Atatürk ve arkadaşlarının, TÜRK komutanlık zekâsı ve şehit kanları ile kazanılarak Anadolu’nun tapusu verilmemiştir. Aksaray’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında GENÇLİK ve HALK yoktu. Halkın ve gençliğin olmadığı kutlama ne ifade eder?

Halkın, gençliğin ve çocukların olmadığı, Milli Bayramları sembolik manada kutlamak neye yarıyor ve neye hizmet ediliyor?  Anlamak mümkün değil. Mecbur tutulan bürokratlarla kutlamak görev yapmış olmaktan başka bir şey değil. Bu gidişle halk ve gençlik milli meselelerden uzaklaşır dolaysıyla olay sıradanlaşır. 

Resmi geçitleri izledim, jandarmamız ve polisimiz gerçek bir disiplin ve düzen içerisinde araçlarıyla gösterilerini yaptılar. Bütün emeği geçenleri kutluyorum. Ama bütün sokakların jandarma ve polis tarafından tutularak sanki alana insanların girmelerini engelleme gibi anlaşılıyordu. Sanki bir saldırı olacak da karşı koyma gibi bir durum vardı.

Gerçekten düşündüm bu kadar güvenlik gücünün alan ve çevresini koruma altına alarak kimi ve neyi koruma istenmiş olabilir diye. Belediye Başkanı Evren Dinçer her gün her saat halkın içinde dolaysıyla korunmaya hiç ihtiyacı olamaz. 

Biri hariç gerçekten çok düzgün giyinmiş protokol mensupları müdürleri ve diğerlerini tebrik ediyorum. Gerçi sıcakta takım elbise ve kravat biraz terletmiş olsada büyük devlet olma herhalde böyle bir şey. Protokolun içinde yabancı ülke mensubu veya devlet koruması altında olan birisi varsa da göremedim gözümden kaçmış olabilir.

30 Ağustos gibi Dünya Harp tarihine geçmiş, Malazgirt Zaferi ayarında bir zafer kutlamasında ilin DÖRT milletvekilinden bir tanesinin bile olmayışını gerçekten yadırgıyor ve ayıplıyorum. Milletvekilleri davet edilmedi desem pek mümkün olamaz. Öyle bile olsa davet mi gerekiyor.
Kimse kusura bakmasında, Ankara’dan bari bir-iki milletvekili getirilebilirdi.

Dahası da Aksaray’ın, vekillik, bakanlık, müsteşarlık, genel müdürlük, valilik, rektörlük, paşalık, büyükelçilik, konsolosluk ve benzeri görevlerde bulunmuş hiç evladı yok mu? Yazarı, şairi, sanatçısı yok mu? Bu insanlar böyle günlerde neden davet edilmez, neden kıskanılır anlamak mümkün değil.

Bir il, kendinin yetiştirmiş olduğu belli değerdeki insanlarını yok sayarak, görmezden gelerek, kendine en büyük kötülüğü yapmış olur. Aksaray bu bağnazlıktan, bu cücelikten mutlaka kurtulması gerekir.

Başkomutanlık Meydan Muharebesi veya Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye’de 1926 dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır. Malazgirt Zaferine eş değer olan, 30 Ağustos Zaferi sembolik kutlamalardan çıkartılıp, halkla kutlanmalıdır.

Halkın katkısı ve anlayarak kabulü olmadan hiçbir şey doğal olmaz ve olma imkânı da yoktur. Cumhuriyet tarihimizde bu tip gereksiz ve faydasız anma ve kutlamalara ne yazikki yüzlerce örnek verilebilir. 30 Ağustos Zafer Bayramı, Milletimize Kutlu Olsun.
                                                                                             Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

DİL NEDİR: Soyunun devamı, aksi halde soysuz olunur. Yaratan yarattığı bütün canlılara anlaşabilecek LİSAN vermiştir. Türkçeye önem verilip soysuzlaştırılmamalıdır.
                                    

 


Faik Kocapınar
31.08.2021 07:28:34
Atatürk ve tüm şehitlerimizi minnetle anıyor 30 Ağustos Zafer bayramımız kutlu olsun. Geçmiş yıllarda Seyit onbaşının temsili gösterileri yapılmış idi en az üç kere seyrettim Aksaray halkı okumayı pek sevmiyor görsel olarak etkinlik yapılmalıdır. Tespitleriniz yerinde Halk olmazsa devlet olmaz saygılar. Faik Kocapınar

31.08.2021 06:07:00

Rasim Gül

MALAZGİRT’E EŞ DEĞER, 30 AĞUSTOS ZAFERİ

MALAZGİRT’E EŞ DEĞER, 30 AĞUSTOS ZAFERİ