Gerçekten şöyle aklı selimle ,sağduyu ve ikisini birleştirip meseleye ferasetle bakılınca hele. hele de birde buna “Nimet ve Külfet” denklemiyle bakıldığında istisna dışında kalan atanmışlar ve seçilmişlerle birlikte aynı şekilde istisna dışında kalan Meslek Odaları ve STK’larda elde edilen nimetle itibar kazanmalarına vesile olan Vilayetliğinde!!! , bunu sağlayanlarında maalesef farkında değiller.!!!
  Eğer ki farkına varsalardı Çarşamba günkü yazımın son orta başlığında belirtildiği gibi 1991’den itibaren Aksaray’dan Milletvekili seçilenlerde isimlerini verdiğim ilimiz Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy ile Ramazan Kaşlı ve Turan Yaldır  en azından yaptığım haberlerle köşe yazılarımda dile getirdiğim ilimizin yıl dönümlerinde birer bildiri yayınlarlar ve gerçekleştirenlere hayır dualarında bulunurlardı.!!!
  Bırakın yıl dönümlerini anma veya hayır dualarıyla Vilayeti gerçekleştirenleri anmaya 1994’ten bu yana aralıksız olarak” Aksaray’ın Hayırlı Evlatları ve Sevenleri” ni anma programlarından geçen sene ATSO’da yapılan 29. Cusuna Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy’un katılmasına kadar ise bir defa dahi olsa başta makamları olmak üzere günümüzdeki Aksaray’ın oluşmasını sağlayanları tenezzül edip anmaya gelmeyerek vefasızlığın ansiklopedisini yazdılar.!!!
   Milletvekilleri öylede Meslek Odalarının istisna dışında kalanları onlardan farklımı?!!!
  Nerdeee?!!!!
  Keşke öyle olsaydı.!!!
   Her vesileyle yazılarım da ve  konu açıldığında görüştüklerime bahsettiğim gibi kendileriyle telefonla veya yüz yüze görüşmelerimizde   saygıda hürmette kusur etmeyen Ahmet Koçaş ve Hamit Özkök başkanlar Aksaray il değil de halen ülkemizin 922 ilçesinden birinin odasının başkanları  olsaydı Hisarcıklıoğlu kendilerini nereden tanır? ve itibar göster ipte birde kendilerine milli otomobilimiz olan TOGG’u hediye ederdi?!!!
ATSO BİR İLÇE TİCARET ODASI OLSAYDI 14 AĞUSTOS GÜNÜ AÇILACAK FUARI DÜZENLEYEBİLİRMİYDİ?!
35 yılda vilayet nimetiyle gerçekleştirilen ve elde edilen imkanlar öylesine çok ki sadece en önemlilerinin başlıklarını yazmaya onlarca sayfa yetmez.
 Bunlardan sonuncusu ise Mevla’mız hayırla vesile etsin 15 Ağustos Çarşamba günü açılacak olan ATSO’nun açacağı ülkemizin en kapsamlı fuarıdır.
  Aksaray il ol değil de ilçe olsaydı bu fuar açılabilir miydi?!!!
 MESLEK ODALARI DEMİRYOLU VE E.90 İÇİN BİLGİLENDİRMEYE RAĞMEN GEREĞİNİ YAPMADILAR!!!
   Atanmış ve seçilmişlerle Meslek Odalarıyla STK’lar sadece vilayet e ve vilayet yapanlarında içinde bulundukları  memleketimizin hayırlı  evlatları ile sevenlerine karşımı  vefasızlar?!!!
     Maalesef iki defa ilçe olmamızın baş sebebi olan Demir yolu ile Can damarımız E.90 karayolu konusunda aynı umursamazlık içindeler.!!!
     Bu konuda vereceğim onlarca örnek olmasına rağmen ben sadece bu yazımda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilimize yaptığı iki ziyaret öncesi ve  ziyaret günü ortaya konan umursamazlığı yazmakla yetineceğim.
DİLE GETİRİLENLERİN GEREĞİNİ YAPMAYANLAR HESABI HALKADA HAKKADA VEREMEZLER!
   Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2018 yılındaki Aksaray ziyareti 2 Hazirandı.
   1 Haziran günü ise Aksaray’ın 56 yıl süren ikinci ilçeliğinin 85. yıl dönümüydü.
    O gün Aksaray Yenigün gazetemiz ile İnternet gazetelerinde yaptığım haber ve yazdığım köşe yazımda Aksaray için hükümetin 2004 yılında verdiği demiryolu ile E.90 için yapılması gerekenler başta olmak üzere ilimizin istikbali için ilimizin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklentilerini dile getirdim. !!!
   Ayrıca Meslek Odaları ile STK’ların yöneticilerini telefonla da arayarak mutlaka Cumhurbaşkanı Erdoğan geldiğinde okuması için gazetelere bu konuda birer demeç vermelerini, ayrıca kendisine ilimizin meseleleri ve çözümünü içeren kısa öz bir dileğinde yazılı olarak hazırlanıp dosya olarak taktim edilmesini diledim.
   Maalesef bunların hiçbirini yerine getiren siyasi olmadığı gibi Meslek Odaları ve STK’ ları da gerekeni yapmadılar.
    Bu senede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelme tarihi belli olunca 2018 de yaptığımın aynısını  hem yaptığım haberler hem de kendilerini telefonla arayarak  ilimizin istikbal için istenmesi gerekenler konusunda bilgi vererek ısrarla gerekenlerin yapılması  ricasında bulundum.
MAHKEME KADIYA MÜLK OLMADIĞI İÇİN,BENDEN ASIRLARCA SONRADA MOLLA KASIM MİSALİ MEVKİİ VE MAKAMLARI VE YETKİLERİ ELLERİNDEYKEN YAPMAYANARI ELEŞTİRİRLER/ELEŞTİRECEKLER
   Konuyu kendilerine iletmeme rağmen gereğini yapmayan tüm seçilmişlerle birlikte Meslek Odaları ile STK’ların istisna dışında kalanları bunun hesabını Halka’ da Hakka da veremezler.!!!
 Maalesef ilkinde olduğu gibi ikincisinde her törende arzı endam edenler, protokol  bölümünü kimseye bırakmayanlar vefasızlığın ansiklopedisini yazdılar.!!!
  Bu ve daha önceki eleştirilerimi bu yazılarımı yayınlayan yazılı yani basılı gazetemiz Aksaray Yenigün ile internet gazetelerini onlarca hatta yüzlerce yıl sonra okuyanlar aynı eleştiriyi yapacakları gibi makamlarında yetki ellerindeyken gerekenleri yapmayanların evlatlarının da başına kakacaklar.
  Mahkemenin kadıya mülk olmadığı gerçeğiyle mevcut atanmış ve seçilmişler ve STK’larla Siyasiler ve Meslek Odaları yetkilileri öncelikle kendilerine ve makamlarına itibar kazandıranın Vilayetlik  nimeti olduğunu bilmelerini.!!!
  Bu bilinçle öncelikle vefasızlığı bırakıp vilayet ve vilayet yapanlar başta olmak üzere 1994’ten itibaren anma programıyla isimleri ve başarıları gündeme getirilen vefat edenlerle vilayetlik nimetini oluşturanlardan yaşayanlarına karşı gereken vefayı göstermeleri.
  Vilayetle yapanlarından vefat edenlerle birlikte yaşayanların yanında vilayetimizin payidar olması için gereken hizmetlerin alınması içinde bu yazıda dile getirilen Aksaray’ın iki ilçeliğinin ana sebebi  Demiryolu ve can damarımız E.90 karayolu  başta olmak üzere Aksaray’ın mutlu istikbalini oluşturacak hizmetler istemeleri.
Bunun için gözlerini budaktan, sözlerini dudaktan esirgememeleri  çerçevesinde  Meslek Odaları  arasında ilk defa Aksaray’ın Hayırlı Evlatları ve Sevenlerini” anma Programına katılanların bunu daimi hale getirerek ahde vefanın gereğini yerine getirmeleri, aynı vefayı ilimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle siyasetçileri ve STK’larıyla medyası tarafından yapılarak  geleneksel hale getirmeleri dileğiyle.
       Cuma’mız Mübarek olsun.
     Rabbim yar ve yardımcımız olsun.


9.08.2024 10:23:00

Ali Genç

KOÇAŞ VE ÖZKÖK’E TOBB’DAKİ İTİBARDA, TOGG GÖNDERİLMESİDE VİLAYET İTİBAR VE NİMETİDİR!!!

KOÇAŞ VE ÖZKÖK’E TOBB’DAKİ İTİBARDA, TOGG GÖNDERİLMESİDE VİLAYET İTİBAR VE NİMETİDİR!!!