Cumartesi’den devam

     Pandemi nedeniyle 2 yıl  yapılamayan basın iftarları da bu Ramazanda daha önceki iftarlardakilere artı anlam yükleyecek bir şekilde ve daha öncekilerin misli, mislinden fazla medya mensubunun katılımıyla gerçekleştirildi.

 Bu iftarın Pandemi öncesi iftarlara göre ilk farkı ilimizdeki gazeteciler cemiyetlerinin tamamının ve mensuplarının arasında ayırım yapılmadan meslek mensuplarının  olabildiğince tamamının katılımının sağlanmasıyla gerçekleştirilmesiydi.!!!

 68 Gazeteciler cemiyeti başkanı Ali Südümen, Aksaray Gazeteciler cemiyeti  başkanı Yaşar Karatay, Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar cemiyeti başkanı Celil Acar,68 İnternet Gazetecileri cemiyeti başkanı Mustafa Avcı’nın samimi çabalarıyla Aksaray öğretmen evinde gerçekleştirilen iftar yemeğinin ardından katılımcılar arasında istişarede bulunuldu.

  Yapılan istişarede medya mensupların bir cemiyet altında birleşemeseler de ilimiz ve memleketimizin meseleleriyle medyanın genelini ilgilendiren konularda medya mensuplarının birliğinin sağlanması ve bu birlikte ilimiz ve memleketimizin istikbaliyle medya kurumlarıyla mensuplarının meşru meselelerinin çözüme kavuşturulması  ve bu toplantıların belirli aralıklara devam edilmesine karar verildi.

AKSARAY'DA 2022 YILININ İLK ÇEYREĞİNDE İŞ-KUR TARAFINDAN 2.670 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ!!!

    Ramazan içinde yapılan toplantılardan biriside 27 Nisan günü ATSO toplantı salonundaki ” Aksaray İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2022 yılı 2. Olağan toplantısı” oldu.

     Vali Yardımcısı Mustafa Duruk başkanlığında kurul üyelerinin katılımlarıyla yapılan toplantıda içinde bulunduğumuz 2022 yılının ilk çeyreğinde 2670 kişiye istihdam ve dolayısıyla iş ve ülkemizdeki bir kişinin bakmakla mükellef olduğu kişi ortalamasının 5 olduğu göz önüne alındığında 13000 insanımıza direk daha aş sağlayacak sayıda kişi işe yerleştirildi.

    Toplantıya katılanlara bilgi veren Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş 2022 yılında yürütülen faaliyetler, temel işgücü göstergeleri, kurs ve programlar ile teşvikler hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi.
GELİN BUNDAN SONRASINI VALİ AYDOĞDU TARAFINDAN SÜREKLİ MOTİVE EDİLEN, PAYDAŞLARI VE PERSONELİYLE İŞSİZLİĞE SAVAŞ AÇAN İŞ KUR İL MÜDÜRÜ MAHMUT AKKUŞ’TAN DİNLEYELİM;
  Akkuş” Aksaray İlimiz TR71 Bölgesi'nde yer almakta olup işsizliğin ortalamasını düşüren öncü illerden biridir. TR71 Bölgesinde (Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Aksaray) 2021 yılında toplam istihdam 21.374 kişi iken, Aksaray’da yaklaşık 7.000 kişilik istihdamın 3.028’i kadınlardan oluşmaktadır. 2022 yılında toplam 7.754 kişi iken, Aksaray’da yaklaşık 3.000 kişilik istihdam gerçekleşti. 898’i kadınlardan oluşmaktadır.

AKSARAY GENÇ VE ENGELLİ İSTİHDAMINDA TÜRKİYE 3 .SÜ OLDU!!!

Net Verileri Açısından Genç Ve Engelli İstihdamında Türkiye 3., Ayrıca Genç Nüfus Potansiyel, Türkiye ortalamasının üstünde yer alan Aksaray Genç ve Engelli istihdamında 5.’liğin yanı sıra Ne Eğitimde Ne De İstihdamda olan (NEET – Not in Employment, Education or Training) engellilerin istihdamında Türkiye 3.sü olarak başarılı iller arasında yer olmaktadır.

8.790 KİŞİYE BİREYSEL DANIŞMANLIK GERÇEKLEŞTİ
  İş ve Meslek Danışmanları tarafından 2022 yılında 8.790 kişiye (4.527 Kadın) bireysel danışmanlık gerçekleştirilmiştir. Ayrıca 1.498 işyeri ziyaret edilerek İŞKUR teşvik ve destekleri anlatılmıştır.

    İş Kulübü liderleri tarafından bugüne kadar dezavantajlı grupta yer alan kadınlara, gençlere, göçmenlere, engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız, sosyal yardım yararlanıcıları yer almak üzere toplamda 321 katılımıyla CV hazırlama, iş arama kanalları, mülakat teknikleri, işveren beklentileri, mülakat simülasyonları ve kariyer yetkinlikleri alanında eğitimleri verilmiş ve istihdam edilebilirlikleri arttırılarak istihdamları gerçekleştirilmiştir.” dedi.

   Milletimizin birlik ve dirliğinin pekişmesine vesile olan samimiyetle gereğini yapanların ise  günahlarından kurtuldukları Ramazan ayının dolu, dolu geçmesinde emeği olan herkesi tebrik ediyor ve Mevla’mızdan iman ve sağlıkla yenisine kavuşturmasını niyaz ediyorum.

  Rabbim Yar ve yardımcımız olsun.

                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


9.05.2022 05:35:00

Ali Genç

MEDYANIN İSTİŞARELİ İFTARI VE İŞ-KUR’UN YILIN İLK ÇEYREĞİNDE 3000’E YAKIN İŞSİZE İŞ BAŞARISI!!

MEDYANIN İSTİŞARELİ İFTARI VE İŞ-KUR’UN YILIN İLK ÇEYREĞİNDE 3000’E YAKIN İŞSİZE İŞ BAŞARISI!!