Pazar günü mübarek Kurban bayramı başlıyor, kurbanın en önemli hususu ise paylaşmaktır. Ancak çok yerlerde görüyorum ki, kurban bağışı alınır diye farklı yerlere stant kurmuşlar burada kurban bağışı alıyorlar. Şunu samimi olarak söylemek istiyorum ki, ülkemizde ne kadar kurban kesen var? Tahminime göre ülkenin yarısı kurban kesemiyor. Kurban kesemiyenlerin başka ülkelere kurban bağışı yapanlar aceba ülkeme neden kurban bağışı yapmaz? Benim ülkemin ekseriyeti birkaç seneye göre Kurban kesemez hale gelmiştir.
17 milyon civarında ülkede emekli var, bunun beş milyonun hadi yan geliri olduğu için kurban kessin. Sadece emekli maaşı ile geçinenlerin hiç birisinin kurban kesmesi mümkün değildir. Adam 15 ile 25 bin arasında olan kurbana para verince bir ay ne yiyecek?
Emekli dışında gelirinin düzenli olmayan işçiler var, asgari ücretle maaş alanlarda kurban kesemez. Birde kurbana karşı olan taraf var onları geçelim. Yani ülkenin yarıdan çoğu kurban kesemeyecek durumda iken ülkemizde bu insanlara kurban dağıtmak yerine dış ülkelere toplamak hangi aklın neyinin nesi. Benim ülkemin dış ülkelerden farkı ne?
Ha dışarıdaki ülkelerden kurban eti dağıtılacak bizim ülkemizden fazla olabilir. Ama benim ülkemde inanın bayramdan bayrama et yiyenler var. Geçen bir yaşlımızı dinliyorum samimi ve içten söylüyor, “kaç senedir et yiyemiyorum, alamadığım gibi veren de yok” diyor.
Bir samimi itirafta bulunayım benim oturduğum apartman 30 kişilik. İnanın bu apartmanda kurban kesen sayısı onu geçmez. Buyurun bakalım bu neyin nesi? Ülkede kurban kesimi düşmüştür ve önce ülke insanını gözetip bunlara kurbanlarımızı vermeliyiz.
Durumu iyi olup, veya iki kurban kesenler birini hayır kurumuna verenler bu kurbanlarını hayır kurumuna vermek yerine etrafında bir çok kurban kesemeyen insan var bunlara bizzat kendi eli ile vererek hayrın güzelini bu şekilde yapmalıdır.
Çoğu insanlar kurban kesmediğini çekindiği için söyleyemiyor olabilir. Birde bizde şöyle bir adet oluştu, özellikle kadınlar, “ kurbanda ne kesiyorsunuz” sorusu. Bunu sormaya gerek yok, karşındaki insanı yalana teşvik ettirme, kesemeyen de dürüstçe söylemeli.
Kurban eti toplayan Kızılay'dan tutun, bir çok dernek ve kurumlar kurban eti topluyorlar. Bu kurban eti toplayanlar önce ülkemizdeki kurban kesemeyenlere dağıtsalar, inanın yinede yeterli olacağı kanaatinde değilim. Önce ülkemizde dağıtalım.
Maliye bakanı rahat rahat konuşuyor bazı uygulamaları mecburduk yapmaya. Emekli maaşını da kısıtlamak durumundaydık diyorsun da, sen acaba emeklinin ayda harcadığı paranın kaç katı harcayıp, sen ne kadar ücret alıyorsun, bunu söylemek çok rahat.
Evet Tayyip bey ülkede 23 yıldır bir şey yapmadı mı elbette güzel şeyler yaptı. ama son üç yılda vatandaşını dilenecek duruma getirdi. Sen 4 çocuğunu da yurt dışında okutuyorsun ama ben bir çocuğumu okutamıyorum, bunun neresi Hz. Ömer adaleti?
Ülkede belli azınlığı zengin yaparak belli bir yol kat ettiren hükumet vatandaşına hala şaşı bakıyor. Bakanlar ve hükümete yakın Televizyonlar sayesinde Temmuz gelmeden alıştırmak için zam ile ilgili alıştırma yapmaya çalışıyorlar, bunlar vatandaşın düşmanıdır.
Aldığı maaşla kurban dahi kesemeyen vatandaş en büyük zammı yaptık demek yüzsüzlüktür. Gelecek zammı da asgari vermek için emekliyi sokakta dilenecek duruma getirmek sizleri gelecek seçimlerde rafa asacaktır.
Efendim eskiden nasıldı derseniz, kurban fiyatları bu kadar değil ucuzdu, herkes kurban kesebiliyordu. Şimdi ise iki maaşının tamamını verse de kurban kesemiyor. Dolayısı ile şu kurban toplayanlar önce ülkede kurban kesmeyenleri göz etsinler.
Bütün Müslümanların ve okurlarımın Kurban bayramını tebrik eder sağlık sıhhat dilerim.


13.06.2024 08:39:00

Erdogan Kaya

Kurban etleri önce ülkemizde dağıtılmalı

Kurban etleri önce ülkemizde dağıtılmalı