Bu günkü yazıya Medya okur yazarlığı yönünden bakıldığında biri milli, diğer ise mahalli olan fakat mahşeri vicdanın gereği yapılmaz ise ilki ülkemizle birlikte bölgemiz ve dünya siyasetini etkileyecek, ikincisi ise ülkemizin coğrafi konumuna benzer şekilde bölgesel konumu nedeniyle ülkemiz siyasetini ve bu siyasetle oluşacak sonuca etkisi olacak. 

104 AMİRALLE İLGİLİ MAHKEME KARARI 28 ŞUBAT VE 27 NİSAN GİBİ MAHŞERİ VİCDANI YARALADI!!! 

   Yargının verdiği kararlar bağlayıcı olduğundan elbette ki uygulanacaktır. 

   Fakat her yargı kararının da mahşeri vicdan tarafından kabul edilmediği de aşikardır!!! 

   Buna 28 Şubat döneminde Allah(c.c.) ile kendi vicdanından başka hiçbir yerden emir almaması gereken yargı kurumunun cuntadan aldığı brifingle RP’nin kapatılması ile nüfusunun %99.06’sı Müslüman olan Türkiye’de okula gidip gelirken başını örten anaokulu öğretmeninin Türk çocuklarına kötü(!) örnek olacağı sebebiyle öğretmenlikten atılması. 

   Mahşeri vicdanın kabul etmediği kararların ikincisi milletin istikbaline kast eden 28 Şubatçılar için verilen mahkumiyet kararlarının uygulanmayarak cezaların evde çekilmesi olurken idari yönden ve hukuk kurumları tarafından 27 Nisan E Bildirisini yayınlayanlarla bu bilirinin altına imza atacağını söyleyenler hakkında ibret alınacak bir mahkumiyet sonucunun alınmaması da mahşeri vicdan tarafından ret edilen bir uygulamadır. 

27 NİSAN E BİLDİRGESİ İLE ORTAK KONULARI İŞLEYEN BİLDİRİYİ YAYINLAYAN 104 AMİRAL İLE İLGİLİ VERİLEN MAHKEME KARARLARI OLUNACAK SEBEP NEDENİYLE MAHŞERİ VİCDANDA KABUL GÖRMEDİ 

    Kamuoyunun kanaati bu bildirinin kesinlikle masum olmadığı bu bildiri öncesi silsile halindeki 

    Emekli Genelkurmay başkanının demeci. ,Bir Anayasa Mahkemesi üyesinin ”Işıklar yanıyor Twitı., Eski bir Kültür bakanının baş örtülü Hakim’in adaletine güvenmediği konusundaki demeci. ,Boğaziçi Üniversitesindeki çoğunluğu öğrenci olmayan aşırı sol görüşlü militanların çıkarttığı olaylar. ,New York’taki “Erdoğan Stop” levhası., Yeni ABD yönetimi tarafından Erdoğan ve Türkiye’ye yöneltilen suçlamalar Ve nihayetinde bir kısmının Ana muhalefet partisi üyesi, bazılarının ise Mason derneklerine üye oldukları belirlenen 104 emekli amiralin tıpkı 27 Nisan gibi hatta ondan bile birkaç saat sonra gece yarısına yakın yayınlanan muhtıraları konusunda yapılan tahkiktin ardından dışarıdan mahkeme edilmeleri kararı cuntacılık hevesini söndürmeyeceğinden ve yenilerine sebep olma ihtimalleri, bunun ise ülkemizin istikbalini olumsuz manada etkilemesi ve bunun  global manada sebep olunacak olumsuzluklar nedeniyle mahşeri vicdan tarafından kabul görmemiştir. 

MAHŞERİ VİCDAN CHP İL BAŞKANI ERTÜRK’ÜN AÇIKLAMALARINI ONAYLIYOR!!! 

 Pazartesi günü CHP il başkanı Ali Abbas Ertürk tarafından ilimiz merkez ilçesindeki köşe yazarları için düzenlenen toplantıda dile getirilen hem genel hem de mahalli meseleler taassuptan sıyrılan mahşeri vicdanda kabul gördüğünü toplantıya katılanların hal diliyle de onaylandı. 

   Ertürk’ün kuru inatla ve siyasi taassup yerine iyi olanları alkışlaması ve yanlışları ise sürekli olarak çareleriyle birlikte gündemde tutması 

  Dile getirilenler giderildiğinde ilimizin istikbalini müspet manada etkileyecek olan meselelerin çözülmesi için geçen sene ve bu sene 2 defa genel başkanı Kılıçtaroğlu’nu ilimize getirtmesi. 

   2 defa 20’şer kişiden oluşan partisinin Milletvekillerini Aksaray’a getirterek il genelinde vatandaşın nabzının tutulması.  

   Vatandaşları ile Kanaat önderleri tarafından dile getirilenlerin kendilerinde kalmaması. 

  Bunların TBMM’si kürsüsünden vatandaşlarımız tarafından dile getirilenlerin defalarca gündeme getirilmesinin yanında bu meselelerin yazılı hale getirilerek ilgili bakanlardan dile getirilenler hakkında nelerin yapılmasının sorulması  ve bunların medya organlarında da genişçe yer bulmasıyla oluşan Medya okur yazarlığıyla kamuoyuna iktidarın aleyhine, CHP’nin ise lehine olarak kaydedildi. 

   Pazartesi günkü toplantıda Abbas Bey tarafından açıklanan iktidara 2002 den bu yana Aksaray seçmeni tarafından  yapılan tüm seçimlerde verilen yüksek desteğe rağmen 2004 yılında verilen demir yolunun bırakın hizmete girmesini aradan 17 yıl 1 ay zaman geçmesine rağmen ihalesinin bile yapılmaması. 

   Can damarımız E.90 Karayolu’nun Ankara-Niğde otobanından en az şekilde etkilenmesine sağlayacak tedbirlerin alınmaması ve vekillerin TBMM’si kürsüsünde görülmemeleri konusundaki  hemşerilerimizin görüşleri konusundaki kanaatlerinde isabet kaydetmeleri. 

   Yine bir meslektaşımızın sorusu üzerine mahalli yönetimin başarısız olduğu yönündeki açıklaması mahşeri vicdanda yerin buldu. 

  Ak Parti teşkilatlarının vaat edilen hizmetleri takip etmedikleri yönündeki iddiaya başta il başkanı Altınsoy olmak üzere teşkilatın özellikle demiryolu ihalesi konusundaki sürekli çabasını bilen olarak kabul etmesem de bu girişimlerin başarısızlığı ise ayan beyan ortada. 

 Konuyla ilgili son bir söz söylenecek olursa benim bu sözüm eğer ki ülkemiz siyasetinde yeni oluşumlar başta olmak üzere CHP aleyhinde çok önemli menfi bir gelişme olmaz ise ilk genel seçimde Ak Partinin mevcut 2 olan vekil sayısı1’e düşer ,geriye kalan 3 vekili  MHP:1,İYİ parti :1 ve CHP:1 vekil alma ihtimali yüksek. 

      Öncelikle ülkemizin ve bu çerçevede ilimizin mutlu istikbali için alınacak kararlarla mahşeri vicdanda gerekli  kabulün sağlanmasının gerçekleştirilmesi, aksinden ise sebep olunacak olumsuzluklar nedeniyle kaçınılması dileğiyle. 

     Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 


14.04.2021 09:27:00

Ali Genç

MAHŞERİ VİCDANIN RET VE KABUL ETTİĞİ GELİŞMELER

MAHŞERİ VİCDANIN RET VE KABUL ETTİĞİ GELİŞMELER