Değerli Okurlarım;

Herkesin hayatta birtakım ‘’Keşkeleri ‘’olmuştur. Keşke diye başlayan cümleler o kadar çok ki hayatımızı olumsuz etkileyip psikolojimizi bozmakta. Kendimize olan güvenimizi olumsuz etkilemekte. Yaşam kalitemizi düşürerek, sosyal sorunlara yol açmakta.’’ Keşke ‘’ Aynalar insanların dış yüzünü gösterdiği dibi iç yüzlerini de gösterseydi, keşkeklerin sayısı eksilirdi.

Keşke sevmeseydim, keşke desteklemeseydim, keşke yapmasaydım, keşke adam yerine koymasaydım, keşke şu sözü söylemeseydim …vs.

Toplumda karakter ve kişilik sorunu yaşayanlar, söylemleri ile eylemleri bir birini tutmayanlar, kazanımların ebedi olduğunu sanıp ölümsüzmüş gibi dünya menfaatine gömülüp hakikati göremeyenler keşke kelimesini kullanıp kullandırırlar.

Hani dün yanına varılamayanlar, selam verilip alınamayanlar, dünyayı o anlık sananlar var ya işte onlarda bu gün keşke demişlerdir. Bu kişiler hangi makam ve mevkide olurlarsa olsunlar kendi doğrularına kapılıp gerçekleri göremiyorlar. Hayatımızı ‘’Keşke’’ ifadesine maruz kalmadan , birilerini maruz bırakmadan niyetimizi doğru, duruşumuzu, karakterimizi sağlam, sorumluluğumuzu bilen bireyler olmalıyız.

Unutmayalım ki senin benim doğrularım değil ,Yaratanın emrettiği doğrudur.


15.01.2020 16:46:00

İshak Pekgöz

Keşkeler