‘’Misaka-i Milli’’ yi asıl meselemiz olmaktan neredeyse çıkaran hükümet KERKÜK, MUSUL ve SÜLEYMANİYE’yi unutturmak gibi bir çizgide yürüyor. Neredeyse bu toprakların Türkiye için ne ifade ettiği unutturulmaya çalışılıyor. Bu gün gençlik, Kerkük davasını bilmiyor. Bu gaflet ve bu vebal kimin?

           Hâlbuki dünya ve özellikle Türkiye’de, her platformda Kerkük, Musul ve Süleymaniye meselesi dile getirilmeli, gençliğe konunun ne olduğu açıklıkla anlatılmalıdır. Anlattırmayanlar Tarihen sorumludurlar.

           Bu meselenin asla, ırkçılık, Turancılık ve başka ülkelerin toprağında Türkiye’nin gözü olduğu şeklinde ele alınmadığını, güney ve güneydoğu sınır güvenliğimizle ve beka sorunumuzla bire bir ilgili olduğunu, gençliğimize ve milletimize anlatılmalıdır. Anlatılmasını engellemek en azından gaflettir.

           FİLİSTİN halkının durumu ile Mescidi Aksa, hükümet tarafından her platformda, Dünya’ya milletimize ve gençliğimize anlatılıyor. Elbette doğru bir iş yapılıyor. Bizde yürekten destekliyoruz. Ancak Türk illeri söz konusu olunca yetkililer suspus oluyor, bunu anlamak mümkün değildir. 

             Çeşitli ülkelerde yapılanmış olan Müslüman Kardeşler de Hükümet tarafından takip edilip kollanıyor ve yardım ediliyor. Ülkeyi riske etmeden buda doğru. Ancak, Kerkük deyince lal olunması doğru değildir.

            Bekamız, sınır güvenliğimiz ve milli birliğimiz konusunda ve ata toprağımız olan Kerkük, Musul ve Süleymaniye neden Filistin konusu kadar önemsenmiyor? Hükumeti anladık ta, ortağı neden susuyor bunu anlamıyoruz. 

           Bütün otoriteler, Güney sınırımızın tam anlamıyla güvenlik altına alınması için Kerkük, Musul, Süleymaniye, Erbaa ve Suriye Türkleri ile Irak Türklerinin bir çatı altında birleştirilerek, bir Türk çatısı kurulmasını bu çatı altına bu sahalarda yaşayan etnik gurupların tamamının alınmasını uygun görüyorlar. 

            Bahsedilen çatı kurulduğunda asırlardan beri akan Müslüman ve Türk kanı kesinlikle duracak ve bu bölgede yaşayan unsurlar en sağlam güvenliğe ve ekonomik özgürlüğe kavuştukları gibi emperyalistlerin marabası ve oyuncağı olmaktan kurtulacaklardır. İşte Türkiye için tarihi bir görev budur.

             Bu milli meselede birleşemeyen iktidar ve muhalefet aceba hangi meselede birleşecek? Partilerin uzlaşmaz kavgalarından son 150-200 senede neler kaybettiğimizin bilançosu çıkarılsa inanın bu asil millet çılgına döner, kendini aldatanları ve gafilleri bir kaşık suda boğar.

            ‘’Çiğnerim, çiğnenirim Hakkı tutar kaldırırım’’ diyen Akifler, milletin iradesini ‘’Milletin Kâbe’si’’ olarak gördüğü yerde milletin iradesi nerede ve milli birlik nerede? 
              Kurban Bayramınızı kutlar, esenlikler diler, esir Türk İllerinin kurtuluşunu Tanrı’dan niyaz ederiz.
    Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.                                                                                            

 


30.07.2020 13:34:00

Rasim Gül

Kerkük ve Musul Neden Ağlar