Liderlerin kavgasında ki mesele, hizmet ve yeni proje üretme yarışından ziyade, devlet gücünün parti çıkarları ve taraftarlarına kullanılmasıdır. Tek partili dönemden çok partili döneme geçilip, 1950 yılında tek başına Demokrat Partinin iktidara gelmesiyle başladı, halen de devam etmektedir.

 Cumhuriyet Halk Partisinin yaptıklarını, Demokrat partide yapmaya başlayınca fırtına koptu, Bayar- Menderes ikilisi ile Milli Şef İsmet İnönü kavgası 10 yıl sürdü 1960 ihtilali ile ara verdi. İktidarlar ne yapar halktan aldığı vergileri halkın refahı için hukuka uygun ve hakkaniyet ölçüleri içinde kullanır. Peki, buradan kavga çıkar mı, keyfine göre harcarsa evet çıkar.

 Devlet kadrolarının ehliyet ve liyakata bakmadan değiştirilmesi neticesinde, halkın mağdur edilmesiyle sosyal ve siyasal sorunlar başlar, iktidarların muhalefetin sesini kısmaya çalışmasıyla kavgalar başlar. 1963 yılından 1980’e kadar geçen 17 senede Adalet Partisi lideri Süleyman Demirel’le İsmet İnönü ve Bülent Ecevit arasında ki kavga 1980 ihtilali ile ara verdi.

1984 den itibaren Turgut Özal, Bülent Ecevit ve Süleyman Demirel ikilisi arasındaki kavgayı Özal’ın ölümü ile Mesut Yılmaz devraldı ve buda 2002 yılında ki genel seçime kadar sürdü. Kavga Ak Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan’la CHP lideri Deniz Baykal ve DSP lideri Bülent Ecevit arasında hız kesmeden devam etti, Ecevit’in ölümü, Deniz Baykal’ın liderlikten çekilmesi ile kavga; Erdoğan ve Kemal Kılıçtaroğlu arasında ne yazikki hızını biraz daha artırarak devam ediyor.  

Özetle, 70 senede çeşitli partiler iktidara geldi, iktidar ve muhalefet parti liderleri arasında kavga hiç bitmedi, hatta yer yer o kadar şiddetlendi ki her on yıla bir darbe ve sayısız muhtıralar verilerek iktidarlar devrildi, halk bölündü.

 Başta Türk ordusu olmak üzere, özellikle adalet, Devlet Planlama, Türk Standartlar ve Maliye gibi Devletimizin gözde kurumları adeta perişan edildi. Liderlerin asıl kavgaları, milletin paralarının dürüstçe hizmetlere harcanmamasından kaynaklandığı milletten gizlendi. Halende gizlenmektedir.

 Kurulan ittifaklar neticesinde takım kavgaları başladı ve aynı şiddetle devam ediyor. Ey kavgacılar millet sizin bu halinizi beğeniyor sanmayın. Millet, yaptığınızın siyasi çıkar adına yapıldığını biliyor, kendinize gelerek kavgaya son verin de millet derin bir nefes alsın ve kardeşçe yaşamasına devam etsin.          

Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola.


 


OSMAN ÇELEN
9.01.2020 13:14:36
ÜLKE İÇİN YAPILAN HER YATIRIMA HAYIR DİYEN KÖKÜ DIŞARDA HAİN MUHALEFETLE NASIL KAVGASIZ OLUNUR? BU ÜLKEDE CUMHURBAŞKANLIĞI YAPMIŞ ZAT, BAŞBAKANLIK YAPMIŞ BAŞKA BİR ZAT, EKONOMİ BAKANLIĞI YAPMIŞ BİR FETOCU ODDÜ LÜ VE PKK-FETO-DHKP C ÜÇGENİNDE SIKIŞMIŞ CHP-İP-SP DENEN HAİN GRUPLARIYLA BU VATAN İÇİN KAVGA EDEN ERDOĞAN VE BAHÇELİ NASIL ELEŞTİRİLİR, ANLAMAK ÇOK ZOR. BAZILARININ TAYYİP DÜŞMANLIĞI NE YAZIK Kİ VATAN HAİNLİĞİNE DÖNÜŞMÜŞ.

9.01.2020 11:30:00

Rasim Gül

Liderlerin Kavgası, Halkın Çilesi