Aksaray’ımızın 56 yıl süren 2. ilçelik esaretinden kurtarılmasının baş mimarı ve Cami imamlarıyla müezzinlerinin cemaatin ianesinden kurtarılarak onurlu birer devlet memuru olmasını sağlayan kanunu çıkartan 2 defa devlet bakanlığı ve Ankara Büyük Şehir Belediyesinin ilk Belediye başkanlığını yapan Mehmet Altınsoy ‘u yarın Laleli Kuran kursunda  sevenleri ve akrabalarının katılımıyla yapacağımız dualarla anacağız. 

    Aksaray’ın 1933-89 yılları arasında hiç hak etmediği asla ve asla da hak etmeyeceği bizi adeta yer yüzünden yokmuşçasına silen 56 yıllık 2. İlçelik esaretinden kurtaran, ilk Devlet bakanlığında Diyanet teşkilatı kanununu çıkarttırarak o zamana kadar cemaatin ianesine muhtaç olan Camii imamları ve müezzinlerini  bu sıkıntıdan kurtaran bir hemşerimiz olarak her tülü taktiri fazlasıyla hak ediyor. 

   Aksaray’ın il olmasını sağlaması ve İmamlar ile müezzinleri ianeden kurtarmasının yanında Ankara Büyük Şehir Belediyesinin ilk Belediye başkanlığı esnasında Türkiye’nin o zaman havası en kirli şehri olan başkentimizi döneminde aldığı tedbirlerle havası en temiz kenti haline getirmesinin yanında bizzat tarafımdan defalarca tecrübe edilen yaya olarak10 dakikada ulaşılan yere otobüs ve arabayla 1 saate ulaşılamaz hale gelen şehir içi trafiğini döneminde %90 oranında rahatlatması ve başkentin en ücra köşesine çok kısa bir zamanda 7/24 içilebilir kalitede su sağlatan medarı iftarımız olan bir hemşerimizdir.. 

   Yine döneminde Şehit Başbakan Menderes döneminde temeli atılan fakat o zamana kadar bir türlü bitirilemeyen Başkentimizin sülüetini süslemesinin yayında  aynı zamanda en büyük Camisi de olan Koca Tepe Camisini milletimizin Şehit Başbakan Menderesten sonraki 2. adamı 8. Cumhurbaşkanımız  Turgut Özal ile birlikte bitirilmesini sağlatmasının yanında döneminde  Aksaray’a bağlı belde belediyelerine bir çok destek sağlamasının ve binden fazla hemşerimizi ekmek sahibi olmasını sağlayan memleketimizin  iki elin parmaklarını aşmayacak efsane siyasetçilerindendir. 

   Bu  belli başlı çalışmalarının yanında başta Anfa ve Altınpark ile Ata kule olmak üzere bir çok güzel hizmeti başkentimize kazandırdığı için yarın Laleli Kuran Kursunda Cuma Namazından sonrası okunan Kuran hatminin duasıyla kendisini Hakka yürümesinin 14. yılında anacağız. 

   Ruhu şad mekanı Cennet olsun.. 

  “ASFALT VE GÖBEK AHMET “SEVDİKLERİ VE SEVENLERİNİN DUALARIYLA HAKKA UĞURLANDI 

  1945 yılında Aksaray merkez Alayhan köyünde doğan çocuk yaşta babasını kaybettiğinden annesi tarafından diğer kardeşleriyle birlikte büyütülen ilk okulun yarısını kendi köyünde devamını  Gazipaşa ilk okulunda ve Ortaokulu da yine Aksaray’da okuduktan sonra liseyi ise Ankara Kadastro lisesinde okuyan azimkar bir hemşerimizdi. 

   Liseden mezun olduktan sonra Aksaray Tapu ve Kadastro müdürlüğü emrinde bir süre tekniker olarak çalıştı. 

ÜNİVİRSETEDE ARKADAŞLARI TARAFINDAN ABDEST ALDIĞI TAKUNYALARI YAKILINCA SOLCULUĞU  VE SOL PARTİLERİ TERK EDEREK SON NEFESİNE KADAR GEÇTİĞİ DİNDARLARIN YANINDA OLDU!!! 

    Merhumu başkanlığından önce tanıyan olarak Belediye başkanlığında ise 1979 yılında can dostum ve kardeşim Çapan Tekeli ile birlikte dönemin Belediye başkanı Teki Tatlıpınar’ ın iradesiyle kurucusu olduğum ve 10 yıl aralıksız olarak idareciliğini yaptığım Belediye Basın Bürosunu isteğim üzerine Belediye Basın, Yayın Turizm ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü haline getirmesiyle  iki yıla yakın bu birimin müdürü ,1985 yılında ise tarafımdan kurulan İstatistik ve Numarataj şefliği  ile birlikte Halk Ekmek Müdürlüğü görevlerimi  başkanlığı süresince sürdürdüğüm amirimdi. 

    Bir sohbet esnasında lise yılları ile üniversiteye başladığında sol fikre sahip olmasına rağmen Namazını kıldığını, üniversitenin yurdunda abdest almak için kullandığı takunyalarının arkadaşları tarafından yakılması ve solcunun Namaz kılamayacağının kendisine belirtilmesi üzerine bu fikri terk ederek dindarların  yanına geçerek  onların desteklediği siyasi oluşumları desteklemeye başladığını belirtti. 

   Çok yüksek puanla kazandığı  İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesinden Tapu ve harita mühendisi olarak mezun olduktan sonra ise Yetmişli yıllarda da yine bir müddet ilimiz genelinde yapılan kadastro çalışmalarında mühendis olarak çalıştıktan sonra serbest haritacı olarak Aksaray genelinde çalışan Er 12 Eylül darbesinden sonra 1994 yılında yapılan ilk mahalli seçimlerinde  RP’den Aksaray Belediye  başkan adayı oldu. 

  Bu seçimi ANAP adayı M.Emin Gürün’ün kazanmasından sonra serbest harita mühendisliğine devam eden Er 1989 mahalli seçimlerinde ise aday olmadı. 

  1994 mahalli seçimlerinde RP’den adaylığına önce dönemin il yönetimi karşı çıksa da genel merkez tarafından aday yapılması üzerine dinimizin ret ettiği ırkçılık taassubuyla yönetimden bazı üyelerin istifa etmesine rağmen il başkanı İhsan Düzgün hoca tarafından seçimi kazanabilmesi için yönetim kuruluyla birlikte var gücüyle desteklenen Er vatandaşlarında tasvibiyle Mimar Memiş Akın’a karşı o yıl patisinden esen rüzgarında etkisiyle  Belediye başkanlığını kazandı. 

    Yurt dışındaki Aksaraylı gurbetçileri ziyaret ederek onlar tarafından alınan 1’i asfalt serim Finişeri olmak üzere belediye hizmetlerinde kullanılan dönemin ülkemizdeki bir çok belediyesinde olmayan 10 modern iş makinasını belediye araç filosuna kattı. 

   Şehir imar planında bulunan yolların yarısına yakının açtırırken yine kendisine “Göbek Ahmet” lakabı verilmesine sebep olan ana arterlerdeki birçok döner kavşağı dönemin mülki ve diğer amirleri ile siyasetçilerin tepkisini  şehircilik konusundaki bilgisiyle çürüterek yaptırdı.!!! 

  Yine döneminde şehir genelinde toplam olarak bizzat tarafımdan  Fikret Şimşek ile birlikte ölçülerek tespit edilen sadece 94. Kilometre 720 metre uzunluğunda asfaltlı yol bulunurken 5 yıl boyunca bu oranı en az 4 misline çıkartmasıyla kendisine ikinci ismi olan “Asfalt Ahmet” ismi verildi. 

   Aksaray’ın içme suyu sıkıntısını Mamasun barajından getirdiği saniyede 100 litre artı su ve bu suyun arıtılması için yaptırdığı arıtma tesisiyle su sıkıntısını döneminde önemli oranda hafifletti. 

   Gündüz bile girmeye cesaret edilmeyen günümüz Kılıçaslan parkının bulunduğu Çipkilikteki ağaçları seyrelterek,  Irmak üzerine bir köprü yaptırarak ve Kalanlar mahallesi ne birçok yollar açtırarak günümüzdeki parkın oluşmasının ilk çalışmalarını başlattı. 

   Makas civarından başlayarak Kurtuluş Ana caddesine kadarki duble yolun 250 ila 300 metrelik bölümü hariç tamamını bitirtti. 

     Memiş Akın döneminde  Emin Gürün döneminde ihale edilen kanalizasyonun ihale edilen bölümünün bitmesinden sonra Belediye bünyesine alınan ekipleri motive etmesiyle döneminde  daha önceki dönemlerin birkaç misli yeni kanalizasyon döşendi. 

  Kurulan ve 2 yıla yakın müdürlüğünü yaptığım Halk Ekmek ile fiyat ve kalite dengesini kurdu. 

   1999 Mahalle seçimlerini MHP adayı Osman Ertuğrul’a karşı kaybetmesinden sonra siyaseti bırakan Er  Pazartesi günü sevdikleri ve sevenlerinin de katılımıyla Vali Hamza Aydoğdu ,geçmiş dönem ve günümüz  Milletvekilleri ile geçmiş dönem  Belediye başkanlarıyla Aksaray Belediye başkanı Evren Dinçer ile siyasetçilerin, Meslek Odaları ile STK yetkililerinin katılımıyla düzenlenen törenin ardından kılınan  Öğle Namazının ardından toprağın kara bahtına verildi. Ruha şad mekanı Cennet olsun. 

2020 OCAK’INDAN SONRA 2. ÇIKARTMASINI BU GÜN YAPACAK OLAN KILIÇTAROĞLU’NUN  2 ZİYARETİ ARASINDA 40 MİLLETVEKİLİYLE KAZAN,KEPÇE  MİSALİ ÇALIŞMA CHP’YE 1 VEKİL GETİRİRMİ?!!! 

    Geçen sene Ocak ayında ilimizi ziyaret ederek Grand Altuntaş otelinde başta Muhtarlar olmak üzere ilimizin Meslek Odaları ve Kanaat önderlerinin yanında STK yetkilileriyle de birebir görüşen CHP genel başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’nun bu ziyaretinden sonra bir  çok CHP’li tarafından ilimize yapılan  ziyaretler Ali Abbas Ertürk’ün il başkanlığına gelmesiyle il genelinde yapılan  ivme kazandırılan çalışmaların yanında genel merkez tarafından da ilimizde gerçekleştirilen çalışmalarda bu ivmeyi  ileriye götürdü.   

   Geçtiğimiz günlerde ilimize gelerek Aksaray kazan kendileri kepçe misali gezdikten sonra tespitlerini TBMM’si kürsüsünden yaptıkları konuşmalar ve ilgililere cevaplamaları için verilen yazılı  talepleriyle devam eden  20 milletvekilinden sonra  yakında ikinci bir 20 kişilik CHP milletvekili ilimizi ziyaret etti. 

   Bugün ise CHP il başkanı Kılıçtaroğlu ATSO konferans salonunda geçen senekine benzer bir toplantıyı gerçekleştirecek. 

    Bu çalışmaların maksadı Niğde, Nevşehir ve Kırşehir’de vekili olmasına  rağmen vekil çıkartılamayan ilimizde de  bir vekil çıkartmayla sonuçlanır mı, sonuçlanmaz mı?!!! 

   Geleceği ancak Allah(c.c.) bilir, fakat 2018 seçimlerinde hafızam yanıltmıyorsa aynı ittifak içinde oldukları İYİ Partinin desteklenmesine rağmen  %9.5 oy alan CHP’nin bir milletvekili çıkartması hiçte zor görünmüyor.!!! 

    2002’den bu yana yapılan tüm genel ve mahalli seçimler ile referandumlarda Aksaray’dan Ak Partiye sağlanan3.  lük ve 2. lik desteklerinin yanında genel olarak Türkiye ortalamasının devamlı %14 üstünde sağlanan desteğin karşılığının tam olarak verilmemesi. 

     Bunun en bariz örneği olan ilk sözün üstünden 17 yıl geçmesine ihalesi yapılmayan Aksaray’ın 131 yıl süren 2 ilçelik esaretinin ana sebebi Aksaray-Ulukışla demiryolunun halen ihalesinin bile yapılmaması. 

  Hatta Otobanın açılışına gelen Ulaştırma ve alt yapı bakanının bu konudaki soruya verdiği cevapla  soruyu soran ve onun şahsında bir nevi ilimizle de dalga geçmesi, can damarımız olan E.90’ın bakan onaylı otobandan en az etkilenmesini sağlayacak tedbirlerinde tüm ısrarlara rağmen halen alınmaması CHP’ye puan kazandıracağı göz önüne alındığında görünen  o ki  2023 Genel seçimlerinde Ak Parti, MHP,İYİ Parti ve CHP’nin 4 vekili aralarında 1’er vekil alarak kardeş payı yapmaları yönündedir. 

 İL BAŞKANI ALTINSOY’UN   BU UMURSAMAZLIKLA İŞİ ÇOK ZOR YÜKÜ ÇEKİLEMEYECEK KADAR AĞIR!!! 

   Kendi adıma kendisine gönderdiğim cep telefonu mesajında sebebini de belirttiğim  gibi Pazartesi günü yapılan Ak Partinin 7. İl kongresinde güven tazeleyen Ak Parti il başkanı Hüseyin Altınsoy’un yerinde olmak istemem.!!! 

  Sebebine gelince yapılan kongrede kürsüye çıkanlar tarafından yapılan konuşmaların ilimizle hiçbir alakalarının olmaması, Cumhurbaşkanının kongreye bağlanması esnasında ilimizi ilgilendiren hiçbir meselenin kendisine iletilmemesi. 

   Kongreye katılan Ak Parti Genel başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye sorduğum Ak Partinin 17 yıllık borcu olan sözünün ne zaman yerine getirileceği yönündeki soruma olumlu bir cevap vermemesinin de sebep olduğu olumsuzluklar göz önüne alındığında. 

      Partisini Aksaray’da 2023 Milletvekilliği ile Cumhurbaşkanlığı seçimine götürecek olan Altınsoy’un kongre öncesi ve kongre esnasında  kendisi dışında yapılan konuşmalarla ortaya konan Aksaray’ın  istikbalini ilgilendiren meselelerinin umursanmaması akla ziyan durumu  nedeniyle Hüseyin beyin  samimiyeti ve  şimdiye kadar ortaya koyduğu çalışmasına rağmen işi çok zor.!!! 

   Yükü ise kolay kolay çekilemeyecek kadar ağırdır. 

   Eğer ki yakın zamanda Ulaştırma ve alt yapı bakanı tarafından otoban açılışındaki Ak Parti kadın kolları başkanı Ferhan Polat’ın sorusuna verilen ve büyük tepki çeken sözlerinin telefi edilmemesi ve 7. İl kongresinde de  ortaya konanlar nedeniyle Hüseyin beyin yükü gerçekten de çekilemeyecek kadar ağırdır.!!! 

  Bu yükün hafifletilmesi için başta Aksaray-Ulukışla demiryolunun hizmete açılması ve E.90’ın otobandan en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirler olmak üzere gereken zamanında yapılmaz ise bu yükün altından kalkması mümkün değildir. 

     Somut gerçekler ışığında aklın gereğinin yapılması, aksinden ise Aksaray ile birlikte Ak Partiye vereceği zararında göz önüne alınarak fersah, fersah kaçınılması Hüseyin beyin güven tazeleyerek yeniden geldiği il başkanlığında başarılı olması dileklerimle tebrik ediyorum.  

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

 


.....
17.02.2021 11:36:09
AKSARAY'DA DEVLET DAİRELERİNDE ERDOĞAN DÜŞMANLARI, ESKİ CHP LİLER, FETOCULAR HALEN MÜDÜRLÜK YAPARKEN, VATAN SEVGİSİ İLE DOLU REİSÇİLER KENARA ATILMIŞKEN, FETO DÖNEMİNDE MAKAM SAHİBİ OLAN VASIFSIZ PISIRIK ŞAHISLAR MAKAMLARINI KORURKEN, AKPARTİLİLER DIŞLANIP AKP LİLER ÖNE ÇIKARKEN, MİLLETVEKİLLERİ AKSARAY'IN DEĞİL YAKINLARININ KANUNSUZ İŞLERİNİ YAPTIRIRKEN, BU AKSARAY'DA AKPARTİNİN VEKİL ÇIKARTMASI ÇOK ZOR. OYUMUZ BAŞKANLIK SEÇİMİNDE REİSE AMA MİLLETVEKİLİ VE BELEDİYE SEÇİMİNDE AKP YE OY YOK. AKP AKSARAY İL VE İLÇE TEŞKİLATI MÜTEAHHİTLERİN ÇIKARI DIŞINDA BİR ÇALIŞMA YAPMIYOR.

17.02.2021 08:10:00

Ali Genç

Mehmet Altınsoy, Ahmet Er, Kılıçtaroğlu’nun Ziyareti ve Hüseyin Altınsoy’un Başkanlığı

Mehmet Altınsoy, Ahmet Er, Kılıçtaroğlu’nun Ziyareti ve Hüseyin Altınsoy’un Başkanlığı