KUR'ÂN bize “En yakınlarını uyar” diyor, biz ise;en uzaktakilere ulaşmaların yollarını arıyoruz üç.

KUR'ÂN’an bize “Oku” diyor, biz ise; okumayı kitap okuma sanıp dönüyor, dönüyor okuyoruz da kitap yüklü merkeplar haline geliyoruz.

KUR'ÂN’an bize “Gecenin bir kısmında kalkıp eğitim sürecinden geçin” diyor, biz ise;geceleri televizyon, internet başında ya da deliksiz uyku ile geçiriyoruz.

KUR'ÂN’an bize “Helal yollardan rızık elde etmemizi” istiyor, biz ise; helal-haram sınırlarını gözetmeden, nasıl daha çok maddiyat elde ederiz uğraşı içerisinde yaşıyoruz.

KUR'ÂN’an bize “Kendinizi ve ailenizi, çocuklarınızı ateşten koruyun” diyor, biz ise kendi ellerimizle ateşe gönderiyoruz da fark edemiyoruz.

KUR'ÂN’an bize “Emrolduğun gibi dosdoğru olun” diyor, biz ise hayattaki yamukluklarımızı sürdürmekte ısrar ediyoruz.

KUR'ÂN’an bize “Yalnız Allah’a dua edin” diyor, biz ise araya aracılar, torpil koymanın yollarını arıyoruz.

KUR'ÂN’an bize “Yalnız Allah’tan yardım dileyin” diyor, biz ise ölü veya diri bazı kimselerden medet umar hala gelmişiz.

KUR'ÂN’an bize “Dini yalnız Allah’a halis kılın” diyor, biz ise sütün içerisine su karıştıranlar gibi, Allah’ın dinine eklemeler/çıkarmalar yapmaktan geri durmuyoruz.

KUR'ÂN bize “Şeytanın adımlarını izlemeyin” diyor, biz ise şeytanı yattığı yerden bile kaldırmaya hatta isyanda şeytanı bile şaşırtmaya çalışıyoruz.

KUR'ÂN’an bize “ Şüphe edenlerden olmayın” diyor, biz ise apaçık ayetlere rağmen şüphe içerisinde yaşıyoruz.

KUR'ÂN’an bize “Ölçü ve tartıda hile, yolsuzluk yapmayın” diyor, biz ise gerek maddi ilişkilerde gerekse dostluk ilişkilerinde terazinin kefesini kendi tarafımıza ağırlaştırmaya, veya dostluklardan çıkar elde etmeye çalışıyoruz.

KUR'ÂN’an bize “Allah Rasulunu en güzel örnek “ olduğunu söylüyor, biz ise O’nun örnekliğini dikkate almadan başka örnekler edinmişiz.

KUR'ÂN bize “Kitaba-Kur’an’a sımsıkı sarılın” diyor, biz ise başka kitaplara sımsıkı sarılıp Allahın kitabını bırakmışız.

KUR'ÂN’an bize”Ehli Kitabı veli/otorite edinmiyen” diyor, biz ise Ehli Kitabın girdiği deliğe bile girmek için uğraşıp duruyoruz.

KUR'ÂN’an bize “Farzlara sarılın” diyor, biz ise adetlere, geleneklere, nafile ibadetlere sımsıkı sarılıyoruz.(Kimi insanlar farz namazı kılmaz,nafile namazı mesela teravih namazı kılmayı zaruret görürler).

KUR'ÂN’an bize “Faizden uzak durun” diyor, biz ise nerde faizli iş varsa ona bulaşmaya çalışıyoruz.

KUR'ÂN’an bize “Muhkem ayetlere uyun” diyor, biz müteşabih ayetlerin peşinden koşmaya çalışıyoruz.

KUR'ÂN’an bize “En güzel şekilde tebliğ yapın diyor” biz ise yaptığımız tebliğle insanları dinden soğutmaya çalışıyoruz.

KUR'ÂN’an bize “Tartışmaktan uzak durun” diyor, biz ise, nerede tartışmalı konular varsa, onları temcit pilavı gibi gündeme getirmekten hoşlanıyoruz.

KUR'ÂN’an bize “Akledin, düşünün,ibret alın” diyor,biz ise hep başkalarının aklılarını göre hareket etmeye çalışıyoruz.

KUR'ÂN’an bize “Takva örtüsünün hayırlı olduğunu” bildiriyor,biz ise dış görünüşe bakarak aldanmaya devam ediyoruz.

KUR'ÂN’an bize “Allah’ın sınırlarını koruyun” diyor, biz ise, sınırları aşmaya, zorlamaya çalışıyoruz.

KUR'ÂN’an bize “Kitabı unutmayın” diyor, biz ise özel günlerde,cenazelerde kitabı hatırlıyoruz.

KUR'ÂN’an bize “Hesap gününü unutmayın “diyor,biz ise Allahın hesap gününü unutmuş bir hayat sürüyoruz.

KUR'ÂN’an bize “Amelsiz sözden sakının” diyor, biz ise yapmayacağımız/yapamayacağımız şeyleri rahatlıkla söylemekten kaçınmıyoruz.

KUR'ÂN’an bize “Zulme arka çıkmayın” diyor,biz ise; güçlünün/zalimin yardakçılığını yapmaya çalışıyoruz.

KUR'ÂN’an bize “Onların putlarına küfretmeyin ki onlar da sizin ilahınıza küfretmesin” diyor, biz ise konuşmalarımızda putlara küfretmeyi marifet sayıyoruz.

KUR'ÂN’an bize “Boş ve faydasız işlerden uzak durun” diyor, biz ise, nerde faydası iş var, onları yapmaya çalışıyoruz.

KUR'ÂN’an bize “Yalandan kaçının” diyor, biz ise yalanın peşinden gitmeye çalışıyoruz.

KUR'ÂN’an bize “Zandan kaçının “ diyor, biz ise, zannı ilke edinmiş bir hayat yaşıyoruz.

KUR'ÂN bize “Fitne ve fesattan uzak durun” diyor, biz ise fitne ve fesada sebebiyet verecek davranış ve sözleri yapmaya çalışıyoruz.

KUR'ÂN bize “Haramdan sakının” diyor, biz ise, nerde haram var, onun peşine takılmaya çalışıyoruz.Bir düşünelim Kur'an'ın  emirlerlerinin ne kadarını  hayatımızda uygulayıp yaşıyoruz. kalın sağlıcakla Hafize Çolak


23.08.2019 16:02:00

Hafiza Çolak

Kuran Hayatimizin Neresinde?