Rabbimizin Kurban konusunda yüce kitabı Kur’an-ı kerimin Hac suresi 37. Ayetinde mealen”Onların ne etleri ne de kanları Allah'a ulaşır; fakat O'na sadece sizin takvânız ulaşır. Sizi hidayete erdirdiğinden dolayı Allah'ı büyük tanıyasınız diye O, bu hayvanları böylece sizin istifadenize verdi. (Ey Muhammed!) Güzel davrananları müjdele!” diye buyurduğu kurban ibadetinin gayesi  O yüce rızaya kavuşmak içindir.
TIKA BASA ET YİYENLER  GARİPLERİN ET YEMESİNİ ENGELLEMEK İÇİN OLMADIK KARALAMALAR YAPARLARDI!
  Her gün tıka basa et yiyenler eskiden sanki bu yedikleri etler ağaç dalları veya sebze fidelerinden çıkıyormuş gibi Müslümanların bu mali ibadet yaklaştığında Müslümanları bu ibadetten mahrum edebilmek için hayvanlardaki bulaşıcı hastalık haberlerini yaparlar.
  Hakkın emrine” Hayvan katliamı” diye yaygarayı kopartmalarının yanında birde kurbanlar kesildiğinde kasapların kesimi ile bazı atıkları fotoğraflayarak bunları medya organlarında yayınlayarak Kurban ibadetini aşağılama algılarını sürdürürlerken karşı oldukları Kurbanların derilerini ise Jandarma ve Polis aracılığıyla resmen devlet eliyle gasp ederlerdi.
ALKOL VE KUMAR ARAÇLARINI SATANLAR KURBAN PARASINA GÖZ DİKTİLER!!!
 Genel olarak İslam’a ve değerlerine karşı olmalarına.
 İslam’ın yasakladığı Alkol ve Kumar aletlerini satan, Siyonist’in Gazze soykırımına destek olan markaları reklamlarını arttırarak devam edenler şimdide medya organlarına verdikleri reklamlarla inanların kurbanları için harcayacakları paraları almak istiyorlar.
  Dileyen dilediği yerden araştırabilir Dinimizin men ettiği yani yasakladığı şeyleri satanlardan bırakın kurban alınmasını çok mecburi olmadıkça zaruri ihtiyaç maddelerini bile almak doğru değildir.
  Bu bilinçle hem alkol hem de dinimize göre üretilmesi, taşınması, satılması yasak olan şeyleri satanlardan kurban alınması doğru olmamasının yanında dinimizin yasakladığı malları satmasalar bile kredi kartlarıyla yapılan taksitlere faiz uygulanarak ta kurban almak dinimize göre doğru değildir.
  Hakkın rızasına kavuşmak için  kurban keserken cehennemin satın alınmaması için gereken hassasiyetin gösterilmesine azami dikkat edilmesi dileğiyle.
 Cuma’mız mübarek olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun

(*) Kurban İbadetiyle ilgili Ayeti Kerimeyi” https://www.kuranmeali.com/AyetKarsilastirma.php?sure=22&ayet=37” dan aldım. Emeği geçenlerden Mevla’mız razı olsun.


24.05.2024 06:58:00

Ali Genç

KURBAN KESERKEN CEHENNEM SATIN ALINIRMI?!

KURBAN KESERKEN CEHENNEM SATIN ALINIRMI?!