzmanı Operatör  Dr. Sami Önder’den öğrendim. 

  17.Yüzyılda Kara Mustafa Paşa tarafından yapılan sistemi Aksaray Belediyesi yaptıramaz mı?!!! 

  Elbette ki bizim belediyemi zinde şu anki imkanlarıyla en azından ilk etapta yeni yerleşim yerlerinden başlayarak bu modern ve tüm alt yapı sıkıntılarını milimize eden sisteme geçebilir. 

  Mevcut hatlarda ise arıza meydana gelen yerlerde özellikle içme suyu ile kanalizasyonların  bir araya denk geldiği yerlerde oluşan arızaların ve  diğer alt yapılarda arıza oluşan yerlerde bu arızaların yapılması esnasında tüm alt yapıları içine alabilecek genişlikte en azından arızanın bulunduğu yerden sağa, sola ve ileri ile gerisine doğru en azından 10 ar metre gidebilen tünel sistemlerinin yerleştirilmesi. 

 Ardından ise bunların arızalar oluştukça sürdürülmesiyle birkaç belediye başkanını döneminde şehir içindeki tüm alt yapılar  tünel sistemine alınacağından şu anda yaşanan sıkıntılar ise gelecek nesiller tarafından bilinmez hale getirilebilir. 

  Başkan Evren Dinçer ve ekibi tarafından aklının gereğinin yapılarak şehrimizde meydana gelebilecek tüm alt yapı arızalarının pey der peyde olsa yok edecek bu sisteme geçilmesini sağlamaları. 

  Bununla da şu anki ilkel her an arızaya dolayısıyla da hesapsız maddi ve manevi sıkıntılara sebep olan belediyenin gelecek nesillere harcayabileceği kaynakları da değirmen gibi öğüten sistemi tarihe gömerek maddi ve manevi getirisinden de faydalanmaları dileğiyle.” Diye dile getirdiğim  tüm arızaları sıfır seviyesine indirecek olan tünel sistemine geçilmesi konusunda maalesef akla ziyan şekilde her hangi bir çalışma yapılmadı.!!! 

  Şimdiye kadar Aksaray Belediyesi tarafından yapılmayanların Vali Aydoğdu’nun maddi ve manevi bu çerçevede genel bütçeden Belediyeye bu modern alt yapı için ekstra imkanda, bu konuda teknik yardımda sağlanması mümkün ise araştırılarak sağlanarak teşvik edilmesi ve ardından ise bu konuda ileride yazacağım yazılarda da belirtileceği gibi bunun ilçelerimiz ,beldelerimiz ve köylerimiz ’dede gerçekleştirilmesine vesile olması dileğiyle. 

  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun. 

 


26.08.2020 13:19:00

Ali Genç

MERZİFONLU KARA MUSTAFA PAŞA’NIN ALT YAPISINI UYGULATMAKTA AYDOĞDU’YA NASİP OLSUN

MERZİFONLU KARA MUSTAFA PAŞA’NIN ALT YAPISINI UYGULATMAKTA AYDOĞDU’YA NASİP OLSUN